| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zasnova modulne finske savne
Tina Podkrajšek Kotnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja zasnovo prenosljive modulne finske savne, ki jo bo lahko s pomočjo navodil sestavil uporabnik oziroma lastnik. Osnovni modul zadošča uporabi eni osebi v ležečem položaju. Savno dimenzijsko povečamo z dodajanjem poljubnega števila osnovnih modulov v celoto, pri čemer upoštevamo predvsem možnosti ogrevanja prostora z grelnim telesom. Izbira materialov za konstrukcijo in zunanji sloj savne je ključnega pomena, saj zagotavljata dimenzijsko stabilnost in ustrezno toplotno izolacijo, pa tudi udobje, všečen vizualni izgled, enostavno vzdrževanje ter transport. Krojne dele pritrdimo na cevno konstrukcijo ter med seboj s prepletom vrvic, pri čemer smo se izognili šivanju in/ali drugim tehnikam trajnega spajanja. V notranjosti savne je dodana tekstilija, katere namen je poljubno usmerjanje zračnega toka ter višino in obliko stropnega dela, namesto višine klopi.
Keywords: savna, zasnova, konstrukcija, materiali, modulna gradnja
Published: 04.10.2016; Views: 1114; Downloads: 106
.pdf Full text (3,27 MB)

2.
ZASNOVA PRIKOLICE ZA PREVOZ JADRALNIH LETAL
Vesna Jurjec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se ukvarja z zasnovo prikolice za prevoz jadralnih letal, ki bo omogočala nalaganje in razlaganje jadralnega letala kar v prikolici in eni sami osebi. Opisana je sodobna prikolica za prevoz jadralnih letal, njena dosedanja uporaba ter obstoječe omejitve in zahteve, ki jih je pri zasnovi potrebno upoštevati. Sledita razvoj novega principa nalaganja in razlaganja, ki temelji na določanju poti polovice krila, in zasnova modulov, ki bodo tako gibanje krila omogočali. Rezultat nudi možnost izvedbe povsem novega načina uporabe prikolice, ki se lahko z minimalnimi prilagoditvami aplicira na že obstoječih sodobnih prikolicah in odpira možnost razvoja nove prikolice.
Keywords: prikolica, priklopnik, jadralno letalo, zasnova, modulna gradnja
Published: 16.12.2011; Views: 2296; Downloads: 189
.pdf Full text (2,91 MB)

3.
KONSTRUKCIJA LINIJE ZA PAKIRANJE DIMLJENIH RIB
Marko Žvikart, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Konstrukcija linje za pakiranje dimljenih rib, zajema celoten postopek od analize tehnoloških in pretočnih zahtev, do izdelave proizvodne linije za pakiranje dimljenih rib. V uvodnih delih diplomskega dela so podrobneje opisane zahteve za izdelavo, oziroma zasnova linije za pakiranje dimljenih rib glede na pregled stanja konkurence obravnavanega področja. V osrednjem delu diplomskega dela je prikazan tok materiala in postavitev delovnih mest s konstrukcijskimi rešitvami, vključno s preračunom trakov. V zaključku naloge je predstavljena možnost modularne zgradbe in izdelave tehnične dokumentacije.
Keywords: transportni sistemi, transportne naprave, logistika, tok materiala, predelava rib, pakiranje rib, modulna gradnja, modularni trakovi
Published: 13.07.2009; Views: 2084; Downloads: 181
.pdf Full text (3,82 MB)

4.
Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica