| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Razvoj interaktivne mobilne aplikacije za mentalni fitnes
Nik Prodanović, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Mentalni fitnes je skupek vaj za trening kognitivnih sposobnosti, katerih namen je ohraniti ali izboljšati te sposobnosti, saj se s staranjem možganov zmanjšajo. Cilj diplomskega dela je bil izdelati interaktivno mobilno aplikacijo za mentalni fitnes, ki omogoča vaje za treniranje kognitivnih sposobnosti. V diplomskem delu so predstavljena nekatera priljubljena ogrodja za medplatformski razvoj aplikacij, analizirane obstoječe aplikacije za mentalni fitnes in predstavljena uporabljeno ogrodje in uporabljene knjižnice pri razvoju rešitve. Iz analize anketiranja in rezultatov vaj je bilo ugotovljeno, da bi uporabniki aplikacijo priporočili drugim, da je uporabniški vmesnik premalo originalen in da so uporabniki pri večini vaj izboljšali rezultate.
Keywords: mentalni fitnes, Xamarin, razvoj mobilne rešitve, kognitivne sposobnosti
Published: 13.11.2019; Views: 84; Downloads: 23
.pdf Full text (1,91 MB)

2.
RAZVOJ MOBILNE REŠITVE ZA DOSTOP DO PORTALA FERI
Jernej Zorec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Pametne mobilne naprave se v zadnjih letih zelo hitro razvijajo, trend njihove uporabe narašča, z dostopnostjo naprav preko naročniških paketov pri mobilnih operaterjih pa so dostopne tudi študentskemu žepu. V sklopu diplomskega dela smo predstavili razvoj mobilne aplikacije za dostop do spletnega portala FERI. Aplikacija je namenjena študentom in obsega najbolj pogosto uporabljene sklope, s čimer nudi lažji, hitrejši, predvsem pa prijaznejši pregled vsebin spletnega portala. Podrobneje je opisan postopek razvoja, primerjava najsodobnejših načinov razvoja mobilnih aplikacij in različnih medplatformskih ogrodij. Izvorna koda je izdana pod odprtokodno licenco in tako dopušča možnost nadaljnega razvoja in izboljšav mobilne aplikacije FERI.
Keywords: mobilne rešitve, mobilne aplikacije, FERI mobilna aplikacija, mobilne naprave, medplatformski mobilni razvoj, mobilna razvojna okolja, Android, iOS, odprta koda
Published: 18.02.2013; Views: 1486; Downloads: 250
.pdf Full text (12,61 MB)

3.
RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE IN MOBILNE TELEFONE
Dejan Štruc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v dinamičnem svetu, ki se hitro spreminja in hitre spremembe se dogajajo tudi na tehnološkem področju. Tehnologija iz dneva v dan napreduje in tukaj ni izjema niti mobilna tehnologija. Mobilna tehnologija se je v zadnjem času izjemno razširila, uporabna pa je na praktično vseh področjih, tudi na poslovnem področju. Podjetja morajo vselej spremljati svoje zunanje okolje in ravno zato so podjetja, ki proizvajajo informacijske rešitve zaznale priložnost v tem, da svoje rešitve prilagodijo delovanju na mobilnih napravah. Na ta način je tudi ostalim podjetjem omogočeno, da pridejo do boljših, bolje razvitih informacijskih rešitev. Danes imajo podjetja, ki uporabljajo informacijske rešitve, ki delujejo tudi na mobilnih napravah, oziroma na tabličnih računalnikih in pa na mobilnih telefonih tudi več konkurenčnih prednost, saj so zaposleni bolj produktivni in pa bolj učinkoviti. S pomočjo sledenja konkurenci pozitivne učinke uporabe informacijskih rešitev za mobilne naprave vidijo tudi druga podjetja in na ta način se tovrstna uporaba naglo širi. Tudi v prihodnosti lahko napovemo svetlo prihodnost mobilnim napravam, prav tako pa tudi informacijskim rešitvam, ki delujejo na mobilnih napravah, saj se uporaba tovrstnih rešitev izjemno hitro širi.
Keywords: Informacijske rešitve, mobilne naprave, tablični računalniki, mobilni telefoni, informacijski sistemi, razvoj mobilne tehnologije, razvoj informacijskih rešitev
Published: 13.12.2012; Views: 1175; Downloads: 131
.pdf Full text (856,18 KB)

4.
RAZVOJ SPLETNE STORITVE IN MOBILNE APLIKACIJE »KIVI Q«
Tadej Jevševar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar opisuje razvoj spletne storitve ter izdelave mobilne aplikacije za obstoječo mobilno platformo z uporabo programskih orodij od ideje do objave aplikacije v spletno trgovino in splet, dostopne prek mobilnih telefonov. V teoretičnem delu so predstavljene različne mobilne platforme, njihove tehnologije in orodja za izdelavo aplikacij ter postopki za namestitev aplikacij. Teoretični del naloge tudi predstavi in primerja obstoječa orodja in programske jezike, s katerimi razvijalci ustvarjajo in razvijajo ter objavljajo lastne aplikacije. Praktični del naloge pa opisuje postopek izdelave spletne storitve in mobilne aplikacije na konkretnem primeru – aplikacije »Kivi Q« – od osnovne ideje do izdelave, optimizacije za mobilno platformo kot tudi splet ter možnosti njene razširitve oz. nadgradnje vse do objave v spletni trgovini, dostopni prek mobilnih telefonov.
Keywords: mobilne aplikacije, spletne rešitve, mobilne tehnologije.
Published: 27.11.2014; Views: 909; Downloads: 105
.pdf Full text (6,20 MB)

5.
MEDPLATFORMSKI RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV Z ORODJEM DELPHI
Dejan Molnar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Delphi je bilo priljubljeno razvojno orodje, ki je nastalo sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Skozi čas se je razvijal in z zadnjo izdajo z imenom Embarcadero Delphi 10 Seattle postal razvojno orodje za medplatformski razvoj aplikacij. V sklopu diplomskega dela smo predstavili proces medplatformskega razvoja, razvili preprosto aplikacijo igre vislice in prikazali prenos končne aplikacije na platforme Android, iOS, OS X in Windows.
Keywords: medplatformski razvoj aplikacije, Delphi, Android, iOS, Windows, mobilne rešitve, mobilne aplikacije, namizne aplikacije
Published: 22.10.2015; Views: 877; Downloads: 54
.pdf Full text (3,74 MB)

6.
SMERNICE RAZVOJA MOBILNE APLIKACIJE DRAWISSIMO
Gregor Žvikart, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili ključne vidike razvoja mobilne aplikacije Drawissimo. Podali smo razloge za razvoj rešitve izobraževalne narave za mlade in utemeljili izbiro platforme Android. Bistveni faktor, kateri vpliva na prihodek, ki ga generira mobilna aplikacija, je izbira ustreznega poslovnega modela, zato smo raziskali poslovne modele mobilnih rešitev ter ocenili primernost prihodkovnega modela aplikacije Drawissimo. Analizirali smo tudi osemnajst najpopularnejših aplikacij iz kategorije izobraževalne igre na tržnici Google Play. Na osnovi ugotovitev pregleda, statistik in rezultatov dosedanje uporabe ter na podlagi splošnih priporočil glede monetizacije, marketinga ter delovanja in funkcionalnosti najuspešnejših sorodnih aplikacij, smo oblikovali smernice razvoja naslednje verzije aplikacije Drawissimo.
Keywords: mobilna tehnologija, informacijske rešitve, izobraževalne mobilne aplikacije, prihodkovni model, monetizacija, marketing
Published: 15.04.2016; Views: 918; Downloads: 94
.pdf Full text (2,93 MB)

7.
Koncepti mobilnosti v poslovnih rešitvah
Vasja Sikošek, 2016, master's thesis

Abstract: Mobilno poslovanje se podaja veliko dlje kot od prenosa obstoječih poslovnih procesov na mobilne naprave. Gre za popoln preskok mišljenja in radikalno spremembo poslovnih procesov za doseganje dramatičnih izboljšav v smislu zniževanja stroškov, kvalitete storitev in hitrosti. Reorganizacija poslovnih procesov podjetja spremeni praktično vse segmente, vključno z ljudmi, službami, vodstvom ter vrednotami podjetja, ki so med seboj povezani. Pravočasen dostop do pravih podatkov in njihovo posredovanje je postal ključen element uspeha posameznih podjetij. Mobilne rešitve lahko pripomorejo k številnim izboljšavam v podjetju, pod pogojem, da so aplikacije, naprave in poslovni procesi ustrezno implementirani tako, da omogočijo nemoteno komunikacijo, dostop do informacij ter poslovnih transakcij kjer koli in kadar koli. Na drugi strani predstavlja varnost podatkov največjo skrb za vse organizacije. Podatki se lahko zelo enostavno razpošiljajo izven podjetja v digitalni obliki, sprejme pa jih lahko kdor koli, vključno s konkurenco. Mobilne poslovne rešitve omogočajo podjetjem, da izboljšajo svoje storitve, povečajo produktivnost, poglobijo odnose s strankami, izboljšujejo konkurenčno prednost ter nudijo bolj podroben in natančen vpogled v podatke. V magistrskem delu smo predstavili primere najboljših praks podjetij, ki uporabljajo mobilne rešitve ter prednosti in koristi, ki so jih ta podjetja bila deležna z njihovo uvedbo.
Keywords: mobilnost, elektronsko poslovanje, mobilne aplikacije, mobilne ERP rešitve, računalništvo v oblaku
Published: 19.10.2016; Views: 368; Downloads: 61
.pdf Full text (2,57 MB)

8.
PRISTOPI K MONETIZACIJI MOBILNIH APLIKACIJ
Gregor Plavčak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema pregled prihodkovnih modelov in različnih pristopov monetizacije mobilnih aplikacij. Predstavili smo ponudnike mobilnih operacijskih sistemov, proizvajalce pametnih naprav, distribucijske platforme, mobilne operaterje, ponudnike mobilnih aplikacij in končne uporabnike. Raziskali in predstavili smo brezplačni prihodkovni model, plačljivi prihodkovni model, prihodkovni model mikro transakcij, naročnin, oglaševanja, partnerstva in podpornih aplikacij. Na kratko smo analizirali ponudnike distribucijskih platform, mikro transakcij in oglaševanja. Na podlagi zbranega znanja smo za konkretni primer mobilne aplikacije izbrali kombinacijo prihodkovnih modelov in opisali način vključitve v aplikacijo.
Keywords: informacijske rešitve, mobilne aplikacije, prihodkovni modeli, mikro-transakcije, oglaševa-nje, sistemi lojalnosti, mobilni operacijski sistemi
Published: 13.09.2016; Views: 508; Downloads: 52
.pdf Full text (1,84 MB)

9.
Primerjalna analiza mobilnih rešitev CRM
Rok Žerdin, 2017, master's thesis

Abstract: V današnjem času morajo podjetja za svoj obstoj in uspeh na trgu, zaradi povečanja konkurence, poleg ponujanja kakovostnih izdelkov ali storitev, imeti vzpostavljene dobre odnose s strankami. Podjetja uporabljajo koncept upravljanja odnosov s strankami, ki jim pomaga na enem mestu hraniti pomembne informacije o strankah, na podlagi katerih lahko stranke bolje spoznavajo in jim prilagajajo svojo ponudbo. Gre za računalniške sisteme, imenovane rešitve CRM, ki so povezljive tudi z obstoječimi procesi v podjetju, kar podjetjem olajša uvedbo rešitve v podjetje. Ker živimo v času, ko želimo imeti vse informacije na voljo, kjerkoli smo, temu trendu sledijo tudi rešitve CRM. Uporabnikom so na voljo mobilne rešitve CRM, ki omogočajo dostop do podatkov, zabeleženih v sistemu kjerkoli in kadarkoli. Uporabniki tako lahko pregledujejo, urejajo in dodajajo ključne informacije tudi na poti. Da pa je delovanje mobilnih rešitev sploh mogoče, je potrebna tehnologija mobilnega poslovanja, in sicer mobilna omrežja in mobilne naprave. V prvem delu magistrskega dela smo opredelili področje upravljanja odnosov s strankami, z zgodovinskim razvojem in opredelitvijo postopka uvedbe rešitev CRM. Preverili smo tudi stanje na trgu rešitev CRM. Opredelili smo področje mobilnega poslovanja in njegovo tehnologijo. Navedli smo prednosti in slabosti mobilnega poslovanja ter opredelili področje varnosti. V drugem delu smo podrobneje opredelili mobilne rešitve CRM ter predstavili štiri mobilne rešitve CRM, in sicer Intrix CRM, Microsoft Dynamics CRM, Zoho CRM in Salesforce1 mobile CRM. Te smo v primerjalni analizi po izbranih merilih med seboj tudi primerjali in obrazložili rezultate analize.
Keywords: upravljanje odnosov s strankami, mobilno poslovanje, rešitve CRM, mobilne rešitve CRM, primerjalna analiza
Published: 19.10.2017; Views: 310; Downloads: 57
.pdf Full text (2,63 MB)

10.
Sistematična klasifikacija faktorjev uporabnosti mobilnih rešitev
Marko Bedi, 2017, master's thesis

Abstract: Mobilne rešitve zagotavljajo veliko prednosti uporabnikom, ampak se zavedamo številnih omejitev zaradi katerih se mora upoštevati arhitektura in faktorji uporabnosti. Niso vsi modeli uporabnosti prilagojeni za mobilne rešitve. V magistrskem delu smo izvedli sistematično mapiranje in pregled, ter pridobili trenutno stanje faktorjev uporabnosti za mobilne rešitve. Ugotovili smo da so najbolj pogosto raziskani faktorji zadovoljstvo, učinkovitost in uspešnost. Memorabilnost, napake in kognitivna obremenitev imajo trenutno zelo nizko prioriteto pri raziskovanju. Pri vrednotenju mobilne rešitve smo ugotovili da je pomembno izbrati ustrezno ogrodje in metrike z katerimi merimo faktorje uporabnosti. Končna ocena našega vrednotenja mobilne rešitve je 3,3 od 5.
Keywords: faktorji uporabnosti, mobilne rešitve, klasifikacija, vrednotenje uporabnosti
Published: 26.10.2017; Views: 337; Downloads: 70
.pdf Full text (6,53 MB)

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica