| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Primerjalna analiza metodologij uvajanja rešitev sap na primeru proizvodnega podjetja
David Lojen, 2017, master's thesis

Abstract: Globalno povezovanje gospodarstev oziroma globalizacija nas sooča s številnimi izzivi in priložnostmi. Trend globalizacije je okrepiti težnjo podjetij za iskanje novih poti, kako povečati konkurenčnost, izboljšati poslovanje, poiskati nove trge, narediti učinkovitejšo proizvodnjo, izboljšati prodajo, itd. Podjetja, ki želijo preživeti, se morajo prilagoditi zahtevam trga, kar zahteva spremembo poslovanja. Okoliščine, s katerimi se podjetja srečujejo danes, zahtevajo predvidevanje in odzivnost na vedno večje zahteve trga. Poslovna strategija je tista, ki določa in zagotavlja vire in posledično tudi preživetje podjetja v tem konkurenčnem okolju. Agresivna in učinkovita uporaba informacijske tehnologije je bistvo uspešne poslovne strategije. Rešitve ERP predstavljajo skupek poslovnih programskih orodij, ki podjetjem omogočajo učinkovitejšo obvladovanje in zagotavljanje virov, kot so na primer materiali, človeški viri, finančni viri, itd. Rešitev ERP tako zagotavlja podporo za poslovanje in poslovne procese podjetja. V magistrskem delu smo podrobneje predstavili podjetje SAP SE, njihove rešitve ERP in uvajalne metodologije teh rešitev ERP. Sprva smo se fokusirali na celovite informacijske rešitve oziroma ERP ter predstavili razvoj, strukturo, prednosti in slabosti ERP rešitev. Poglavje smo zaključili s trendi na področju rešitev ERP. Fokus magistrske naloge je bil na metodologijah uvajanja rešitev ERP, kar je pomenilo, da smo podrobno preučili razloge za uvedbo rešitve ERP procese uvajanja rešitve ERP, razlike med uvedbo in nadgradnjo rešitve ERP, ter poglavje zaključili s kritičnimi dejavniki uspeha uvedbe rešitve ERP. Magistrska naloga je temeljila na rešitvah podjetja SAP SE, zatorej smo predstavili podjetje SAP SE in njegov razvoj. Rešitve na katerih je temeljila naša magistrska naloga, so SAP ERP 6.0 in SAP S/4HANA. Podrobneje smo proučili funkcionalnosti, arhitekturo, prednosti in slabosti obeh rešitev ter jih kasneje tudi primerjali med sabo. Nato smo se osredotočili na metodologije uvajanja SAP. Podrobneje smo predstavili metodologije ASAP 8, Launch in Activate ter jih kasneje tudi primerjali med sabo. Cilj magistrske naloge je predstaviti rešitve ERP, analizirati ključne dejavnike uspeha, predstaviti rešitve SAP ERP 6.0 in SAP S/4HANA ter metodologije uvajanja, ki jih ponuja podjetje SAP SE. Na podlagi pridobljenega znanja pa smo izbrali najprimernejšo rešitev ERP in metodologijo uvajanja te rešitve za proizvodno podjetje.
Keywords: SAP SE, rešitev ERP, metodologija uvajanja, SAP ERP 6.0, SAP S/4HANA
Published in DKUM: 20.10.2017; Views: 1304; Downloads: 181
.pdf Full text (2,43 MB)

2.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV SAP IN PANTHEON SE
Laura Razdevšek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju smo zadane cilje tudi izpolnili. Podrobneje smo predstavili rešitev Pantheon SE, katera je plod domačega znanja in mednarodno priznano rešitev SAP. SAP in Pantheon SE sta celoviti informacijski rešitvi. Skupna njima je modularna zgradba, saj sta obe sestavljeni iz različnih modulov. Razlikujeta se v uvajanju v podjetje, SAP-ova ASAP metodologija uvajanja vsebuje pet faz, medtem ko se Pantheon uvaja po principu projektnega vodenja. Obe rešitvi sta ključnega pomena v podjetju, saj bi bilo brez njiju poslovanje skoraj da nemogoče. Vendar ne moremo trditi, katera izmed njiju je boljša, saj je rešitev SAP primerna za velika podjetja, medtem ko Pantheon SE za majhna podjetja.
Keywords: ERP, SAP R/3, PANTHEON, metodologija ASAP, uvanje ERP rešitev, metodologija uvajanja programa DataLab Pantheon.
Published in DKUM: 01.12.2014; Views: 1656; Downloads: 298
.pdf Full text (884,10 KB)

3.
PRIMERJAVA MICROSOFT DYNAMICS NAV Z REŠITVIJO PANTHEON
Sabina Klobučar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju smo opredelili celovite informacijske rešitve oz. kratico ERP – Enterprise Resource Planning. ERP omogoča v podjetjih možnost povezave med procesi in podatki v en sam enoten sistem, kajti večinoma ti sistemi uporabljajo enotno bazo za shranjevanje različnih podatkov, ki jih podjetje rabi. Naredili smo podrobno primerjavo obeh rešitev in ugotovili, da sta si po strukturi precej podobni, kljub temu pa najdemo razlike v delovanju in obliki ter v sami strukturi. Razlike med rešitvama sta, da je Microsoft Dynamics NAV od tujega ponudnika, Pantheon pa od domačega. Obe rešitvi podpirata večjezičnost, namenjeni sta malim in srednjim ter velikim podjetjem, imata enkraten vnos podatkov,sta prilagodljivi in ponujata podporo ter pomoč. Pri uvajanju Microsoft Dynamics NAV se uporablja metodologija Microsoft Dynamics Sure Step, ki vključuje določene smernice, strategije projektnega managementa, predloge in orodja. Pantheon pa ima metodologijo uvajanja, tako imenovano projektno vodenje.
Keywords: ERP sistemi, Microsoft Dynamics NAV, Pantheon, uvedba, metodologija uvajanja.
Published in DKUM: 20.11.2014; Views: 1253; Downloads: 197
.pdf Full text (1,91 MB)

4.
PRIMERJALNA ANALIZA REŠITEV MS DYNAMICS NAV IN PANTHEON TER NJUNEGA UVAJANJA
Nina Črešnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar govori o ERP rešitvah, celovitih informacijskih rešitvah, ki podjetjem omogočajo prilagodljivost, odprtost in konkurenčnost na trgu. Danes so ERP rešitve že nuja vseh podjetij, ki želijo opravljati svojo dejavnost kar se da uspešno in produktivno. V diplomskem seminarju so najprej opisane ERP rešitve na splošno, njihov razvoj, struktura ter prednosti in slabosti, ki jih prinašajo. Nato pa smo se osredotočili na dve ERP rešitvi in sicer Microsoft Dynamics NAV ter Pantheon. V tretjem poglavju je tako podrobno predstavljena Microsoftova ERP rešitev Microsoft Dynamics NAV, v četrtem poglavju pa rešitev ERP slovenskega ponudnika Datalab – Pantheon. Osredotočili smo se tudi na uvajanje teh dveh rešitev. NAV rešitev se uvaja s Sure Step metodologijo, ki smo jo po fazah opisali, Pantheon pa se uvaja po principu projektnega vodenja. Obe rešitvi sta ključnega pomena v podjetju, brez katerih si podjetja ne morejo več predstavljati svojega poslovanja.
Keywords: ERP rešitve, Uvajanje ERP rešitev, Metodologije uvajanja ERP rešitev, Sure Step metodologija, Projektno vodenje, Microsoft Dynamisc NAV, Pantheon
Published in DKUM: 06.08.2014; Views: 1468; Downloads: 130
.pdf Full text (2,58 MB)

5.
PROJEKT UVAJANJA CRM REŠITVE V PODJETJE
Natalija Vinšek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Konkurenca je vsak dan večja in podjetja iščejo različne načine kako dobiti svoje mesto na trgu. To vodi v dejstvo, da želijo podjetja v današnjih dneh vedeti vse o svojih strankah in njihovih potrebah. Če strankam ne ponudimo kaj zanimivega, bodo odšli h konkurenci. CRM rešitve so programi, ki nam omogočajo, da shranimo velike količine pridobljenih podatkov o naših strankah. Če želimo imeti CRM rešitev, jo moramo najprej uvesti v podjetje. Toda, pred tem je potrebno poznati nekaj opredelitev o sami CRM rešitvi in kako nam lahko pomaga pri našem poslovanju, posebej pri prodaji, trženju, servisu in podpori. Na žalost je veliko projektov uvedbe neuspešnih. To je zaradi prepričanja podjetja, da je dovolj, če pokličemo uvajalca in mu prepustimo delo. Vendar moramo prispevati svoj del tudi mi. Najprej moramo spremeniti poslovne procese, da bodo ustrezali novi CRM rešitvi, nato prepričati zaposlene, zakaj je nova CRM rešitev boljša. Prepričati se moramo, da je dovolj vključen tudi menedžment in so tudi oni seznanjeni s podrobnostmi uvedbe. To so le nekateri dejavniki, ki nam pomagajo k uspešni uvedbi. Za učinkovitejše uvajanje je veliko ponudnikov CRM rešitev razvilo svoje metodologije za uvajanje le-teh. Te metodologije se lahko uporabijo kot okvir za uvedbo vsake nove CRM rešitve in pomagajo zmanjšati možnost neuspešne uvedbe.
Keywords: CRM, CRM rešitev, upravljanje odnosov s strankami, prodaja, trženje, servis in podpora, stranke, metodologija uvajanja, uvedba CRM, Maximizer CRM, Sure Step, Catalyst, ASAP metodologija.
Published in DKUM: 17.12.2012; Views: 2757; Downloads: 385
.pdf Full text (903,50 KB)

6.
PRIMERJALNA ANALIZA ERP REŠITEV
Maruška Dvoršak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Za podjetja, ki želijo v današnjem času preživeti, so ERP rešitve ključnega pomena. Le te jim omogočajo napredek in konkurenčnost na trgu. Sam razvoj in uvedba programske opreme ERP je zelo draga, zato podjetja teh rešitev ne razvijajo sama ampak le-to raje prepustijo strokovnjakom. Izbirajo lahko med zelo pestro ponudbo na trgu, torej med mednarodno priznanimi ponudniki ali ponudniki na domačem trgu. SAP, Oracle in Microsoft Dynamics sodijo med mednarodno priznane ponudnike ERP rešitev, medtem ko je DataLab Pantheon plod domačega znanja. Programi so si med sabo v osnovi zelo podobni. Glavna značilnost je njihova modularno zgradba in metodologija uvajanja. V zadnjem delu diplomskega seminarja je podana primerjalna analiza glede na osnovne značilnosti, modularno zgradbo, metodologijo uvajanja, uporabe doma in po svetu, ter panogah.
Keywords: Ključne besede: ERP, SAP R/3, Oracle EBS, Microsoft Dynamics NAV, DataLab Pantheon ME, metodologija ASAP, metodologija AIM, metodologija Sure Step, metodologija uvajanja programa DataLab Pantheon.
Published in DKUM: 14.12.2012; Views: 2987; Downloads: 281
.pdf Full text (1,00 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica