| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
INTEGRACIJA APLIKACIJ PRI RAZVOJU KATALOGA NOVIH PLAČILNIH INSTRUMENTOV
Renato Sattler, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga proučuje povezovanje sistemov, načine povezovanja ter vpeljevanje rešitve v prakso. Cilj diplomske naloge je integracija aplikacij različnih proizvajalcev za potrebe spremljanja in vodenja podatkov novih plačilnih instrumentov v Novi KBM. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu so predstavljene metode za integracijo ter načini vpeljave rešitve v prakso, v praktičnem delu pa je predstavljen poslovni sistem, izvedena analiza problemskega prostora, ter implementirana praktična rešitev integracije aplikacij.
Keywords: Informacijski sistemi, Integracija aplikacij, modeliranje poslovnih procesov
Published: 15.07.2009; Views: 1388; Downloads: 57
.pdf Full text (1,24 MB)

3.
STORITVENO VODILO IN NAČRTOVALSKI VZORCI
Tomaž Hunjadi, 2012, master's thesis

Abstract: Gradnja arhitekture in integracijskih rešitev je zaradi uporabe širokega spektra tehnologij in sistemov lahko zelo kompleksna naloga. Poti do izgradnje pravilne rešitve je veliko, pri čemer pa se lahko te rešitve med seboj razlikujejo po kompleksnosti, uporabi integracijskih konceptov, obsežnosti, ponovni uporabi itd. S pomočjo vzorcev zagotovimo pravilno zastavljene boljše rešitve, saj te temeljijo na dobrih praksah in izkušnjah. V magistrskem delu so analizirani načrtovalski vzorci, s katerimi lahko na storitvenem vodilu definiramo konsistenten slovar in vizualno notacijo za opis arhitekture in načrtovanje integracijskih rešitev. S pomočjo definiranega nabora vizualnih notacij, ki je sestavljen iz že obstoječih in sestavljenih vzorcev, gradimo integracijske komponente, katere uporabljamo za ponovno uporabne elemente in z njimi hitreje, bolj enostavno in na bolj zanesljiv način rešujemo vsakdanje integracijske probleme. S definiranimi primeri in dobrimi praksami pa zagotovimo, da so rešitve pravilno zastavljene in omogočajo hitrejše in lažje pristope za doseganje zadanih ciljev. V delu so vključno s podrobno analizo za ESB kot arhitekturni vzorec in za ESB integracijske rešitve bili narejeni in podani tudi primeri njihovih načrtovanj. Cilj magistrskega dela je prikazati definicije, grafične notacije in dobre prakse z uporabo vzorcev ob postavitvi infrastrukture in razvoju oz. prikazu integracijskih rešitev na storitvenem vodilu.
Keywords: storitveno vodilo, načrtovalski vzorci, modeliranje, storitveno usmerjena arhitektura, integracija aplikacij
Published: 09.08.2012; Views: 1824; Downloads: 172
.pdf Full text (2,82 MB)

4.
Generator notranjosti stanovanjskih stavb v okolju Unity 3D
Žiga Bincl, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo izdelali 3D aplikacijo z imenom RoomGen, ki deluje pod operacijskima sistemoma Windows in Linux na osebnih računalnikih ter računalnikih MAC. Aplikacija je namenjena arhitektom, da lahko izdelajo 3D model hiše in tako strankam lažje predstavijo notranjost zgradbe, ki jo ti želijo zgraditi. Za izdelavo aplikacije smo uporabili igralni pogon Unity 3D. Najprej smo pogledali, kako je pogon zgrajen, katere funkcije ponuja in kako so posamezni deli med sabo povezani, da smo jih lahko pozneje v svoji aplikaciji tudi uporabili. V delu smo opisali celoten proces razvoja in implementacije aplikacije. Nazadnje smo aplikacijo testirali na različnih osebnih računalnikih z različnimi grafičnimi nastavitvami in spremljali učinkovitost delovanja.
Keywords: razvoj iger in aplikacij, 3D modeliranje, Unity 3D, načrtovanje
Published: 06.10.2017; Views: 600; Downloads: 72
.pdf Full text (2,50 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica