| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
PRIMERJAVA NORMATIVOV Z REALIZIRANIM DELOM NA GRADBIŠČU, TER OBLIKOVANJE LASTNIH NORMATIVOV PODJETJA
Stanko Pacek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi želimo prikazati razlike porabe normativnega delovnega časa v primerjavi z dejansko realiziranim delovnim časom. Realiziran delovni čas smo pridobili na podlagi vsakdanjega spremljanja porabe delovnega časa na gradbišču. Normativni delovni čas smo pridobili iz gradbenih normativov, ki jih je izdala Obrtna zbornica Slovenije in GNG gradbenih norm. Rezultati primerjave so prikazani tabelarično z vidnimi odstopanji potroškov časa. Podatke o realiziranem delu bomo lahko kasneje uporabljali kot informativno porabo delovnega časa, za planiranje delovnega časa na gradbišču.
Keywords: Normativi Obrtne zbornice Slovenije, GNG normativi, realizacija dela na gradbišču, normiranje dela, merjenje delovnega časa, delitev delovnega časa, zgodovina gradbenih normativov
Published: 30.08.2012; Views: 1890; Downloads: 1082
.pdf Full text (1,66 MB)

4.
IZBOLJŠANJE INFORMACIJSKE PODPORE NABAVNIH PROCESOV V DRUŽBI AERODROM LJUBLJANA, D.O.O.
Armin Ferjan, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo vsebuje teoretični in empirični del. V teoretičnem delu so opredeljeni osnovni pojmi poslovnih procesov, nabave v podjetjih in informacijske podpore nabavnim procesom. Opravljena je raziskava na primeru nabavnih procesov v družbi Aerodrom Ljubljana, d.o.o. Analizirani sta preteklo in trenutno stanje ter med seboj primerjani. Zastavljeno je bilo raziskovalno vprašanje in hipoteze, odgovori na te sledijo po raziskovalnem delu. Empirični del je razdeljen na tri sklope. Prvi temelji na analizi procesov v nabavi, ponazorjenih v programu Aris Express in razdeljenih na dejavnosti. Tem so pripisani vhodi in izhodi v proces. Z analizo SWOT so prikazane prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti, ki jih nov sistem lahko prinese. V drugem sklopu je analizirano časovno trajanje posameznih dejavnosti v nabavnem procesu. Med seboj so primerjani časi pred izboljšavami in po njih. Opisane so spremembe izboljšave in naštete morebitne nove. Potrjena je zastavljena hipoteza. V tretjem sklopu so analizirani podatki, dobljeni s pomočjo ankete, v kateri so sodelovali udeleženci v procesu nabave. Predstavljen je njihov odnos do nabavnega procesa z vpeljanim informacijskim sistemom. Podatki so analizirani z deskriptivno metodo in s statistično metodo Anova. Sledi odgovor na raziskovalno vprašanje. V zaključku diplomskega dela so zajeti rezultati in predstavljeni predlogi ter rešitve za nadaljevanje izboljšav informacijske podpore, ki bi pripomogli h krajšim in k preglednejšim procesom v družbi Aerodrom Ljubljana, d.o.o.
Keywords: nabavni proces, workflow, analiza SWOT, prenova poslovnega procesa, merjenje časa v procesu
Published: 21.12.2015; Views: 598; Downloads: 88
.pdf Full text (2,97 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica