| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
METODE KOMUNICIRANJA MESTNE OBČINE PTUJ Z LOKALNIMI JAVNOSTMI
Tanja Srečkovič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali, kako Mestna občina Ptuj seznanja občane o svojem delovanju. Pri tem smo se osredotočili na učinkovitost modela odnosov z javnostmi in raziskali še nove poti posredovanja informacij občanom. Preučili smo več znanstvenih teorij s področja komunikacij, nato pa z anketo pridobili mnenja o tem, kako in na kakšen način so občani in novinarji seznanjeni z delovanjem Mestne občine Ptuj in dogajanjem v njej. Raziskali smo tudi nivo zadovoljstva občanov glede posredovanja informacij. Ugotovili smo, da so anketiranci kljub svojim kritikam dovolj informirani. Na Ptuju je 8 lokalnih medijev, ki skrbi za informiranje občanov in občank.
Keywords: informacije, lokalne skupnosti, komunikacijski modeli, metode komuniciranja, množični mediji, Mestna občina Ptuj, odnosi z javnostmi
Published: 16.06.2011; Views: 10547; Downloads: 228
.pdf Full text (11,41 MB)

2.
POSLOVNI POTENCIAL SOCIALNIH MREŽ
Sanije Elezi, 2011, final seminar paper

Abstract: Trendi kažejo, da se število uporabnikov oz. njihovo vključevanje v socialna omrežja iz dneva v dan povečuje in zaenkrat še temu ni videti konca. Večanje števila uporabnikov vodi k nenehnemu izboljševanju in razvoju tovrstnih strani, kar pa prinaša s seboj vse manjšo zmožnost nadzorovanja. Vseeno pa bi ukinitev socialnih omrežij pomenila ogromno škodo tako za gospodarstvo kot seveda za nas uporabnike socialnih mrež. Vsekakor pa je ob tem potrebna previdnost, ki je doslej edina znana in najverjetneje najbolj pravilna rešitev za zmanjšanje teh tveganj in nevarnosti.
Keywords: Modeli naročništva, Socialna omrežja – SNS, modeli informiranja, Rappa, Facebook, modeli posredništva, Twitter, modeli trgovca, Timmers, modeli koristi, modeli proizvajalca, LinkedIn, modeli podružnice, modeli skupnosti, e-poslovanje, modeli oglaševanja.
Published: 21.11.2011; Views: 1641; Downloads: 148
.pdf Full text (408,22 KB)

3.
Kakšen model policijske dejavnosti pričakujemo v Sloveniji
Maja Kmet, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomske naloge so predstavljeni štirje glavni modeli policijskega dela v skupnosti. Militaristično birokratski model daje velik poudarek redu in disciplini. Spada med moderne modele policijskega delovanja in je reakcija na skorumpirano družbo. Možnosti za diskrecijo ni, prav tako odgovornosti policistov, značilen pa je velik razkorak med skupnostjo in policijo. Na izvajanju prava temelječ model prav tako spada med moderne modele in temelji na strogem upoštevanju zakona. Preventivnega delovanja praktično ni, saj je policija usmerjena predvsem na sankcioniranje že zagrešenih kršitev. Model delitve med javno in zasebno policijsko dejavnostjo najlažje povežemo z vse večjo privatizacijo in s potrošništvom. S hitrim razvojem družbe in gospodarstva se mora spopadati tudi policija, ki se je morala razviti v tako imenovano hibridno policijo in začeti razvijati drugačne načine zagotavljanja miru in varnosti. Model policijskega dela v skupnosti temelji na proaktivnem pristopu, kjer je cilj zmanjšati strah pred kriminaliteto in povečati zaupanje v policijo. Vse štiri modele med seboj razlikujemo po osmih kriterijih, na katerih temelji vprašalnik, ki je podlaga za našo raziskavo in je opisan v empiričnem delu diplomske naloge. Z raziskavo ugotavljamo ali je model policijske dejavnosti, ki ga v Sloveniji imamo sprejemljiv, oz. ali je tak kot si ga želimo. Na podlagi osmih kriterijev smo raziskovali ali policija zadostuje našim pričakovanjem ali si mogoče želimo njenega drugačnega delovanja. Rezultati so pokazali, da je policijsko delo v skupnosti tako kot ga pričakujemo in da je skoraj pri vseh kriterijih model policijskega dela v skupnosti dosegel v povprečju najvišje rezultate.
Keywords: diplomske naloge, policija, modeli, policijska dejavnost, policijsko delo v skupnosti
Published: 15.05.2019; Views: 303; Downloads: 47
.pdf Full text (1,82 MB)

Search done in 1.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica