| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza trga in uporabe ter načrtovanja mostnih žerjavov po standardu EN 13001 : diplomsko delo
Zoran Goranović, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se navezuje na načrtovanje mostnih žerjavov po standardu SIST EN 13001. V diplomskem delu smo najprej predstavili trg žerjavov in uporabo le-teh v gospodarstvu. V vsebinskem delu smo izdelali analitični preračun dvižnega mehanizma mostnega žerjava, ki smo ga primerjali z izračunom, izdelanim v programu za načrtovanje mostnih žerjavov v programskem paketu MS Excel. Ugotovili smo, da pri konstruiranju dvižnega mehanizma mostnega žerjava ni velikih odstopanj med analitičnim preračunom ter preračunom v programskem paketu MS Excel. Prednost uporabe preračuna dvižnega mehanizma mostnega žerjava v programskem paketu MS Excel je ta, da se načrtovanje izvaja hitreje, pregledneje, hkrati pa je zagotovljena ponovljivost rezultatov.
Keywords: dvižna tehnika, mostni žerjav, standard EN 13001, uporabnost mostnih žerjavov, preračun mostnih žerjavov po standardu EN 13001
Published in DKUM: 26.09.2019; Views: 823; Downloads: 116
.pdf Full text (4,00 MB)

2.
Remont dvonosilčnega mostnega žerjava : diplomsko delo
Jure Cehner, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo remont dvonosilčnega mostnega žerjava, ki se nahaja v elektro delavnici podjetja HTZ Velenje d.o.o.. Predstavljeni so tipi mostnih žerjavov, ki se uporabljajo v težjih delovnih procesih, stanje žerjava in njegovo delovanje pred remontom, cilji remonta, delovanje frekvenčnih pretvornikov, delovanje po remontu. Opisani so glavni deli žerjava in njegovega krmiljenja, ter postopek dela.
Keywords: remont, mostni žerjav, frekvenčni pretvornik
Published in DKUM: 07.06.2019; Views: 1436; Downloads: 40
.pdf Full text (6,53 MB)

3.
Statični izračun in zasnova mostnega žerjava po standardu EN 13001
Toni Meklin, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava opis, zasnovo in opredelitev mostnih žerjavov, ki jih najdemo v industrijskih halah, po novem veljavnem evropskem standardu SIST EN 13001. V uvodnem poglavju so na kratko predstavljene vrste mostnih žerjavov ter glavne komponente, ki sestavljajo mostni žerjav. V nadaljevanju je pojasnjena zasnova glavnih komponent mostnega žerjava. Teoretičnemu delu sledi analitični preračun teh komponent za dvonosilčni mostni žerjav nosilnosti 60/10 ton.
Keywords: dvigalne naprave, mostni žerjav, standard SIST EN 13001, statični izračun, zasnova mostne konstrukcije
Published in DKUM: 05.10.2016; Views: 2310; Downloads: 397
.pdf Full text (5,63 MB)

4.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA ELEKTROOPREME MOSTNEGA ŽERJAVA
Andrej Vidovič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava načrtovanje in izvedbo elektroopreme mostnega žerjava. Podan je splošen opis delovanja mostnega žerjava, elektrokrmilne omarice in njenih elementov, načrtovanje in pravilna izbira elektroopreme za zanesljivo delovanje žerjava. Pri tem smo se osredotočili na primer mostnega žerjava MŽ 5 t, ki je izdelan v podjetju Insem – Atmos žerjavi in dvižna tehnika d.o.o. v Hočah. Diplomska naloga zajema tudi izvedbo elektroopreme mostnega žerjava z montažo, zagonom ter končnimi nastavitvami, s katerimi želimo preveriti in dokazati, zanesljivo in varno delovanje mostnega žerjava.
Keywords: mostni žerjav, elektrooprema, frekvenčni pretvornik, preizkusi
Published in DKUM: 22.05.2013; Views: 2063; Downloads: 404
.pdf Full text (4,72 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 1.34 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica