| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
Optimizacija skladiščnega poslovanja v mednarodnem logističnem podjetju : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Borut Birk, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja se danes srecujejo z vse bolj zahtevnim potrošnikom. Potrošnik pricakuje vedno višji nivo servisiranja svojih potreb. Prav tako podjetja prihajajo do spoznanja, da je lojalnost kupcev kratkorocen koncept. Podjetje lahko hitro izgubi svoj tržni delež, v kolikor ni v stanju obdržati kvaliteto in servis visoke kakovosti. Dejavnosti, ki zagotavljajo, da pride proizvod na pravo mesto in ob pravem casu so predvsem transport in skladišcenje ter druge spremljajoce dejavnosti, kot so manipulacije, kontrola blaga in odprema. Vse te dejavnosti pomembno vplivajo na konkurencnost, zato ima vsako znižanje stroškov teh dejavnosti pomemben vpliv na uspešnost podjetja. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu diplomskega dela so predstavljena teoreticna izhodišca logistike, mednarodne logistike in skladišcnega poslovanja. V drugem, aplikativnem delu diplomskega dela, je konkretneje opredeljen prostor in za vsak obravnavani proces prevzema in izdaje blaga, predstavljen poglobljen posnetek stanja. V nadaljevanju diplomskega dela je za vsak obravnavani proces na podlagi casovne analize in analize vzrocno posledicnega diagrama, predlagana konkretna možna rešitev problema. Zakljucek del diplomskega dela predstavlja analizo ucinkov predlaganih rešitev za optimizacijo obravnavanih procesov.
Keywords: mednarodna logistika, skladiščno poslovanje, optimiranje procesov, analiza prispevkov
Published: 27.08.2009; Views: 2431; Downloads: 368
.pdf Full text (472,30 KB)

4.
5.
6.
Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o.
Katja Berglez, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o. V diplomski nalogi smo se osredotočili na organizacijo transportnih storitev. V prvem delu smo podali nekaj, z našo temo diplomskega dela relevantnih, teoretičnih osnov, kjer nas je zanimala mednarodna logistika in mednarodni transport. Sledila je špediterska dejavnost, pri kateri smo opisali dejavnost špedicije, vlogo špedicije in kako mora biti le-ta organizirana. Prav tako smo podrobneje proučili opisali špedicijo in špediterja ter opisali špediterske storitve. V drugem delu naloge smo predstavili problem s katerim se srečuje podjetje Hart d.o.o., to je konkurenca. Naredili smo analizo obstoječega stanja v podjetju ter opisali njihovo poslovanje, s pomočjo kritične analize pa smo ugotavljali pomanjkljivosti podjetja v primerjavi s konkurenco. Nato smo glede na pomanjkljivosti, ki smo jih ugotovili s SWOT-analizo podali nekaj predlogov, kako izboljšati poslovanje in na tak način pridobiti tudi nekaj konkurenčnih prednosti pred ostalimi organizatorji podobnih transportnih storitev. Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca. Organization of transport services in the company Hart d.o.o.
Keywords: Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca.
Published: 22.10.2013; Views: 1205; Downloads: 109
.pdf Full text (607,71 KB)

7.
ORGANIZACIJA IN IZVEDBA GOSTOVANJA GLEDALIŠČA NA MEDNARODNIH FESTIVALIH
Dušan Pernat, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Osnovni problem, ki se ga lotevamo v nalogi, je, kako profesionalno in s čim manj zapleti realizirati turnejo gledališča, ki z eno predstavo gostuje v treh državah Južne Amerike. Zaradi kompleksnosti projekta se problema ne moremo lotiti enovito, marveč po področjih, ki so opisana v nalogi. Problem smo reševali s pomočjo znanja, pridobljenega v času študija na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Uporabljali smo teoretična in metodološka izhodišča in različne tehnike ter orodja. Uporabili smo tudi znanje, izkušnje in prakso s prejšnjih gostovanj in turnej gledališča. V diplomski nalogi smo na podlagi posnetka stanja in analize ugotovili, da je mogoče organizacijo gostovanj gledališča z uporabo ustreznih organizacijskih pristopov še izboljšati. Predlagamo uporabo metod in tehnik projektnega vodenja, organiziranja dogodkov in uvedbo timskega dela v pripravljalnih in izvedbenih fazah.
Keywords: - projekti, - gledališče, - mednarodna gostovanja, - organizacija, - logistika
Published: 16.12.2016; Views: 446; Downloads: 29
.pdf Full text (1,12 MB)

8.
Logistika v spreminjajočem družbeno-političnem okolju
Jure Hrvatin, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Logistika je bila vedno tesno povezana z dogodki v družbeno-političnem okolju. Igrala je izjemno pomembno vlogo pri oblikovanju modernih držav in mednarodne skupnosti, ki so se razvile iz številnih mednarodnih konfliktov. Z obdobjem relativnega globalnega miru po drugi svetovni vojni so vlogo oblikovalca logistike prevzela multinacionalna podjetja in mednarodne organizacije. Logistika je postala nosilec gospodarskega napredka. Današnje mednarodno trgovanje je osredotočeno na globalne trgovske tokove, uspešnost katerih je v večji meri povezana z izboljšavami na področju logistične infrastrukture in logističnih dejavnosti. Prihodnost logistike je tako tesno povezana z aktualnimi družbeno-političnimi temami, ki bodo oblikovale trgovske tokove prihodnosti. V pričujočem delu bomo spoznali razvoj logistične teorije in transportnih sredstev skozi zgodovino družbeno-političnih dogodkov. Analizirali bomo aktualne trgovske tokove in stopnjo razvoja logistike v največjih gospodarstvih na svetu. Na podlagi preteklega razvoja logistike in današnjega stanja večjih gospodarstev in logistike v njih bomo skušali predvideti logistične trende v prihodnosti.
Keywords: zgodovina logistike, mednarodna logistika, logistična teorija, mednarodne organizacije, globalni trgovski tokovi
Published: 24.05.2018; Views: 163; Downloads: 19
.pdf Full text (1,99 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica