| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 30
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
TEHNIKA IN METODIKA DVOJNEGA IZTEGNJENEGA SALTA NAZAJ Z DVOVIŠINSKE BRADLJE
Darko Cikač, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, na podlagi kinematične analize tehnike gibanja pri izvajanju dvojnega iztegnjenega salta nazaj z dvovišinske bradlje, tiste parametre gibanja, na osnovi katerih lahko izdelamo idealni model tehnike gibanja pri izbrani vrhunski prvini ženske športne gimnastike. Cilj dela je bil izdelati biomehanski teoretični model gibanja za izbrano prvino. Vzorec merjencev je predstavljala vrhunska kitajska telovadka Han Bing. Za zbiranje podatkov in obdelavo spremenljivk je bil uporabljen standarden postopek, kot ga predvideva APAS (Ariel Performance Analyses System). Model tehnične priprave je bil pripravljen na podlagi razvitega ekspertnega modela učenja prvin v športni gimnastiki (Kolar, 2005).
Keywords: športna gimnastika, dvojni iztegnjeni salto, vadeča, dvovišinska bradlja, kinogram, biomehanska analiza, tehnika, metodika
Published: 07.07.2009; Views: 2313; Downloads: 217
.pdf Full text (8,33 MB)

3.
4.
PRIMERJAVA METODIKE PREISKOVANJA GOSPODARSKIH PREVAR MED GOSPODARSKIMI REVIZORJI IN POOBLAŠČENIMI PREISKOVALCI
Mojca Kerin, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo proučili metodiko preiskovanja prevar med gospodarskimi revizorji in metodiko preiskovanja prevar med pooblaščenimi preiskovalci in ju med seboj primerjali. Najprej smo opredelili pojem gospodarske prevare, predstavili motive zaposlencev, zaradi katerih storijo prevaro, opredelili načine odkrivanja prevar ter proučili odgovornost poslovodstva, ki jo nosi pri preprečevanju in odkrivanju prevar. V nadaljevanju smo proučili metodike dela notranjih, zunanjih in državnih revizorjev pri preiskovanju prevar. Znotraj tega smo predstavili njihovo odgovornost in strokovna pravila, ki jih morajo pri preiskovanju spoštovati ter na praktičnem primeru prikazali preiskovanje prevare notranjega revizorja in ga analizirali. V naslednjem poglavju smo proučili metodiko dela pooblaščenih preiskovalcev. V sklopu tega poglavja smo predstavili značilnosti forenzične revizije in znanja ter veščine, ki jih mora pooblaščeni preiskovalec pridobiti oziroma imeti za uspešno in učinkovito opravljanje svojega dela. Na koncu tega poglavja pa smo prav tako na praktičnem primeru prikazali preiskovanje prevare pooblaščenega preiskovalca in ga analizirali. Nazadnje pa smo proučevane metodike med seboj primerjali po teoretični in praktični plati ter med njimi poiskali bistvene razlike.
Keywords: državni revizor, gospodarska prevara, metodika preiskovanja, notranja kontrola, notranji revizor, pooblaščeni preiskovalec prevar, poslovodstvo, prevarant, tveganje prevar, zunanji revizor, zunanje revidiranje, notranje revidiranje, državno revidiranje
Published: 16.09.2010; Views: 2089; Downloads: 280
.pdf Full text (1,15 MB)

5.
PLESNA VZGOJA PREDŠOLSKIH OTROK V PRIROČNIKIH IN STROKOVNIH ČLANKIH GORDANE SCHMIDT
Helena Vogrinec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomskega dela nosi naslov Plesna vzgoja predšolskih otrok v priročnikih in strokovnih člankih Gordane Schmidt. Naloga je teoretična in ponuja vpogled življenjskega in znanstvenega dela omenjene avtorice. V svojih delih in priročnikih je avtorica združila teorijo in prakso ter podala izhodišča za praktično delo na področju plesne vzgoje predšolskih otrok. Strokovni članki in priročniki temeljijo pretežno na primerih gibalnega izražanja, kar pa pripomore h kakovosti dela vzgojiteljev pri razvijanju in spodbujanju celostnega razvoja predšolskega otroka.
Keywords: Ključne besede: Gordana Schmidt/metodika plesne vzgoje/ples/igre/priročnik/strokovni članki
Published: 09.07.2010; Views: 5398; Downloads: 658
.pdf Full text (2,21 MB)

6.
HRESTAČ IN PLESNA VZGOJA PREDŠOLSKIH OTROK
Simona Lovrec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga v začetnem delu na kratko povzema teoretične osnove in izhodišča glasbe in baleta. Predstavlja razvoj baleta in glasbene umetnosti v Rusiji ter njun vpliv na druge evropske države. V prvem delu naloge je predstavljeno življenje in ustvarjanje ruskega skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega. Podrobno smo se seznanili z njegovimi baletnimi deli Labodje jezero, Trnuljčica in Hrestač. Slednjemu baletu je namenjene največ pozornosti, saj je bila ta glasba izhodišče za naše oblikovanje plesnih didaktičnih priprav. Ključni pomen diplomskega dela so plesne priprave, ki so namenjene in zasnovane tako, da jih lahko uporabijo strokovne delavke pri vzgoji predšolskih otrok. Menimo, da je vključevanje plesne vzgoje v vrtec izjemnega pomena za otrokov celostni razvoj.
Keywords: balet, P.I. Čajkovski, Hrestač, didaktične priprave, predšolski otroci, metodika plesne vzgoje
Published: 07.04.2011; Views: 2287; Downloads: 476
.pdf Full text (387,77 KB)

7.
8.
Zbornik vseh prispevkov
2010, proceedings of peer-reviewed scientific conference contributions (domestic conferences)

Keywords: komunikacije, informacijski sistemi, pouk, metodika, konference, zborniki
Published: 29.05.2012; Views: 1056; Downloads: 32
URL Link to full text

9.
10.
Glasba v vrtcu : primeri didaktičnih enot
Olga Denac, 2012, other educational material

Keywords: glasbena vzgoja, predšolska vzgoja, metodika pouka, primeri
Published: 07.06.2012; Views: 2654; Downloads: 438
URL Link to full text

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica