| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 41
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
PROJEKT NADGRADNJE BAZE PODATKOV ORACLE
Miran Presečnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obravnava projekt nadgradnje baze podatkov Oracle verzije 7 v verzijo 8i. Podana je primerjava lastnosti obeh verzij baze. Opisano je podjetje SPL d.d. ter naloge skrbnika sistema in skrbnika baze podatkov. Projekt nadgradnje je bil zapleten zaradi napak na nosilcu podatkov. Posledica tega je bila, da ni bilo mogoče izvoziti vseh podatkov. Po uvozu podatkov v Oracle8i so bili manjkajoči podatki obnovljeni s pomočjo programiranja. Nameščeni so bili potrebni popravki na strani strežnika in odjemalca. Projekt nadgradnje je omogočil povezljivost z novejšimi orodji, prehod na grafični uporabniški vmesnik in zagotovil večjo varnost poslovnih podatkov.
Keywords: nadgradnja informacijska tehnologija okvarjeni podatkovni bloki SUBP Oracle
Published: 16.07.2009; Views: 1736; Downloads: 135
.pdf Full text (520,73 KB)

7.
IMPLEMENTACIJA SISTEMA ZA ELEKTRONSKO UPRAVLJANJE Z DOKUMENTI V PODJETJE
Simon Klinc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava obvladovanje dokumentacije sistemov vodenja podjetja. Predstavlja način obvladovanja dokumentacije sistemov vodenja v Premogovniku Velenje. Dokumentacija se obvladuje na internem spletnem portalu. Predstavljena je nadgradnja SharePoint portala na novejšo različico z upoštevanjem novih funkcionalnosti, ki jih le-ta ponuja. Nadgradnja nudi izboljšave področja varovanja podatkov, področja skupinskega dela, omogoča izdelavo enostavnih delotokov za dokumentacijo, lažje obveščanje uporabnikov ter še veliko dodatnih izboljšav, ki lahko povečujejo učinkovitost dela. Drugi del predstavlja implementacijo sistema za elektronsko upravljanje z dokumenti ODOS na področje dokumentacije sistemov vodenja. Predstavljeno je okolje dokumentacijskega sistema in podane rešitve za prenos dokumentacije sistemov vodenja v sistem ODOS.
Keywords: Nadgradnja, Intranet, Sistem za elektronsko upravljanje z dokumenti, SharePoint portal, Dokumentacija sistemov vodenja.
Published: 08.04.2010; Views: 2141; Downloads: 260
.pdf Full text (3,22 MB)

8.
ANALIZA METODOLOGIJ RAZVOJA PROGRAMSKE OPREME PRI NADGRADNJI GEOGRAFSKEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA
Primož Košir, 2010, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga predstavlja analizo ustreznosti metodologij razvoja programske opreme, za namen nadgradnje geografskega informacijskega sistema (GIS). Cilj je bil izboljšati proces vpeljave novega sistema in optimizacije projekta uvedbe programskega paketa ArcFM UT. Projekt nadgradnje je razdeljen na tri sklope: migracijo podatkov, implementacijo programske opreme ter razvoj dodatne programske opreme. Vsak od sklopov je obravnavan ločeno. Za njegovo vpeljavo je predlagan model razvoja, kateri je glede na vsebino in naravo sklopa najbolj primeren. Prvo poglavje naloge predstavlja uvod s predstavitvijo naročnika. V njem so zastavljene raziskovalne hipoteze, cilji raziskave in metode dela. V drugem poglavju so predstavljena sodelujoča podjetja in osnove GIS-a ter teoretične osnove nekaterih metodologij in modelov razvoja programske opreme. V osrednjem delu je predstavljena vsebina raziskave v treh sklopih. Vsak od njih podrobno opisuje določen del nadgradnje geografskega informacijskega sistema. V zaključku so podane ocene učinkov in priporočila, dobljena na osnovi izvedbe nadgradnje. Potrdili smo zastavljeno hipotezo, da model slapa ni primeren za nadgradnjo GIS-a. Predlagali smo metode, ki odpravijo slabosti modela slapa in omogočijo uspešno nadgradnjo.
Keywords: GIS, ESRI, ArcFM UT, Metodologije razvoja programske opreme, Nadgradnja geografskega informacijskega sistema
Published: 12.04.2010; Views: 2621; Downloads: 285
.pdf Full text (2,29 MB)

9.
NADGRADNJA SISTEMA KRMILJENJA IZTISKALNICE V IMPOL PCP, D.O.O.
Damijan Drame, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi obravnavamo razvoj sistema krmiljenja iztiskalnice neposredno preko izdelka. Sistem dopušča popolno kontrolo iztiskanja ter beleži vse posege v proizvodni proces. Predhodno se ni sledilo orodjem iztiskanja oziroma se je za izbrana orodja izpolnjevala kartica orodij.
Keywords: nadgradnja sistema krmiljenja, obdelava podatkov, Impol PCP, d.o.o., sistem za avtomatsko delovanje.
Published: 05.01.2011; Views: 1472; Downloads: 94
.pdf Full text (2,18 MB)

10.
POSLOVNE REŠITVE KOT STORITEV ZA MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA
Gregor Dobrajc, 2010, final seminar paper

Abstract: Podjetja se odločajo za koncept poslovne rešitve v obliki programske opreme kot storitve zaradi ugodnosti, ki jih nudi aplikacija. Pomembnost aplikacije za majhna in srednje velika podjetja se kaže pri opravljanju poslovnih opravil, kjer podjetja pridobijo točen pregled nad podatki in ohranijo dragocene finančne vire katere lahko investirajo v druge donosnejše projekte. Uvedba programske opreme poteka v primerjavi s celovitimi informacijskimi rešitvami precej hitreje, kar je po volji mnogih podjetij. Ključnega pomena je nadgradnja programske opreme za katero skrbi ponudnik, hkrati pa največjo nevarnost za uporabnike predstavlja podatkovna varnost poslovnih informacij. MiniMAX omogoča domačim uporabnikov celovito poslovanje, ki je namenjeno računovodskim servisom ter majhnim in srednje velikim podjetjem.
Keywords: Programska oprema kot storitev (SaaS), pomembnost aplikacije, implementacija programske opreme, nadgradnja in varnost podatkov, poslovna rešitev MiniMAX
Published: 27.01.2011; Views: 1839; Downloads: 148
.pdf Full text (627,32 KB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica