| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uporaba metod za zagotavljanje kakovosti v procesu nadzora izdelave rotorja za hlajenje žarometov
Jure Lorenc, 2017, master's thesis

Abstract: Pomen kakovosti procesa pridobiva vse večji pomen. Zato je ključnega pomena, da se tega podjetja zavedajo in so seznanjena z metodami in orodji zagotavljanja kakovosti, s čimer lahko dosežemo višjo raven kakovosti procesa in posledično končnega produkta procesa. V ta namen so v nalogi predstavljene bistvene in najbolj razširjene metode in orodja zagotavljanja kakovosti, s pomočjo oziroma z uporabo katerih uspešno zagotavljamo želeno kakovost končnega produkta za odjemalca. Na realnem primeru predstavljen proces razvoja izdelave in same vpeljave v serijsko proizvodnjo pa prikazuje potrebne korake za odobritev prvih vzorcev ali menjavo orodja na stroju za brizganje plastične mase. Predstavljeni so vsi potrebni koraki tretje stopnje metode PPAP, ki jih je naročnik zahteval.
Keywords: kakovost, metode in orodja za zagotavljanje kakovosti, stroški kakovosti, nadzor procesa, odobritev prvih vzorcev
Published: 30.06.2017; Views: 880; Downloads: 144
.pdf Full text (6,88 MB)

2.
Pregled metod in orodij za zagotavljanje kakovosti
Matjaž Ceraj, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljam metode in orodja, s katerimi organizacije izboljšujejo kakovost procesov in proizvodov, povečujejo produktivnost ter zmanjšujejo stroške, in tako dosegajo poslovno odličnost. Na začetku diplomskega dela sem splošno opredelil in predstavil kakovost, merjenje kakovosti proizvodov in storitev, sisteme kakovosti in celovito obvladovanje kakovosti. V nadaljevanju sem predstavil nekatere izmed bolj uporabljenih metod in orodij za zagotavljanje kakovosti. Opisal sem njihove prednosti, področja uporabe ter postopek izvedbe.
Keywords: Metode in orodja za zagotavljanje kakovosti, management kakovosti, konkurenčnost, poslovna odličnost.
Published: 11.12.2013; Views: 5388; Downloads: 2011
.pdf Full text (5,60 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica