| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Prenova spletne strani izvajalca tehničnih pregledov
Rosana Novak, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje nudi različne storitve, ki se med seboj povezujejo. Zaradi slabše predstavitve storitev in ne prilagojene spletne strani mobilnim napravam smo se odločili spletno stran posodobiti. Cilj je stranske storitve na spletni strani postaviti v ospredje in nadgraditi vsebino glavnih storitev. Potencialne stranke bi s tem na enem mestu opravile več storitev hkrati. Čakanje na opravljanje storitev se bo skrajšalo s prijavo na obveščanje s spletnim obrazcem. Obveščanje se bo samodejno poslalo na e-poštni naslov, ki je bil oddan na spletnem obrazcu, 14 dni pred potekom obveznih storitev. Obveščeni bo tako pravočasno prišel na obvezno opravljanje storitev in se tako izognil nepotrebnim stroškom. Prav tako bo na spletni strani kalkulator, s katerim pridobimo informativni izračun stroškov, da se lahko pripravimo na znesek, saj plačilo z gotovino prinaša dodaten popust. Z objektnim skriptnim programskim jezikom JavaScript sta bila izdelana spletni obrazec za obveščanje in kalkulator za informativni izračun stroškov. Celotno oblikovanje prototipa spletne strani je bilo izdelano ročno v Visual Studio Code. V sodelovanju s podjetjem načrtujemo zmanjšanje stroškov spletne strani. Tako so na spletni strani objavljene le lastne fotografije podjetja. V nadaljevanju bomo vključili članke podjetij, ki sodelujejo pri storitvah, in lokalne izvajalce, ki bi želeli promovirati svoje storitve. Do objave spletne strani v času izdelave zaključnega dela ni prišlo.
Keywords: spletna stran, tehnični pregled, mobilna naprava, HTML, JavaScript
Published: 01.04.2021; Views: 55; Downloads: 19
.pdf Full text (2,25 MB)

2.
Razvoj prenosne verižne žage
Marko Krezić Taborin, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati razvoj prenosne verižne žage z uporabo konvencionalnih metod konstruiranja. S pomočjo zahtevnika in matrik smo iskali rešitve za zadani problem. S pomočjo programa SolidWorks 2018 pa smo izvedli simulacijo po metodi končnih elementov in grafično obdelali model, ki smo ga na koncu predstavili s pomočjo fotorealistične upodobitve.
Keywords: razrez hlodovine, mobilna naprava, koncipiranje, zasnova, modeliranje, konstruiranje, SolidWorks 2018
Published: 11.11.2020; Views: 200; Downloads: 74
.pdf Full text (3,09 MB)

3.
UPORABA MOBILNIH TEHNOLOGIJ V PROMOCIJI ZDRAVILIŠKEGA TURIZMA SLOVENIJE IN HRVAŠKE
Peter Planinc, 2016, master's thesis

Abstract: Živimo v času, ko je žepna pametna mobilna naprava postala zmogljivo večnamensko orodje, ki nam omogoča pomembno komunikacijo preko mobilnega svetovnega spleta takoj in od koderkoli. Lahko celo zatrdimo, da mobilna tehnologija v osnovi spreminja navade in stil našega življenja, tako v načinu pridobivanja željenih informacij kot tudi v načrtovanju in izvajanju turističnega udejstvovanja. Z izvedeno raziskavo, ki je temeljila na dveh tehničnih analizah in hevrističnem ocenjevanju, smo preverili, kako so se ponudniki slovenskega zdraviliškega turizma prilagodili in integrirali rešitve, ki uporabnikom mobilnih naprav omogočajo učinkovito pridobivanje informacij preko njihovih spletnih strani. Ugotovili smo, da je večina slovenskih ponudnikov zdraviliškega turizma že optimizirala svoje spletne strani, tako da te zagotavljajo kakovostno uporabniško izkušnjo tudi koristnikom mobilnih naprav. Primerjave podatkov z nam konkurenčnim zdraviliškim turizmom na Hrvaškem kažejo, da so njihove spletne strani manj optimizirane za ustrezno mobilno uporabo, kar bi lahko ocenili kot konkurenčno prednost slovenskega zdraviliškega turizma.
Keywords: mobilne tehnologije, mobilna naprava, zdraviliški turizem, e-turizem, mobilni internet
Published: 23.09.2016; Views: 1025; Downloads: 165
.pdf Full text (3,34 MB)

4.
Načrtovanje in koncipiranje naprave za paletizacijo drv za kurjavo
Matjaž Velunšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Naprava za paletizacijo polen je konceptna naprava, s katero zlagamo polena na paleto. S pomočjo zahtevnika smo iskali konceptne rešitve, ki bi lahko reševale zadani problem. Z različnimi metodami smo prišli do konceptne variante, ki smo jo podrobneje predstavili s pomočjo modela. Namen diplomskega dela je dokazati, da je mogoče izdelati mobilno napravo za paletizacijo polen, ki bo cenovno ugodna ter s tem dostopna širšemu trgu.
Keywords: drva, paletizacija, mobilna naprava, koncipiranje
Published: 09.09.2016; Views: 605; Downloads: 100
.pdf Full text (3,13 MB)

5.
Varna uporaba mobilnih naprav v poslovnem okolju
Tomaž Drnovšek, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava problematiko zagotavljanja informacijske varnosti pri uporabi mobilnih naprav v poslovnem okolju. V diplomskem delu skušamo predstaviti priporočila za izbor, izvajanje in uporabo tehnologije za varno upravljanje mobilnih naprav v poslovnem okolju skozi njihov celotni življenjski cikel.
Keywords: Mobilna naprava, grožnja varnosti, informacijska varnost, zaščita, poslovno okolje.
Published: 20.04.2016; Views: 603; Downloads: 86
.pdf Full text (1,67 MB)

6.
UPORABA MOBILNIH NAPRAV V IZOBRAŽEVANJU
Katja Starček, 2016, master's thesis

Abstract: Število uporabnikov mobilnih naprav se iz leta v leto povečuje. Med delovno aktivnim prebivalstvom redko najdemo koga, ki ne uporablja pametnega ali pa vsaj preprostega mobilnega telefona. Mobilna naprava danes nudi skoraj vse, kar nudi stacionarni računalnik. Lahko jo povežemo z internetom in uporabljamo številne aplikacije – programe. Nekatere aplikacije so že naložene ob nakupu, druge pa lahko naložimo v obliki brezplačnih ali plačljivih različic z uporabo mobilne trgovine. Uporaba mobilnih naprav se je v družbi močno razširila, uporabljajo jih že celo otroci. Ugotavljamo pa, da v osnovnih in srednjih šolah učitelji pogosto ne dovoljujejo uporabe mobilnih telefonov ali jo celo prepovedujejo zaradi motenja pedagoškega procesa in zlorabe zasebnosti (Koložvari, 2008). V magistrskem delu smo se osredotočili na uporabo mobilnih naprav v izobraževanju. Odgovorili smo na vprašanje, ali je uporaba mobilnih naprav v pedagoškem procesu za pomoč pri učenju s pomočjo hitrega dostopa do multimedijskih gradiv, ki pripomorejo k lažjemu dojemanju snovi in nazornejši predstavi učencev, smiselna. Ugotoviti smo želeli tudi, kdaj oziroma kako mobilne naprave uporabljati, in prikazati, kako njihova uporaba izboljša pedagoški proces ter kako vpliva na učence. Cilj magistrskega dela je ugotoviti prednosti in težave uporabe pametnih mobilnih telefonov v izobraževanju, identificirati dejavnike, ki povečujejo didaktično vrednost mobilnih naprav, in na podlagi zbranih podatkov, analiz in ugotovitev pripraviti predloge za učinkovito uporabo pametnih mobilnih telefonov in ostalih mobilnih naprav v izobraževanju.
Keywords: Pametni mobilni telefon, mobilna naprava, izobraževanje, mobilna aplikacija.
Published: 26.02.2016; Views: 1445; Downloads: 277
.pdf Full text (999,02 KB)

7.
ZAVEDANJE UPORABNIKOV MOBILNIH NAPRAV O ZBIRANJU IN POSREDOVANJU PODATKOV
Rok Prah, 2014, master's thesis

Abstract: V današnjem času se na trgu pojavlja vse več mobilnih naprav, katere za svojo učinkovito uporabo potrebujejo več kot pa le programsko opremo, ki jo zagotavlja operacijski sistem. Z naraščanjem ponudbe programske opreme pa narašča tudi število ponudnikov programske opreme. Zato je zaupanje v ponudnike vse bolj pomembna lastnost, ki vpliva na uporabo mobilne programske opreme. Cilj magistrske naloge je proučiti koncepte zaupanja ponudnikom programske opreme. Preučili smo najpomembnejše dejavnike, ki vplivajo na zaupanje ponudniku programske opreme za mobilne platforme. Opravili smo raziskavo med uporabniki mobilnih naprav v obliki ankete. Na podlagi pridobljenih podatkov smo identificirali dejavnike, ki vplivajo na zaupanje uporabnika ponudniku mobilne programske opreme.
Keywords: ponudnik, mobilna naprava, mobilni operacijski sistem, koncepti zaupanja, anketa
Published: 30.10.2015; Views: 571; Downloads: 73
.pdf Full text (2,42 MB)

8.
ZVOČNA IGRA NA MOBILNI NAPRAVI Z OPERACIJSKIM SISTEMOM ANDROID
Blagoj Soklevski, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Izdelali smo igro za mobilno napravo. Igra s pomočjo mikrofonov v realnem času oceni smer in intenziteto zvoka iz okolice. S pomočjo digitalno obdelanega zvočnega posnetka igralec premika in usmerja igralni objekt na zaslonu mobilne naprave. Igra podpira dva načina interakcije z uporabnikom. V enouporabniškem načinu je cilj igre s pomočjo zvočnih ukazov čim dalj časa premikati igralni objekt in se z njegovim usmerjanjem izogibati letečim oviram, ki se premikajo proti igralnemu objektu. V dvouporabniškem načinu je cilj igre premakniti igralni objekt čim dlje na polje nasprotnika. V diplomski nalogi opisujemo dostopne načine snemanja zvoka na operacijskem sistemu Android, načine snemanja zvoka, ki smo jih uporabili v igri, logiko igre, načine igranja igre, grafične vmesnike igre ter sedem različnih scenarijev igranja igre.
Keywords: zvok, operacijski sistem Android, mobilna naprava, igra
Published: 14.10.2015; Views: 1205; Downloads: 75
.pdf Full text (1,91 MB)

9.
SPROTNA ROTACIJA 3D VIRTUALNIH OBJEKTOV S POMOČJO MOBILNEGA TELEFONA Z OPERACIJSKIM SISTEMOM ANDROID
Petar Stojkovski, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo s pomočjo ţiroskopa in pospeškometra, ki ju vsebuje vsaka mobilna naprava, izdelali mobilno aplikacijo za sprotno rotiranje navideznega 3D-objekta na zaslonu osebnega računalnika. Aplikacija je omejena na mobilne naprave z operacijskim sistemom Android ter omogoča hitro in intuitivno vzpostavitev komunikacije med njimi in streţniškim okoljem, ki skrbi za rotacijo izbranega 3D-objekta. Slednjega je mogoče poljubno spreminjati in s tem aplikacijo enostavno prilagoditi različnim poslovnim modelom, ki zahtevajo upravljanje in pregledovanje 3D-objektov (npr. ogled računalniških modelov, turističnih znamenitosti, oblek, avtomobilov, pričesk itd.).
Keywords: senzorji, pospeškometer, ţiroskop, mobilna naprava, Android, 3D-virtualni objekti.
Published: 14.10.2015; Views: 822; Downloads: 60
.pdf Full text (1,50 MB)

10.
TREMORSENS - MOBILNA APLIKACIJA ZA VREDNOTENJE PATOLOŠKEGA TREMORJA MED UPORABO MOBILNEGA TELEFONA
Goran Paligora, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo implementirali mobilno aplikacijo za detekcijo in analizo patološkega in fiziološkega tremorja med vsakdanjo uporabo mobilnega telefona. Aplikacija je omejena na mobilne naprave z operacijskim sistemom android verzije 4.0 in vgrajenim pospeškometrom. Uporabniku omogočimo spremljanje pridobljenih podatkov iz pospeškometra v obliki grafa, ki se v tekom zajema podatkov samodejno posodablja. Aplikacija omogoča pregled obdelanih podatkov in prikaz frekvenčnega spektra pridobljenih signalov iz katerega ocenjujemo tip tremorja ter njegovo amplitudo in frekvenco.
Keywords: tremor, android, mobilna aplikacija, mobilna naprava, senzor, pospeškometer
Published: 14.10.2015; Views: 594; Downloads: 70
.pdf Full text (2,23 MB)

Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica