| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 51
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
PRIMERJALNA ANALIZA MEJNIH STANJ PODPORNEGA ZIDU
Marijan Bračič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Za preverjanje mejnih stanj nosilnosti in uporabnosti pri projektiranju podpornih konstrukcij imamo na razpolago različne računske metode. Izvedena je geotehnična analiza branaste podporne konstrukcije, sestavljene iz vertikalnih sidranih AB slopov in horizontalnih gred s kamnitimi polnili. Namen diplomske naloge je izvedba primerjalne analize med »peš« izračunom mejnih stanj nosilnosti obeh delov podporne konstrukcije in izračuni, izvedenimi s pomočjo programskega orodja GEO 5.
Keywords: geomehanika, podporna konstrukcija, podporni zid, mejno stanje nosilnosti, primerjalna analiza
Published: 25.03.2016; Views: 893; Downloads: 162
.pdf Full text (2,65 MB)

2.
Analiza podpornega konzolnega zidu na hitri cesti Jagodje - Lucija
Jani Knuplež, 2016, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je izvedena analiza podpornega konzolnega zidu, OZ – 17, ki se nahaja ob trasi hitre ceste Jagodje – Lucija. Analiza obsega preveritev vplivov zemljine na konstrukcijo ter odporov same zemljine. Preverila se bodo relevantna mejna stanja uporabnosti in nosilnosti podpornega zidu: zdrs, nosilnost temeljnih tal in konstrukcijska mejna stanja (upogib, strig). V okviru analize je v skladu s SIST EN – Evrokod izračunana potrebna količina armature.
Keywords: Zemeljski pritisk, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, dimenzioniranje, notranje statične količine.
Published: 16.03.2016; Views: 846; Downloads: 114
.pdf Full text (995,13 KB)

3.
Laboratorijske preiskave temeljnih tal in analiza kamnite zložbe
Mihael Kodrič, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi so predstavljeni in opisani laboratorijski preizkusi, s katerimi smo dobili nekaj osnovnih podatkov o izbrani zemljini. Dobljene rezultate smo uporabili pri analizi kamnite zložbe, katero smo preverili glede relevantnih mejnih stanj nosilnost (MSN). Prav tako, so v projektni nalogi predstavljene masivne podporne konstrukcije in prikazane njihove možne izvedbe.
Keywords: gradbeništvo, laboratorijske preiskave, kamnita zložba, mejno stanje nosilnosti, masivne podporne konstrukcije
Published: 25.09.2015; Views: 1048; Downloads: 204
.pdf Full text (2,18 MB)

4.
GEOMEHANSKE ANALIZE ZA VIKEND HIŠO
Lovro Milič, 2014, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga preiskuje vzroke nastanka razpok na počitniški hišici. Opisana je konstrukcijska zasnova vikenda in teoretična razlaga geotehničnih objektov, ki se nanašajo na stavbo. Opravljena je bila geomehanska analiza relevantnih mejnih stanj nosilnosti ter uporabnosti. V pomoč nam je bil konstrukcijski standard, Brinch-Hansenova teorija nosilnosti temeljnih tal in program SLIDE podjetja ROCSCIENCE. Naloga vsebuje vse potrebne izračune za nadaljnjo sanacijo, katere predlog je tudi podan v sklepu.
Keywords: geomehanska analiza, konstrukcijski standard, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, globalna stabilnost
Published: 10.09.2014; Views: 1018; Downloads: 322
.pdf Full text (2,12 MB)

5.
ANALIZA PODPORNEGA ZIDU NA REGIONALNI CESTI V KRAJU DESTRNIK
Rok Murko, 2014, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi je izvedena zasnova in analiza armirano-betonskega podpornega zidu na trasi regionalne ceste R3-739/6219 v kraju Destrnik. Pričujoče delo obsega analizo vplivov in odporov na podporni zid med gradnjo in v eksploatacijski dobi ter dimenzioniranje zidu v skladu s SIST EN – Evrokod, evropskimi standardi za projektiranje gradbenih konstrukcij.
Keywords: geotehnika, projektiranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, Evrokod
Published: 09.09.2014; Views: 1237; Downloads: 389
.pdf Full text (2,52 MB)

6.
Računska analiza jeklene garaže dimenzij 7x20x5 m
Nejc Marič, 2012, diploma project paper

Abstract: Namen diplomskega izpita je izvesti računsko analizo in dimenzioniranje jeklene garaže dimenzij 7x20x5 m. Izvedena analiza jeklene konstrukcije iz jekla S 235. Uporabljeni so vročevaljani profili 1., 2. in 3. razreda kompaktnosti. Računska analiza in dimenzioniranje je izvedeno po EN 1990, 1, 3. Uporabili smo računalniški program OCEAN verzije 10.02.
Keywords: jeklene konstrukcije, dimenzioniranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, garaža
Published: 26.09.2012; Views: 1419; Downloads: 260
.pdf Full text (1,18 MB)

7.
PROJEKTIRANJE MEDGENERACIJSKEGA SREDIŠČA KOPER
Anton Zadravec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati postopek projektiranja doma za starejše in uporabo računalniškega programa SCIA Engineer pri dimenzioniranju nosilnih elementov objekta. V diplomskem delu sta obravnavani zasnova in dimenzioniranje konstrukcij iz betona in porobetona po mejnem stanju nosilnosti in mejnem stanju uporabnosti, podane so osnovne lastnosti konstrukcij in ostalih tehničnih materialov ter osnove temeljenja. Pri dimenzioniranju smo upoštevali veljavne evropske standarde SIST EN.
Keywords: medgeneracijsko središče, statična analiza, obtežbe, SCIA Engineer, Evrokodi, dimenzioniranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, skice armature
Published: 07.05.2012; Views: 2076; Downloads: 261
.pdf Full text (13,09 MB)

8.
ANALIZA NAKNADNO PREDNAPETEGA AB NOSILCA S PROGRAMSKO OPREMO SOFISTIK
Denis Klembas, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava teoretične osnove prednapetega betona in analizo naknadno prednapetega nosilca. Slednja je povzeta po primeru iz nemške literature vendar ponovno preračunana po danes veljavnem evropskem standardu SIST EN 1992-1-1:2005. Analiza prednapetega nosilca je bila opravljena tudi z uporabo programske opreme SOFiSTiK, njen postopek pa je skupaj z opisom programa predstavljen v diplomski nalogi. Na koncu so opisane razlike med omenjenima standardoma ter primerjava dobljenih rezultatov.
Keywords: prednapeti beton, naknadno prednapenjanje, evropski predstandard EC-2, SIST EN 1992-1-1:2005, kabli za prednapenjanje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, izgube sile naknadnega prednapenjanja, modeliranje, programska oprema SOFiSTiK
Published: 13.10.2011; Views: 2770; Downloads: 424
.pdf Full text (22,54 MB)

9.
10.
Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica