| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TEHNOLOGIJA BRIZGANEGA BETONA
Lojz Pečoler, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava kratek zgodovinski pregled razvoja, sestave in lastnosti brizganega betona. V nadaljevanju smo opisali tehnologijo mokrega in suhega postopka, opremo klasičnega in robotskega nanašanja ter predhodne postopke brizganja betona. Predstavili smo tudi mikrovlakna in njihovo uporabo v brizganem betonu. Diplomsko delo smo zaključili z opisom praktičnih primerov uporabe brizganega betona v tujini in v Sloveniji.
Keywords: gradbeništvo, tehnologija, brizgani beton, mikroarmirani beton
Published: 04.09.2013; Views: 1598; Downloads: 186
.pdf Full text (3,39 MB)

2.
Tehnološki in ekonomski vidiki uporabe mikrovlaken v betonu
Danijel Ivajnšič, 2012, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga vsebuje opis in področja uporabe mikrovlaken v betonu. V prvem vsebinskem poglavju so predstavljene osnovne značilnosti mikrovlaken in njihova delitev. Nato smo opisali mehanske lastnosti betona, ki se z dodajanjem mikrovlaken izboljšajo. Predstavljeni so najpogostejši primeri uporabe mikroarmature in njihov način vgrajevanja. Narejena je tudi stroškovna analiza uporabe klasične armature in mikrovlaken ter vrednostna analiza glede na različne lastnosti materiala in načine vgrajevanja. V sklepu so podane glavne ugotovitve iz projektne naloge.
Keywords: Gradbeništvo, mikroarmatura, mikroarmirani beton, beton, armatura, mikrovlakna, jeklena vlakna, polipropilenska vlakna, steklena vlakna.
Published: 13.12.2012; Views: 1799; Downloads: 310
.pdf Full text (1,76 MB)

3.
Brizgani beton in njegova uporaba
Gregor Trlep, 2012, diploma project paper

Abstract: Brizgani beton je tisti beton katerega transportiramo po tlačnih ceveh do mesta vgraditve in ga vgradimo z brizganjem. Pri tem načinu vgrajevanja betona, nanašamo beton s pomočjo stisnjenega zraka. Brizganemu betonu lahko dodamo tudi vlakna, da izboljšamo njegove lastnosti. Ideja, da v mešanico svežega betona ali malte primešamo vlakna anorganskega ali organskega izvora, se je porodila ob želji, da bi se v betonu izboljšale njegove lastnosti kot so: upogibna trdnost, žilavost in odpornost na utrujanje. S tem dosežemo zmanjšanje razpokanosti strukture. Danes za mikroarmiranje uporabljamo vlakna, ki so obstojna v alkalni cementni osnovi in bistveno izboljšajo lastnosti tako nastalega kompozitnega materiala.
Keywords: brizgani beton, mikroarmirani beton, kemijski dodatki betonom, vlakna za mikroarmiranje
Published: 24.09.2012; Views: 3376; Downloads: 560
.pdf Full text (1,11 MB)

4.
MIKROARMIRANI BETON ZA INDUSTRIJSKE TLAKE
David Polanec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so dane zahteve za projektiranje, gradnjo in uporabo industrijskih tlakov ter preskusne metode, ki se uporabljajo pri preiskavah tlakov na vgrajenih tlakih in v laboratoriju. V našem primeru gre za mikroarmirane betone, ki se uporabljajo za izdelavo industrijskih tlakov. Ker standarda SIST EN 206-1 in SIST 1026 ne obravnavata vseh lastnosti mikroarmiranega betona, ki so pomembne za projektiranje industrijskih tlakov, morajo biti te lastnosti natančneje obravnavane v projektu. Obravnava se torej celotna problematika projektiranja in grajenja betonskih industrijskih tlakov iz mikroarmiranih betonov ter ugotavljanje njihove ustreznosti z upoštevanjem veljavnih predpisov in pravil stroke.
Keywords: gradbeništvo, mikroarmirani beton za industrijske tlake, tlaki, mikroarmatura, mikroarmiran beton, beton, projekt betona
Published: 02.02.2010; Views: 4870; Downloads: 895
.pdf Full text (2,10 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica