| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 21
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
TETRIS NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Gorazd Pšaker, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je raziskati mobilno platformo Android in razviti zabavno aplikacijo, ki se bo izvajala na mobilniku z nameščenim operacijskim sistemom Android. Razvili bomo mobilno igro Tetris, pri kateri like (tj. tetromine) obračamo z uporabo pospeškometra oziroma rotacijo mobilnika. Naša aplikacija bo tudi primerna in prilagodljiva za različne zaslonske ločljivosti. V diplomskem delu bomo tudi opisali vsa razvojna okolja, orodja in druga potrebna znanja, ki so nujna za razvoj mobilne aplikacije.
Keywords: mobilna aplikacija, mobilna platforma Android, Tetris, maskiranje
Published: 13.12.2010; Views: 2061; Downloads: 303
.pdf Full text (1,35 MB)

3.
INOVATIVNA ZASNOVA IN IZVEDBA MOBILNE ROBOTSKE PLATFORME
Janez Konovšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava inovativno zasnovo in izvedbo mobilne robotske platforme podkrepljene s študijo vsesmerne mobilnosti in trdnostno analizo ohišja po metodi končnih elementov. Prikazan je celoten proces inženirskega dela od zasnove izdelka odvisne od danih pogojev, računalniškega modeliranja, izvedbe preračunov, elektro načrtovanja, nakupa komponent za delovanje izdelka ter vse do izdelave fizičnega prototipa izdelka. Predstavljeno je krmiljenje izdelka ter način programiranja v različnih programskih jezikih in operacijskih sistemih.
Keywords: mobilna robotska platforma, vsesmerna mobilnost, Mecanum kolesa, Ardunino Mega, Arduino Bluetooth, SolidWorks, MKE analiza, Python, C++
Published: 12.01.2011; Views: 1926; Downloads: 247
.pdf Full text (5,53 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Published: 06.04.2011; Views: 2754; Downloads: 298
.pdf Full text (9,14 MB)

5.
UPORABA MOBILNE PLATFORME ANDROID ZA PREVERJANJE ZAŠČITE BREZŽIČNIH OMREŽIJ
Jan Ambrožič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali različne zaščite brezžičnih omrežij in izdelali aplikacijo na mobilni platformi Android, ki smo jo uporabili za raziskovanje brezžičnih omrežij ter izdelavo statistike o zaščitah omrežij. Predstavili smo razvoj aplikacije za platformo Android in prikazali uporabo le-te. Prav tako smo demonstrirali poskus vdora v slabo zaščiteno omrežje in statistiko slabo zaščitenih omrežij v okolici Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Na koncu smo podali nasvete, kako najbolj učinkovito zaščititi domače brezžično omrežje.
Keywords: brezžična omrežja, zaščita omrežij, mobilna platforma Android, razvoj programske opreme
Published: 12.10.2011; Views: 2070; Downloads: 167
.pdf Full text (1,43 MB)

6.
APLIKACIJA MOBILNI OCENJEVALEC MOODLE NA OPERACIJSKEM SISTEMU ANDROID
Bojan Križanec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu predstavljamo rešitev mobilnega ocenjevanja študentov v učnem sistemu Moodle na mobilnih napravah Android. Podajamo tudi kratek zgodovinski razvoj mobilne telefonije in nekaterih pomembnejših mobilnih operacijskih sistemov. Podrobneje opisujemo sistem Android, podatkovno zbirko SQLite, mobilne komunikacije, spletne storitve in učni sistem Moodle. Na koncu je predstavljena še uporaba mobilne aplikacije.
Keywords: Android, mobilna platforma, mobilna omrežja, razvoj programske opreme, Moodle.
Published: 06.08.2012; Views: 1976; Downloads: 145
.pdf Full text (4,10 MB)

7.
MOBILNA APLIKACIJA ZA ŠIFRIRANJE OSEBNIH MULTIMEDIJSKIH VSEBIN
Jure Žove, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje mobilno platformo iOS ter predstavi njena glavna ogrodja, programski jezik in orodja za razvoj ter analizo aplikacij. Rezultat diplomskega dela je delujoča aplikacija, ki uporabnikom na enostaven in intuitiven način omogoča šifriranje osebnih multimedijskih vsebin na mobilnih napravah. Predstavljen je razvoj aplikacije in najpogostejše tehnike načrtovanja aplikacij na platformi iOS. Prav tako so opisane omejitve ter rešitve težav, ki so se pojavljale tekom razvoja.
Keywords: iOS, SDK, varnost, mobilna platforma, mobilna aplikacija
Published: 18.12.2012; Views: 798; Downloads: 82
.pdf Full text (4,35 MB)

8.
SAMODEJNA KLASIFIKACIJA GLASBENIH ŽANROV ZVOČNIH POSNETKOV
Dal Rupnik, 2013, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavimo sistem, ki na mobilni platformi iOS samodejno klasificira glasbeni žanr zvočnih posnetkov na podlagi zajetih vrednosti značilnic. Sistem za posamezen posnetek izračuna vektor značilnic, ki opredeljujejo ritmične, tonske in energetske lastnosti posnetka. Na osnovi učne množice vektorjev z označenim glasbenim žanrom se sistem nauči značilnosti posameznih žanrov, na podlagi le teh pa kasneje opravlja klasifikacijo testnih posnetkov, ki nimajo označenega glasbenega žanra. Klasifikacijo smo izvedli z metodo podpornih vektorjev in pri tem na 1.000 testnih posnetkih dosegli 64 % natančnost ločevanja med naslednjimi desetimi žanri: blues, klasična glasba, country, disco, hip hop, jazz, metal, pop, reggae in rock.
Keywords: klasifikacija glasbenih žanrov, analiza posnetka, značilnice glasbe, strojno učenje, metoda podpornih vektorjev, mobilna platforma
Published: 13.09.2013; Views: 1347; Downloads: 180
.pdf Full text (3,50 MB)

9.
NAVIGACIJA IN LOKALIZACIJA MOBILNE PLATFORME DATA Z UPORABO DIGITALNEGA KOMPASA
Uroš Kotnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi rešujemo problem navigacije in lokalizacije mobilnih platform s pomočjo digitalnega kompasa. V prvem delu predstavimo zasnovo inteligentne mobilne enote DATA, v inteligentnem okolju DATA. V drugem delu pa predstavimo razvoj digitalnega kompasa, ki z uporabo senzorja magnetnega polja Zemlje in senzorja nagiba, določa usmerjenost mobilne platforme DATA glede na magnetni sever Zemlje. Kompas meri azimut ne glede na njegov nagib. V diplomi smo uporabili eksperimentalno metodo, pri čemer smo merjene rezultate vnašali v tabele in grafe, ter jih primerjali z grafi v priročniku izbranega senzorja in dejansko postavitvijo kompasa.
Keywords: inteligentno okolje, mobilna platforma, digitalni kompas, senzor magnetnega polja Zemlje
Published: 23.05.2013; Views: 1171; Downloads: 71
.pdf Full text (5,23 MB)

10.
Vodenje z uporabo meritev možganskih valov
Aljaž Kramberger, 2013, master's thesis

Abstract: POVZETEK Cilj naloge je razviti vodenje sistemov z uporabo meritev možganskih valov. V ta namen je bila kupljena merilna oprema za zajemanje EMG signalov. Vzpostaviti je bilo potrebno podatkovno povezavo med merilnim naglavnim sistemom in mikrokrmilnikom. Za povezavo smo uporabili Bluetooth protokol. Izdelan je bil Bluetooth modul in preizkušena komunikacija. Pridobljeni signali so se obdelali in uporabili v vodenju. Dodatno smo izvedli preračun in zgradili ojačevalni sistem za zajem EEG signalov. Signale smo izmerili in prikazali rezultate. Po obdelavi signalov smo izvedli preprosto vodenje, s katerim nadzorujemo smer premikanja mobilne platforme. V nalogi so opisane posamezne komponente in rezultati testiranj.
Keywords: Ključne besede: EMG, EEG, vodenje, možganski valovi, obdelava podatkov, Bluetooth komunikacija, mobilna platforma
Published: 16.09.2013; Views: 1138; Downloads: 147
.pdf Full text (2,50 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica