| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Sistem za nadzor kvalitete v proizvodnji
Roman Gradišek, 1999, undergraduate thesis

Keywords: komunikacija, kvaliteta, mikroprocesor
Published: 26.07.2007; Views: 1399; Downloads: 0

2.
3.
4.
Izvedba vektorske regulacije AM
1990, undergraduate thesis

Keywords: AM, programirana pulzno širinska modulacija, programsko kontroliran sistem, mikroprocesor, komunikacija
Published: 26.07.2007; Views: 1829; Downloads: 0

5.
6.
7.
AKVARIJSKI KRMILNIK
Milan Rotovnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje načrtovanje, izdelavo in testiranje krmilnika za akvarijske sisteme s poudarkom na izpolnjevanju zahtev pri uporabi v morski akvaristiki. Akvarijski krmilnik skrbi za avtonomno vodenje akvarijskega sistema. Predlagani in izvedeni so potrebni merilni sistemi za merjenje ključnih parametrov akvarija. Izbrane so izvršne naprave, ki so potrebne za krmiljenje in regulacijo osnovnih procesnih veličin akvarija. Pri tem smo upoštevali možnost povezave že obstoječih modulov na predlagani akvarijski krmilnik in možnost izvedbe učinkovitega daljinskega nadzora akvarija. Opisani sta izvedba krmilnika z mikroprocesorjem AVR na Arduino platformi in praktična izdelava modula za povezavo merilnih in izvršnih enot. Razviti so programi za nadzor ključnih parametrov morske vode, krmiljenje luči, krmiljenje pretočnih črpalk in ostalih enot. Rezultat diplomske naloge je naprava, ki v eni enoti poskrbi za potrebe akvarija in uporabniku omogoča daljinski nadzor akvarijskega sistema.
Keywords: daljinski nadzor, avtomatizacija, akvaristika, mikroprocesor
Published: 06.03.2015; Views: 1202; Downloads: 236
.pdf Full text (2,91 MB)

8.
MERILNIK ELEKTROSTATIČNEGA POLJA Z ELEKTRIČNIM POLJSKIM MLINOM
Gregor Pahor, 2015, master's thesis

Abstract: Na začetku magistrskega dela smo opisali zgodovino razvoja elektromagnetizma, električno zgradbo Zemeljske atmosfere, električno polje v ozračju in globalni atmosferski tokokrog. Ker naše delo temelji na merjenju jakosti električnega polja, smo opisali, kako se električno polje spreminja z vremenom in višino ter kakšni so vplivi kozmičnih žarkov na nastanek električnega polja. Sledi opis obstoječih meritev jakosti električnega polja in osnovne zgradbe mlina električne poljske jakosti. Nato smo opisali mehansko zgradbo in uporabljeno strojno opremo našega mlina. Vsak del vezja smo posebej razložili. Opisali smo tudi uporabljeno programsko opremo. Prikazali smo še rezultate laboratorijskih in okoljskih meritev.
Keywords: električno polje, poljska jakost, merilni sistem, električni mlin, zaslonka, mikroprocesor
Published: 30.10.2015; Views: 686; Downloads: 74
.pdf Full text (3,14 MB)

9.
MIKROPROCESORSKA REGULACIJA SUŠILNICE S PODPORO ZA ETHERNET
Grega Močnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je avtomatizacija dolgotrajnega procesa sušenja mesnih izdelkov in razvoj sistema, ki bo enostaven za uporabo. Izdelali smo regulacijo sušilnice za meso s podporo za Ethernet. Razložili smo proces sušenja in njegovo uporabnost v mesni industriji. Predstavljamo princip regulacije pri sušenju, pri čemer se posebej osredotočamo na regulacijo temperature in vlage. Pri izdelavi sistema smo uporabili protokol Ethernet, vmesnik SPI in vmesnik I2C. Za komunikacijo je bil izbran modul Wiznet W5000io Ethernet, za procesiranje pa mikrokrmilnik LPC11A14. Sistem se je v domačem okolju izkazal za učinkovitega, z določenimi izboljšavami pa bo koristen pripomoček pri proizvodnji suhomesnih izdelkov.
Keywords: sušilnica, regulacija, mikroprocesor, ethernet
Published: 20.10.2015; Views: 908; Downloads: 161
.pdf Full text (2,73 MB)

10.
MIKROKRMILNIŠKO NADZIRAN INDIKATOR VAROVALK
Boris Hrastnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izdelavo indikatorja varovalk za jadralno letalo. Indikator varovalk je del sistema za nadzor napajanja jadralnega letala. Pri zasnovi inštrumenta je velikost določala prostor v čelni plošči jadralnega letala. Indikator mora imeti tudi hiter in zanesljiv odziv, zato smo uporabili komunikacijo CAN. Uvodno predstavimo problem in funkcionalne zahteve inštrumenta. V nadaljevanju opišemo izbrano strojno opremo in postopek izdelave prototipa, vključno s programsko opremo. V zaključku podamo rezultate testov, ki so potrdili skladnost s podanimi zahtevami.
Keywords: Indikator, mikroprocesor, CAN komunikacija, jadralno letalo
Published: 30.10.2015; Views: 962; Downloads: 95
.pdf Full text (3,64 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica