| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Digitalizacija merilnih protokolov v podjetju SIJ Ravne Systems : diplomsko delo
Alen Pušnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisan razvoj digitaliziranega sistema izpolnjevanja merilnih protokolov v podjetju SIJ Ravne Systems. Najprej smo predelali teoretične osnove, nato pa smo analizirali dosedanji postopek izvajanja meritev in izpolnjevanja merilnih protokolov. Ko smo ugotovili, kaj je potrebno za dobro izpolnjen merilni protokol, smo pričeli z razvojem digitaliziranega postopka izpolnjevanja merilnih protokolov. Opisali smo pripravo merilnega protokola, izvajanje meritev in beleženje rezultatov. Po zasnovi digitaliziranega postopka smo izvedli testiranje delovanja in analizo sistema. Naredili smo praktični preizkus merjenja krožnih nožev in priprave poročila o meritvah oz. merilnega protokola. Na koncu smo naredili še primerjavo med starim in novim (digitaliziranim) postopkom priprave in izpolnitve merilnih protokolov.
Keywords: merjenje, merilni protokol, merilne naprave, proizvodni sistemi
Published in DKUM: 23.09.2020; Views: 406; Downloads: 0
.pdf Full text (2,90 MB)
This document has many files! More...

2.
3.
Avtomatizacija preizkuševališča hidravličnih ventilov : magistrsko delo
Klemen Pušnik, 2019, master's thesis

Abstract: V zaključnem delu je zasnovana in izdelana merilna naprava za preizkušanje statičnih karakteristik hidravličnih ventilov. Izdelana je v skladu s standardom ISO 10770-1:1998. Za ustrezno regulacijo hidravličnega sistema je potrebno poznati tako statične, kot dinamične karakteristike hidravličnih ventilov. Te se tekom obratovalne dobe ventila tudi spreminjajo. Vpliv obratovalnih pogojev je mogoče ovrednotiti z ustrezno merilno napravo, ki mora zagotavljati primerljivost rezultatov meritev in primerjavo s karakteristikami dobljenimi na drugih merilnih napravah, ki upoštevajo standardni postopek. Zaključno delo se osredotoča le na merjenje statičnih karakteristik in na standardne postopke meritev statičnih karakteristik hidravličnih regulacijskih potnih ventilov. Opisana je zasnova merilne naprave za merjenje statičnih karakteristik, njena fizična izvedba, uporabljeni senzorji, ter zasnovan program Windows aplikacije in realno časovni program na programabilnem logičnem krmilniku. V zaključenem delu naloge so predstavljeni rezultati praktičnega preizkusa merilne naprave s testiranjem hidravličnega ventila.
Keywords: hidravlični ventili, potni ventili, regulacijski ventili, statične karakteristike, meritev karakteristik, avtomatizacija merilne naprave
Published in DKUM: 13.02.2019; Views: 608; Downloads: 68
.pdf Full text (5,07 MB)

4.
Orodja za vroče iztiskovanje palic, cevi in profilov iz aluminijevih zlitin
Blaž Krošel, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava orodja za vroče iztiskovanje palic, cevi in profilov iz aluminijevih zlitin. V teoretičnem delu je predstavljena preoblikovalnost materiala, opis postopkov istosmernega in protismernega iztiskanja, opis ene od stiskalnih linij v PCP Profilarni, potek dela z orodji za iztiskanje in opis merilnih sredstev pri uporabi iztiskanja. Poseben poudarek je namenjen odvzemu prvih vzorcev pri iztiskanju novih profilov za merilni protokol. Prvi vzorci iztiskanja in merilni protokoli so ključnega pomena za nadaljnje korekcije orodja, če je to potrebno. V raziskovalnem delu diplomskega dela so predstavljena orodja, ki so bila uporabljena med delom, prvi vzorci iztiskanja, merilni rezultati in predstavljene korekcije, ki so se izvedle. Za merilni protokol vzorcev pa se je uporabljala merilno skenirna naprava Romidot.
Keywords: Aluminijaste zlitine, stiskalna linija, merilne naprave, preoblikovalna orodja, iztiskanje ali ekstruzija, odobritev prvih vzorcev iztiskanja, merilni protokol
Published in DKUM: 31.05.2016; Views: 1186; Downloads: 126
.pdf Full text (7,84 MB)

5.
Optimizacija poti mesečnega popisa merilnih naprav za večstanovanjske objekte in industrijo v izbranem podjetju
Mia Kokot, 2014, master's thesis/paper

Abstract: Uspešno organiziranje transporta zahteva reševanje različnih problemov na strateškem, operativnem in taktičnem nivoju. Dobro definiran plan vožnje namreč lahko v precejšnji meri prispeva k zniževanju transportnih stroškov. S čim bolj optimalnim planom voženj se zmanjša število prevoženih kilometrov in za to potreben čas. Prav tako pa lahko optimalna izvedba voženj pripomore k zmanjšanju števila vozil in enakomernejši obremenitvi le-teh. V magistrskem delu bomo izvedli optimizacijo poti mesečnega popisa merilnih naprav za večstanovanjske objekte in industrijo, ki ga za potrebe obračuna komunalnih dobrin izvaja Komunalno podjetje Velenje, d.o.o. na območju Šaleške doline. Transportno omrežje Šaleške doline bomo z razširitvijo programa ArcGIS (imenovano Network Analyst) preoblikovali v model omrežja in nato s programom ArcLogistics izvedli optimizacijo poti ter primerjali sedanje stanje popisovanja merilnih naprav in stanje po optimizaciji z vidika skrajšanja poti, časa ter delovnih dni.
Keywords: ArcLogistics, geografski informacijski sistemi, merilne naprave, optimizacija poti, popisovanje
Published in DKUM: 18.11.2014; Views: 1453; Downloads: 146
.pdf Full text (1,40 MB)

6.
7.
Kalibracija KMN - primerjalna metoda : SOP 11
Bojan Ačko, Andrej Godina, 2003, treatise, preliminary study, study

Keywords: tehnološke meritve, kalibracija naprav, koordinatne merilne naprave, akreditacija postopkov
Published in DKUM: 01.06.2012; Views: 1290; Downloads: 59
URL Link to full text

8.
9.
Kontrola in analiza natančnosti koordinatnih merilnih naprav
Alenka Pšeničnik, 1990, undergraduate thesis

Keywords: tehnološke meritve, koordinatne merilne naprave, merilne naprave
Published in DKUM: 26.07.2007; Views: 1761; Downloads: 0

10.
Standardizacija koordinatne merilne tehnike
Bogdan Zupančič, 1990, undergraduate thesis

Keywords: koordinatne merilne naprave
Published in DKUM: 26.07.2007; Views: 1574; Downloads: 0

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica