| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Modeliranje in prototipiranje detajlov tekstilnih form
Sara Kurbus, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil ustvariti detajle, ki estetsko nadgradijo oblačilo in pritegnejo pozornost. Za realizacijo teh ciljev smo črpali nam zanimive detajle iz različnih virov, katerih kombinacije smo prikazali v kolekciji petih modelov ženskih oblek. Pripravili smo konstrukcijske skice in z računalniškim programom OptiTex smo modelirali detajle ter izbran prototip obleke za izdelavo. Iz prototipne tkanine smo sešili detajle oblačil in prototip obleke ter predstavili prototipe tekstilnih form.
Keywords: tekstilne forme, detajli oblačil, modeliranje oblačil, prototipiranje oblačil.
Published: 29.09.2021; Views: 57; Downloads: 1
.pdf Full text (1,92 MB)

2.
Modeliranje oblačil iz usnjenih ostankov
Suzana Ivanuša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bom predstavila možnosti uporabe ostankov usnja in iz njih izdelala izdelek, ki bo zasnovan tako, da bo uporaba ostankov čim večja. S tem se bo posredno povečal izkoristek materiala in preprečilo onesnaženje okolja. Pri tem bom pazila na kvaliteto novega izdelka. Rezultat diplomskega dela bo lastna, sodobna, ženska, nosljiva in hkrati glamurozna usnjena jakna.
Keywords: usnje, ostanki usnja, napake, konstrukcija oblačil, modeliranje oblačil.
Published: 04.10.2016; Views: 712; Downloads: 55
.pdf Full text (2,78 MB)

3.
Modeliranje oblačil z elementi štajerske narodne noše
Urška Bačun, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Oblačilna kultura, je del mozaika Slovenske oblačilne kulturne dediščine. Obleka je ogledalo človeka, z njo lahko izražamo samega sebe, svoj družbeni položaj. Lahko pa tudi izrazimo svoj odnos do kulturne dediščine. Premalo tudi poznamo in obujamo ljudske običaje, mlajša populacija izgublja stik z njimi. Cilj diplomskega dela z naslovom˝ Modeliranje oblačil z elementi štajerske narodne noše˝, predstaviti Štajersko nošo in njene elemente, ter jih vpeljati v sodobno obleko. Rezultat diplomskega dela bo lastna interpretacija obleke z elementi Štajerske narodne noše.
Keywords: ljudska noša, narodna noša, štajerska kmečka noša, kostumiranje in modeliranje oblačil, modno oblačilo.
Published: 17.10.2013; Views: 1415; Downloads: 302
.pdf Full text (2,49 MB)

4.
RAZVOJ VIRTUALNE KOLEKCIJE ŽENSKIH OBLEK
Jana Štor, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Izdelava kolekcije oblačil je dolgotrajen postopek dela. Danes nam virtualno prototipiranje omogoča enostavnejši in hitrejši razvoj kolekcij oblačil. Samemu oblikovalcu omogoča, da na virtualnem modelu telesa ocenjuje prileganje krojev in videz oblačila ter ocenjuje ustreznosti tekstilije brez konkretne izdelave prototipa oblačila. Eden izmed računalniških programov za tovrstno delo je programski paket OptiTex PDS, s pomočjo katerega je v diplomskem delu izdelana virtualna kolekcija ženskih oblek. Diplomsko delo obravnava razvoj virtualne kolekcije ženskih oblačil s poudarkom na računalniškem modeliranju krojev in kombiniranju oblačil z vidika usklajevanja barv ter velikosti in položaja vzorcev tekstilij na simuliranih oblačilih.
Keywords: oblačila, konstrukcija in modeliranje oblačil, virtualno prototipiranje, parametrični maneken, programska oprema OptiTex
Published: 13.10.2011; Views: 2065; Downloads: 137
.pdf Full text (2,78 MB)

5.
OBLIKOVANJE IN RAZVOJ KOLEKCIJE OBLAČIL ZA PROSTI ČAS
Mateja Blagovič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Oblačila za prosti čas so oblačila, za katere je značilno ohlapno prileganje, udoben kroj, mehkost, lahkotnost in enostavno vzdrževanje. Pogosto so to oblačila iz pletiv. Oblačila za prosti čas so se razvila iz oblačil za šport. Kvaliteta prostega časa je zelo pomembna, zato je tudi pomembno kako se bomo počutili v oblačilih, ki jih oblečemo ob tej edinstveni priložnosti dneva, ko se lahko sprostimo. Zato je bil namen diplomske naloge izdelati kolekcijo oblačil za prosti čas ter izvesti njihovo konstruiranje in modeliranje. Pri tem smo upoštevali tudi estetski izgled oblačil in predlagali barvne kombinacije ter primerne tekstilije za njihovo izdelavo. V nalogi smo se posvetili izdelavi krojev, ki omogočajo udobno prileganje oblačil in pri tem dali prednost harem hlačam ter kimono rokavu.
Keywords: oblačila za prosti čas, konstruiranje in modeliranje oblačil, harem hlače, kimono rokav
Published: 16.10.2009; Views: 2902; Downloads: 309
.pdf Full text (2,72 MB)

6.
MODELIRANJE KROJEV ZA KOLEKCIJO OBLIKOVALKE IRENE ROJS
Tatjana Zel, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega kolekcijo, ki jo j oblikovala Irena Rojs. Kolekcijo sestavlja pet modelov. Pripravila sem konstrukcijski opis modelov, ki vsebuje skico modela in opis vseh glavnih značilnosti le tega. Rezultat diplomskega dela so kroji, ki sem jih skonstruirala za to kolekcijo.
Keywords: kolekcija, Paul Klee, modeliranje oblačil, pletenin, tkanine, konstruiranje oblačil, temeljni kroji
Published: 15.10.2009; Views: 3001; Downloads: 196
.pdf Full text (23,26 MB)

7.
Modeliranje in izdelava kostumov za premiero filma "Vinopiri" : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Suzana Rengeo, 2008, undergraduate thesis

Keywords: konstrukcija oblačil, ženska oblačila, modeliranje oblačil, tehnološki postopki
Published: 04.02.2009; Views: 2486; Downloads: 330 
(1 vote)
.pdf Full text (2,74 MB)

8.
9.
10.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica