| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SLOVENSKE INSTITUCIJE V 19. STOLETJU
Jasna Colnerič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj slovenskih institucij v 19. stoletju. Opisani so prvi neformalni in formalni začetki nacionalnih institucij v omenjenem obdobju. Sam začetek slovenskih institucij sega v konec 18. stoletja, kjer moramo iskati njihove prve zametke. Za 19. stoletje so predstavljena slovenska društva, taborska gibanja, politične stranke, časopisje in šolstvo. V diplomskem delu je uporabljena deskriptivna raziskovalna metoda za opisovanje in predstavitev institucij, pri opisovanju zgodovinskih dejstev in oseb pa je uporabljena zgodovinska metoda.
Keywords: Slovenci, društva, taborsko gibanje, politične stranke, časopisje, šolstvo, nacionalne institucije, 19. stoletje.
Published: 07.01.2011; Views: 2107; Downloads: 369
.pdf Full text (578,63 KB)

2.
SLOVENJENJE JAVNEGA ŽIVLJENJA V 19. STOLETJU
Polonca Arh, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je pregledno in strnjeno predstavljeno slovenjenje javnega življenja v 19. stoletju. Predstavljeni so tudi zametki slovenjenja v drugih zgodovinskih obdobjih. Na kratko so povzeta zgodovinska dejstva in okoliščine, ki so oblikovale zavedanje obstoja slovenskega naroda in jezika, nato pa njuno postopno vključevanje v javno življenje, kar je vodilo tudi do splošne rabe slovenskega jezika. V diplomskem delu so uporabljene deskriptivna metoda za opisovanje in predstavitev dejstev, zgodovinska metoda ter metoda analize/sinteze za združevanje vsebin v vzajemno celoto.
Keywords: Slovenci, slovenski jezik, slovenski narod, slovenska društva, nacionalne institucije, nacionalno gibanje.
Published: 25.04.2014; Views: 982; Downloads: 97
.pdf Full text (806,97 KB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica