| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
OSKRBA DOLENJSKE IN BELE KRAJINE S 400 kV NADZEMNIM VODOM
Dejan Simonišek, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo temelji na oskrbi Dolenjske in Bele krajine z električno energijo, njeni problematiki, možnih izboljšavah in rešitvah. Predstavljena so bistvena stikališča elektroenergetskega omrežja Posavja. Na podlagi pridobljenih podatkov slovenskega elektroenergetskega omrežja so prikazani izračuni pretokov moči ter izgub za Posavje in enega izmed najpomembnejših območij Dolenjske, Hudo.
Keywords: elektroenergetsko omrežje, pretoki moči, izgube, daljnovod, nadzemni vod, bilančna moč, oskrba z električno energijo
Published: 10.03.2011; Views: 1420; Downloads: 150
.pdf Full text (2,46 MB)

6.
MODEL NAPREDNEGA LOGISTIČNEGA SISTEMA VZDRŽEVANJA DISTRIBUCIJSKIH SREDNJE NAPETOSTNIH NADZEMNIH VODOV
Viktor Tajnšek, 2011, dissertation

Abstract: Teoretičnim izhodiščem vzdrževanja tehničnih sistemov sledi razčlenitev logistične podpore SN vodov. Na podlagi konkretnih podatkov je izdelana optimizacija ugotavljanja stanja SN vodov glede na razpoložljiva sredstva, maksimalno zanesljivost in stroške nedobavljene električne energije.
Keywords: distribucija, srednjenapetostni nadzemni vodi, vzdrževanje, optimizacija, logistika
Published: 26.04.2019; Views: 245; Downloads: 33
.pdf Full text (4,30 MB)

7.
REKONSTRUKCIJA OBSTOJEČEGA 220 kV DALJNOVODA Z IZGRADNJO NOVEGA 400 kV DALJNOVODA
Sašo Fekonja, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Vedno večja potreba po proizvodnji električne energije je pripeljala do prizadevanj za gradnjo kvalitetnih in dovršenih elektroenergetskim sistemov, kar pa dosegamo z novimi tehnologijami na energetskem trgu. Z diplomskim delom želimo prikazati rekonstrukcijo starega 220 kV daljnovoda z novim 400 kV in poudariti pomembne prednosti novozgrajenega daljnovoda. Z primerjanjem izračuna novega in starega daljnovoda želimo podati razlike, ki nastanejo z novo pridobitvijo. Potrebe po rekonstrukcijah nastajajo prav zaradi večjih potreb na energetskih trgih, kar nam dokazuje tudi realna rekonstrukcija daljnovoda, katero smo prikazali v diplomskem delu. Z analizo parametrov daljnovoda je bilo ugotovljeno, da je novi daljnovod učinkovitejši kot stari.
Keywords: elektroenergetski sistem, visokonapetostni nadzemni vod, parametri daljnvoda, rekonstrukcija daljnovoda
Published: 30.11.2012; Views: 1104; Downloads: 371
.pdf Full text (3,30 MB)

8.
Modeliranje in analiza daljnovoda
Matjaž Prišenk, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene osnove nadzemnih daljnovodov in opisani vsi potrebni koraki za modeliranje daljnovoda v programu Abaqus CAE. Osredotočil sem se na izdelavo daljnovoda, pri čemer sem opisal vsak korak modeliranja. Daljnovod je sestavljen iz stebra, vodnika in plošče, na katerem stoji steber. Na zmodeliranem daljnovodu je še določena mreža vsakega dela konstrukcije, material, robni pogoji in obremenitve žledu ter vetra. Kot rezultat danih obremenitev dobimo napetosti in pomike, ki vplivajo na zmodeliran daljnovod. Opisani so tudi rezultati, vplivni parametri in možnosti za optimiziranje.
Keywords: Elektrika, električna energija, električni tok, nadzemni daljnovod, plošča daljnovoda, vodnik daljnovoda, koraki modeliranja daljnovoda, mreža daljnovoda, material daljnovoda, material vodnika, aluminijasti vodnik, žled, veter, dobljene napetosti, dobljeni pomiki.
Published: 14.04.2015; Views: 839; Downloads: 102
.pdf Full text (3,43 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica