| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
CAMERA NAVI - NAVIGACIJA S PRETOČNO VSEBINO V ŽIVO
Bojan Žlahtič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava izkoriščanje naprednih zmožnosti modernih mobilnih telefonov in združevanje teh naprednih zmožnosti za uporabo v preprosti navigacijski aplikaciji. Poznavanje posameznih lastnosti teh naprednih naprav, ki jih ponujajo moderni mobilni telefoni, nam omogoča, da te lastnosti uporabimo za pridobivanje nam relevantnih informacij, ki lahko obogatijo malone vsako aplikacijo, ki te informacije pravilno izkoristi. Tako v naši aplikaciji združujemo globalno določanje položaja, zaznavanje pospeškov in koristimo kamero telefona na način, ki omogoča preprosto in intuitivno navigacijo.
Keywords: Ključne besede: navigacija, sistem globalnega določanja položaja, pospeškometer, kamera, senzor, mobilni telefon, mobilna aplikacija, Windows Mobile, knjižnica Microsoft Foundation Class.
Published: 02.02.2012; Views: 1813; Downloads: 112
.pdf Full text (1,31 MB)

2.
MOBILNA APLIKACIJA ZA POMOČ PRI NASTAVITVAH AVTOMOBILA
Stipe Grgić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opisujemo izdelavo aplikacije, ki nam s pomočjo mobilnega telefona pomaga pri nastavitvah avtomobila. V uvodnem delu smo opisali operacijski sistem Android, na katerem se bo naša aplikacija izvajala. V glavnem delu opisujemo izdelavo aplikacije, ki nam omogoča različne meritve s pomočjo sprejemnika GPS in pospeškometra. Aplikacija omogoča tudi snemanje vožnje ter pošiljanje zabeleženih podatkov. V zadnjem delu diplomskega dela prikažemo primer uporabe naše aplikacije v realnem okolju.
Keywords: Android, mobilna aplikacija, merjenje zmogljivosti, avtomobil, GPS, kamera, pospeškometer, java
Published: 19.12.2012; Views: 1035; Downloads: 97
.pdf Full text (2,01 MB)

3.
RAZVOJ APLIKACIJ S PLATFORMO WINDOWS PHONE 8 IN PRIMERJAVA Z RAZLIČICO 7
Jurij Bugarin, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes si ne predstavljamo več vsakdanjika brez pametne mobilne naprave, predvsem telefona. Nekaj časa je bila to samo ena od kategorij telefonov, sedaj pa je prevladujoča oz. sploh ne govorimo več o kategoriji, ampak o napravi, za katero se v splošnem že predvideva in pričakuje, da je pametna. Seveda je zaradi tako številčne uporabe in vedno večje zmogljivosti strojne opreme ter zaradi novih platform zahteva po mobilnih aplikacijah velika. Skozi razvoj novih platform se spremni tudi način razvoja aplikacij. Ta razvoj bomo opisali v diplomski nalogi, podali malo zgodovine in ga osvetlili z vidika razvijalca. Razvili bomo aplikacijo, s katero bomo ugotovili razlike v razvoju na platformi Windows Phone družine različice 8 v primerjavi z različico 7. Za aplikacijo smo si izbrali preprost program za upravljanje s kamero, ki bo imel funkcije, ki jih omogoča trenutno uporabljena platforma, v kateri bomo aplikacijo razvijali. Sproti bomo vse ugotovitve tudi zapisali.
Keywords: Windows Phone 8.1, Windows Phone 7, Silverlight, mobilna aplikacija, razvojna platforma, razvoj mobilne aplikacije, pametni telefon, mobilna kamera
Published: 29.05.2015; Views: 811; Downloads: 73
.pdf Full text (2,77 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica