| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SVETLOBA V MODNI FOTOGRAFIJI
Mateja Skledar, 30, bachelor thesis/paper

Abstract: Modna fotografija je v trenutek ujeta moda. Njen glavni namen je oglaševanje oblačil in lepotnih izdelkov. Je ustvarjanje vzdušja, momenta in stila. Modna fotografija je glamurozna, profesionalna in zahteva visoke standarde. Za delo z njo moramo razumeti modo, tako kot moramo razumeti svetlobo pri delu s fotografijo. Svetloba je že v splošnem bistvo vsake fotografije, njen sestavni del, brez nje ni fotografije. Tako je nuja za delo v fotografiji, da jo razumemo, poznamo njen učinek in jo znamo kontrolirati. Osrednja tema diplomske naloge je delo s svetlobo v modni fotografiji. Diplomsko delo je sestavljeno tako iz teoretičnega dela kot tudi praktičnega. Sprva je predstavljena teorija, ki je potrebna za poznavanje dela s svetlobo v modni fotografiji. Opisana je oprema za delo s svetlobo ter njeni učinki. Razloženi so različni načini osvetlitve, ki so pogosti v modni fotografiji. V praktičnem delu sta predstavljena dva projekta z izdelanimi fotografijami. Prvi zajema delo s svetlobo v studiu, drugi delo s svetlobo na terenu. Primeri so podkrepljeni s fotografijami, priloženi so diagrami osvetlitve in potek dela.
Keywords: svetloba, modna fotografija, moda, bliskavica, odbojnik, osvetlitveni stili
Published: 22.09.2011; Views: 10683; Downloads: 356
.pdf Full text (3,78 MB)

2.
UMETNIŠKE PRAKSE IN RAZVOJ MODNE FOTOGRAFIJE
Mirjana Rukavina, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je vzpostaviti analitičen odnos do modne fotografije kot najpogostejše oblike modne predstavitve in njene specifične navezave na umetnost. Želim prikazati, kako se je sodobna modna fotografija skozi zgodovinski razvoj od osnovne funkcije predstavitve modnega oblačila oddaljila in prestopila v umetniški kontekst; kako se je emancipirala in našla svoje mesto tudi v muzejih in galerijah sodobne umetnosti. Vsebina diplomske naloge temelji na deskriptivni, zgodovinski, komparativni metodi, metodi analize in sinteze ter metodi abstrakcije in konkretizacije. V teh metodah sem obdelala besedila avtorjev s tematskega področja prepleta mode in umetnosti, zgodovine modne fotografije in zgodovine specifičnih umetniških obdobij. Opisala, analizirala in primerjala sem modne fotografije, umetniška dela in različne sovpadajoče umetniške smeri, oblike modnih predstavitev, ki pač vključujejo umetniške prakse. Snov sem dodatno nadgradila z večletnimi osebnimi delovnimi izkušnjami pri magazinih in neodvisnih institucijah s področja mode in umetnosti. V svoje delo vključujem globalen pogled na modno fotografijo, pri čemer sem črpala iz tekoče produkcije odvisnih in neodvisnih modnih magazinov. Pričujoča obravnava v okviru diplomskega dela pokaže, da je vpliv avtorskega izraza v modni fotografiji in zavestne vključitve umetniških praks v modno industrijo (prezentacije) pripeljal do emancipacije modne fotografije in do brisanja meja med komercialnim in umetniškim delom.
Keywords: modna fotografija, modna fotografija in umetnost, grunge in heroin chic, modno oblikovanje na Dunaju, dunajski akcionizem, odvisni in neodvisni modni magazini
Published: 17.04.2013; Views: 1859; Downloads: 303
.pdf Full text (4,17 MB)

3.
MODNA FOTOGRAFIJA
Borut Očko, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Modna fotografija je zvrst fotografije, ki prikazuje oblačila in druge modne dodatke. Njen glavni namen je oglaševanje in informiranje o videzu modnega izdelka in kako se ga nosi. Zaradi različnih osvetlitvenih tehnik in drugih značilnosti modne fotografije je bistveno poznavanje fotografske opreme ter dela z njo. Na podlagi študije primera smo potrdili, da je modna fotografija, z izkušenim ali neizkušenim modelom, rezultat sodelovanja in tehnično kvalitetne izvedbe celotne ekipe.
Keywords: Modna fotografija, kompozicija, osvetlitev v modni fotografiji, oglaševanje.
Published: 23.10.2015; Views: 875; Downloads: 261
.pdf Full text (2,39 MB)

4.
Grafično oblikovanje kataloga za modno fotografijo
Sara Murk, 2017, master's thesis

Abstract: Za oblikovanje privlačnega kataloga je pomembno poznati grafične elemente in pravila njihovega oblikovanja. Tema magistrskega dela je grafično oblikovanje kataloga za modno fotografijo. V teorijskem delu se ukvarjamo z razlaganjem elementov in pravil grafičnega oblikovanja. Dali smo pregled pojmov modne fotografije, razvoja in njene delitve. V praktičnem delu smo oblikovali katalog za poročne obleke, kateri temelji na grafičnih elementih in pravilih. Za potrebe kataloga smo izdelali tudi modne fotografije, čigav smo namen in proces nastanka detajlno opisali.
Keywords: grafično oblikovanje, katalog, modna fotografija, prelom, tipografija
Published: 06.10.2017; Views: 523; Downloads: 77
.pdf Full text (4,05 MB)

5.
Vpliv gotske subkulture na sodobno modo
Ines Kos, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom »Vpliv gotske subkulture na sodobno modo« opisuje vpliv subkultur na sodobno modo, raziskuje gotsko subkulturo in predstavi njene glavne značilnosti. Osredotočeno je na umetnost v subkulturi ter povezavo le-te z gotsko oblačilno kulturo. V praktičnem delu je prikazan postopek izdelave prototipne kolekcije, za katero inspiracija je gotska subkultura na splošno. Postopek izdelave vsebuje modno in tehnične skice, prikazuje postopek modeliranja in na kratko opiše tehnološki postopek krojenja in šivanja. Diplomsko delo se zaključuje s predstavitvijo izdelane prototipne kolekcije skozi modno fotografijo, ki je prikazana v katalogu, ki je priloga k diplomski nalogi.
Keywords: gotska subkultura, oblačilna kultura, prototipna kolekcija, modeliranje, modna fotografija, korzet, krilo
Published: 07.07.2017; Views: 339; Downloads: 57
.pdf Full text (3,42 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica