| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Sistem za merjenje iztočene količine vode s spletnim oddajnikom
Samo Felicijan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj elektronskega sistema za zajem količine iztočene vode. Sistem se napaja z majhno baterijo in ga je mogoče pritrditi na katero koli vodno pipo. Diplomsko delo je zasnovano na temi družbene odgovornosti v smislu racionalne porabe vode. Elektronski sistem meri in beleži iztočene količine vode. Beleženje podatkov se vrši na dveh nivojih. Najprej jih beleži na notranji pomnilnik ure realnega časa, po določenem številu beleženj pa te podatke odda strežniku. Beleži se iztočene količine vode in napetost napajalne baterije. S pridobljenimi podatki lahko vodimo statistiko in racionaliziramo porabo pitne vode. V diplomskem delu je v sklopih natančno opisan izdelan sistem. Predstavljeni so tudi podatki tedenskega obratovanja merilnika.
Keywords: elektronski vgrajeni sistem, merjenje pretoka, brezžična povezljivost, beleženje porabljene vode, baterijsko napajanje, zaslon
Published: 08.01.2019; Views: 944; Downloads: 76
.pdf Full text (2,46 MB)

2.
Spremljanje porabe energije grelnika vode z elektronskim vgrajenim sistemom
Mihael Hajšek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj snemalnega elektronskega vgrajenega sistema za zajemanje porabe energije grelnika vode. Sistem se napaja iz že obstoječega električnega omrežja in ga je mogoče vgraditi na kakršni koli zalogovnik tople vode. Diplomsko delo je zasnovano na temi družbene odgovornosti v smislu ekonomije. Elektronski sistem s svojim delovanjem poskrbi za snemanje spreminjanja temperatur v zalogovniku vode ob njegovem obratovanju. Beleženje podatkov se vrši na dva načina, in sicer s tekstovnim zapisom podatkov na kartico SD ter beleženjem podatkov na spletno stran ThingSpeak. Zraven podatkov o temperaturi vode v zalogovniku, se beležijo podatki o trenutnem datumu in uri, stanju grelca ter količini iztočene vode iz grelca. Z vsemi temi podatki lahko podamo način pametnega delovanja grelca, s katerim bi lahko zmanjšali porabo električne energije. Diplomska naloga v sklopih natančno opiše izdelan sistem v celoti. Predstavljeni so podatki tedenskega obratovanja grelnika vode ter način najboljše možne regulacije.
Keywords: elektronski vgrajen sistem, poraba energije, brezžična povezljivost, kartica SD, beleženje nihanja temperature, merjenje pretoka, zaznava prisotnosti omrežne napetosti
Published: 24.10.2017; Views: 788; Downloads: 179
.pdf Full text (4,91 MB)

3.
ANALIZA PRETOKA REK Z UPORABO AKUSTIČNEGA DOPPLERJEVEGA MERILNIKA PRETOKOV
Robert Turk, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi se osredotočamo na teorijo in prakso merjenja pretokov rek z uporabo akustičnega Dopplerjevega merilnika pretokov (ADMP). Metoda pridobivanja podatkov je enako pomembna kot podatki, ki jih potrebujejo institucije oziroma ljudje, ki se ukvarjajo z dejavnostmi in problemi, povezanimi z vodo. Na začetku na kratko predstavljamo konvencionalne metode merjenja pretoka. V nadaljevanju obravnavamo teorijo delovanja ADMP in programske opreme WinRiver II. Sledi obravnava meritve pretoka z ADMP na terenu in prikaz predstavitve podatkov v programski opremi. Metoda merjenja z ADMP ima prednosti in slabosti. ADMP je zmožen meriti rečni pretok v ekstremnih pogojih visokih voda, kar je zelo velika prednost napram konvencionalnim metodam, ki tega ne zmorejo. Poleg meritve pretoka predstavljamo tudi izračun pretoka suspendiranih sedimentov v vodnem telesu reke Save. Po pregledu podatkov na koncu predstavimo naše splošne ugotovitve, praktične nasvete, ki temeljijo na mnogih meritvah pretoka različnih avtorjev ter prikažemo in obravnavamo nekatere pomembnejših tabel iz programske opreme.
Keywords: ADMP, metoda, merjenje pretoka rek, merjenje pretoka sedimentov, hidrodinamika
Published: 23.03.2009; Views: 3660; Downloads: 368
.pdf Full text (5,93 MB)

4.
5.
Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica