| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA V PODJETJU
Tončka Frelih, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Organizacijska kultura in klima obstajata v vsakem podjetju. Zaposleni s svojim delom tvorijo in udejanjajo organizacijo, hkrati pa v njej ustvarjajo določeno ozračje, ki jo določa in loči od drugih in vpliva na vedenje ljudi. Dobra organizacijska kultura in klima pa sta temeljni pogoj za boljšo storilnost zaposlenih. V teoretičnem delu bom predstavila pojma organizacijska kultura in organizacijska klima. Posamezno opredelitev obeh pojmov različnih avtorjev. Predstavila bom, kako je sestavljena in je nastala organizacijska kultura ter kako se spreminja. Katere vrste organizacijske klime poznamo, katere so njene dimenzije in kako se spreminja. Predstavila pa bom tudi razlike in podrobnosti organizacijske kulture in organizacijske klime. V raziskovalnem delu bom predstavila rezultate merjenja organizacijske kulture in klime v podjetju. Podala bom komentarje k dobljenih rezultatom in podala predloge za izboljšanje tistih dimenzij, na katere so anketirani slabše odgovorili.
Keywords: organizacijska kultura, organizacijska klima, merjenje kulture in klime, spreminjanje kulture in klime
Published: 12.11.2012; Views: 3379; Downloads: 610
.pdf Full text (2,34 MB)

2.
ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA V PODJETJU MAP-TRADE D. O. O.
Izidora Rajh, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomskega seminarja podajam teoretična spoznanja v zvezi z organizacijsko klimo, kulturo in njun vpliv na zadovoljstvo zaposlenih in uspešnost organizacije. V drugem, raziskovalnem delu pa sem raziskala in predstavila podjetje Map-trade d.o.o. Predstavila sem rezultate in analize anket ter ukrepe, s katerimi bi se izboljšalo stanje posameznih dimenzij klime, na katere so zaposleni slabše odgovorili.
Keywords: organizacijska kultura in klima, razlikovanje, spreminjanje in podobnosti organizacijske kulture in klime, merjenje organizacijske kulture in klime.
Published: 20.11.2015; Views: 815; Downloads: 81
.pdf Full text (805,26 KB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica