| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Organiziranje prodajne mreže traktorjev Zetor v Republiki Sloveniji
Boštjan Meh, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen koncept modela prodajne mreže traktorjev Zetor v Republiki Sloveniji. V času novih tehnoloških odkritij in dognanj je podjetniška miselnost v kmetijstvu posebnega pomena. Kmetijski proizvajalci morajo nenehno stremeti k poslovanju s čim večjim dobičkom. Takšen podjetniški pristop narekuje naraščajoča konkurenca na trgih transportne kmetijske mehanizacije. Doseganje večjega ali manjšega dobička je tako v neposredni zvezi s pripravljenostjo posameznega kmeta za nakup nove kmetijske mehanizacije, ki jo agrarno – ekonomska teorija prepoznava kot kategorijo tveganja v kmetijstvu. V diplomski nalogi bom na kratko predstavil podjetje Zetor, a.s. in družbo Gorenje GTI, d.o.o., nadaljeval bom z organiziranjem prodajne mreže traktorjev Zetor v Republiki Sloveniji, analiziral bom prodajo traktorjev, prodajo originalnih rezervnih delov in prodajo dodatne opreme za traktorje, obenem bom analiziral njihove konkurence in podal koncepte trženja. Prav tako bom predstavil vizijo in politiko družbe Gorenje GTI, d.o.o. Diplomsko nalogo bom zaključil z razvojnim programom družbe Gorenje GTI, d.o.o., opredelil bom njihove razvojne strategije v prihodnosti, organizacijsko strukturo, kadrovsko strukturo in finančno strukturo, ki je bistvenega pomena za stabilnost vsakega podjetja.
Keywords: Transportno kmetijska mehanizacija, traktor Zetor, servis traktorjev Zetor, prodaja originalnih rezervnih delov, kmetijski stroji
Published: 11.06.2009; Views: 2809; Downloads: 288
.pdf Full text (872,29 KB)

8.
REDNO LETNO VZDRŽEVANJE GLAVNIH IN REGIONALNIH CEST NA OBMOČJU OBČINE ŠENTJUR
Klavdija Mlinarič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan potek rednega letnega vzdrževanj v občini Šentjur. V začetnem delu je navedena zakonodaja, ki ureja potek letnega vzdrževanja in katero morajo izvajalci del upoštevati. V nadaljevanju sledi potek rednega letnega vzdrževanje od izbire koncesionarja za vzdrževanje cest do postopkov in naprav kateri so potrebni za vzdrževanje. V zaključku so podani predlogi uporabe sodobnih tehnologij pri rednem letnem vzdrževanju, ki bi omogočili uporabo okolju prijaznih materialov.
Keywords: cesta, vzdrževanje cest, kategorizacija cest, mehanizacija, PLDP, asfalt, reciklaža
Published: 15.12.2009; Views: 2513; Downloads: 377
.pdf Full text (7,09 MB)

9.
ANALIZA STROŠKOV LASTNE GRADBENE MEHANIZACIJE
Mitja Fratar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je nastala v povezavi matičnega področja strojništva, natančneje vzdrževanja, s področjem ekonomije. V njej je zajeta analiza nastalih stroškov za gradbene stroje in tovorna vozila. Analiza zajema vse stroške, ki so nastali s posameznim delovnim sredstvom za obdobje enega leta. Posamezni stroški so razdeljeni v devet skupin pri gradbenih strojih in v deset skupin pri tovornih vozilih. Skupno je analiziranih štirinajst gradbenih strojev in osem tovornih vozil. Tako je moč ugotoviti posamezna odstopanja in morebitne nepravilnosti. Cilj diplomskega dela je analizirati stroške in iz njih izračunati urne postavke, ter tako prekontrolirati obstoječi zunanji cenik.
Keywords: analiza stroškov, gradbena mehanizacija, zunanji cenik, vzdrževanje, urna postavka
Published: 05.03.2010; Views: 2436; Downloads: 256
.pdf Full text (36,20 MB)

10.
ZIMSKO VZDRŽEVANJE JAVNIH CEST NA OBMOČJU CESTNEGA PODJETJA MURSKA SOBOTA
Borut Smej, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja zimsko vzdrževanje državnih in občinskih cest na območju pomurske regije oz. na območju Cestnega podjetja Murska Sobota. Naloga izvajanja zimske službe je, da se zagotovijo stalna prevoznost cest, varnost, udobnost in ekonomičnost vožnje vseh udeležencev v prometu. Na začetku je prikazano, kaj je potrebno, in kako pristopiti k učinkovitemu izvajanju zimske službe. Sledi izvedba in organiziranost zimske službe, ki jo opravlja cestno podjetje Murska Sobota. Predstavljeno je tudi kakšne so lastnosti in prednosti različnih posipnih materialov in kako le-te vplivajo na okolje. Na koncu pa je navedeno, katera mehanizacija in tehnologija zimske službe je v današnjem času najučinkovitejša, ter predstavljajo zniževanje stroškov in varnost prometa v zimskem času..
Keywords: javna cesta, občinska cesta, državna cesta, kategorizacija cest, prednostni razred, vzdrževanje cest, zimska služba, pluženje, posipanje, posipni material, mehanizacija, cestno informacijski sistem
Published: 03.06.2010; Views: 3160; Downloads: 318
.pdf Full text (5,14 MB)

Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica