| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Motivacija za izobraževanje zaposlenih v podjetju LOTRIČ meroslovje d.o.o.
Vesna Blažević, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo skušali ugotoviti, kako so zaposleni v podjetju LOTRIČ Meroslovje d. o. o., enota v Selcah, zadovoljni z obstoječimi izobraževanji, zakaj se ne udeležujejo izobraževanj, kaj jih motivira k udeležbi na izobraževanjih in katera so tista izobraževanja, ki bi se jih zaposleni z veseljem udeležili. Cilj vsake organizacije je motivirati svoje zaposlene, ki bodo z izobraževanjem doprinesli k izboljšanju poslovanja podjetja in tudi k osebnemu razvoju ter razvoju posameznikove motivacije. Za zbiranje podatkov in ugotavljanje obstoječega stanja smo uporabili metodo spletnega anketiranja. V raziskavi smo ugotovili, da so anketiranci pozitivno naravnani do izobraževanj. Večina anketiranih je zadovoljna z obstoječimi načini in njihovo ponudbo. Neustrezne vsebine izobraževanj in pomanjkanje časa so glavne ovire pri udeležbi na izobraževanjih. Sodelujoči so v raziskavi potrdili, da je izpopolnjevanje samega sebe zelo močan dejavnik motivacije za izobraževanje. Med anketiranci iz raziskovanega podjetja je prisotna želja po pridobivanju novih znanj in kompetenc. Zaposleni se strinjajo s trditvijo, da izobraženi zaposleni dvigujejo kulturo in konkurenčnost podjetja. Ugotovili smo tudi, da si poleg strokovnih vsebin, želijo tudi drugačnih, neformalnih izobraževanj, ki niso povezana s službo. Želijo si vsebin predvsem s področja osebne rasti, meditacije in informacijsko komunikacijske tehnologije.
Keywords: izobraževanje, motivacija, zaposleni, LOTRIČ Meroslovje d. o. o.
Published: 15.06.2020; Views: 326; Downloads: 67
.pdf Full text (1,18 MB)

2.
3.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA NAROČANJE IN SPREMLJANJE MERITEV IZDELKOV
Vito Resnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavan proces naročanja in izvajanja meritev izdelkov v laboratoriju za meroslovje. V prvem delu so predstavljeni cilji procesa in način dela v laboratoriju pred uvedbo obravnavane rešitve, v drugem delu pa so opisane programska oprema in tehnologije, uporabljene za razvoj aplikacije. Prikazana sta tudi postopek uporabe aplikacije in njena funkcionalnost. Nadzor in pregled nad delom v laboratoriju sta bila dosežena s preučitvijo načina dela in izdelavo sistema za vodenje naročil meritev, kar je omogočilo izdelavo končnega poročila ter uporabo pridobljenih podatkov za analizo dela.
Keywords: aplikacija, proces naročanja, laboratorij za meroslovje, sistem za vodenje
Published: 30.11.2016; Views: 979; Downloads: 73
.pdf Full text (1,29 MB)

4.
Analiza sposobnosti merilnega procesa v proizvodnji paličnega mešalnika
Uroš Klemše, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava analizo sposobnosti merilnega procesa na gumbu nastavitve hitrosti paličnega mešalnika v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje. Opisani so koraki kontrole paličnega mešalnika skozi celotno proizvodnjo, nadaljuje pa se z analizo in postopki, s katerimi želimo merilni proces izboljšati ter zmanjšati pogreške merilca. Najprej je bilo potrebno prepoznati vzroke pogreškov merilca, nato pa z vpeljavo namenskih merilnih pripomočkov in kalibrov tudi v praksi izboljšati merilni proces.
Keywords: merilni proces, meroslovje, merilna negotovost, sposobnost procesa, kakovost
Published: 28.02.2014; Views: 1200; Downloads: 260
.pdf Full text (1,05 MB)

5.
PRIMERJAVA MERITEV UČINKOVITOSTI TOPLOTNE ČRPALKE PO STANDARDIH SIST-EN 255-3:2001 IN FPR-EN 16147
Marko Tement, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje vpeljavo standarda SIST-EN 16147 v prakso podjetja Gorenje, ki je nadgradnja do danes uporabljanega standarda SIST-EN 255-3. Za vpeljavo standarda je bilo potrebno preučiti oba standarda in preveriti skladnost merilne proge z zahtevami standarda SIST-EN 16147 ter izvesti meritev učinkovitosti toplotne črpalke po tem istem standardu. Potek dela je bil razdeljen v dva dela. Prvi del je obsegal študij literature, preverjanje skladnosti merilne proge z obema standardoma ter zapis modela za simulacijo meritve z računalniškim programom, ki omogoča izbiro ustreznega cikla izpustov. Drugi del sestavljajo izvajanje meritev v laboratoriju podjetja Gorenje in obdelava rezultatov ter analiza rezultatov meritve. Rezultati meritev po obeh standardih se v veliki meri razlikujejo, kar je posledica različnih zahtev obeh standardov. Tako je po SIST-EN 255-3 COP = 2,45, po SIST-EN 16147 pa COP = 4,00. Rezultati meritev narekujejo tudi potrebo po posodobitvi merilne proge, predvsem regulacija pretoka in merjenje temperatur. V sklepnem delu so podani napotki za nadaljnje delo.
Keywords: toplotna črpalka, meroslovje, standardizacija, merilna negotovost, COP
Published: 12.10.2011; Views: 3180; Downloads: 133
URL Link to full text

6.
ORGANIZACIJA KONTROLNEGA ORGANA ZA KONTROLO OPREME POD TLAKOM
Drago Vizovišek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: S pričetkom veljavnosti Pravilnika o pregledovanju in preizkušanju opreme pod tlakom je aprila 2004 prešla kontrola opreme pod tlakom v obratovanju z državnih organov na Organe za periodične preglede — Kontrolne organe. Osnovni namen izvajanja periodičnih kontrol je zagotoviti varno obratovanje opreme pod tlakom tekom celotne dobe uporabe. Za izpolnjevanje teh zahtev mora imeti kontrolni organ na razpolago določene prostore in opremo. Razpolagati mora z zadostnim številom osebja, ki mora biti strokovno usposobljeno za izvajanje kontrol. Imeti mora izdelan sistem kakovosti, v katerem so predpisani organizacijski postopki, kontrolni postopki, navodila za delo z opremo ter obrazci za izdajo poročil in potrdil o kontrolah. Tema diplomske naloge je organizacija kontrolnega organa za kontrolo opreme pod tlakom v skladu z zahtevami zgoraj navedenega pravilnika in standarda SIST EN ISO/IEC 17020:2004.
Keywords: kontrola, kakovost, oprema pod tlakom, kontrolni organ, zakonsko meroslovje
Published: 04.12.2009; Views: 1976; Downloads: 187
.pdf Full text (5,27 MB)

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica