| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
MEŠALNA TEHNIKA V TEORIJI IN PRAKSI
Jasmina Jakopiček, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Raziskava v okviru diplomskega dela temelji na proučevanju optimalne izbire mešal za določeno vrsto mešanja, pri določenih pogojih mešanja. Predstavljeni so osnovni tipi mešal, vrste tokov glede na gibanje in pospeševalne smeri, heterogeni tekočinski sistemi in izbira primernih mešal. Na podlagi meritev v praktičnem primeru je določena potrebna moč za pogon mešala z aeracijo in brez aeracije ter so proučene druge možnosti za dispergiranje zraka.
Keywords: Procesna tehnika, mešalna tehnika, mešala, dimenzioniranje mešal, gibanje tekočin, moč, vrtilna hitrost, dispergiranje
Published: 23.05.2011; Views: 1958; Downloads: 434
.pdf Full text (3,53 MB)

4.
Določanje mešalne moči pri dispergiranju plina z ABT turbinskim mešalom
Tadej Gorenšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavano dispergiranje različnih količin plina v kapljevino z uporabo treh različnih geometrij ABT mešala in določanje moči mešal. Meritve navorov pri različnih vrtljajih in pretokih plina so potekale na obstoječi napravi na Fakulteti za strojništvo. Meritve so bile izvedene pri pretokih plina 0 l/min, 6 l/min, 12 l/min in 15 l/min. Vsaka meritev je bila petkrat ponovljena. Rezultati pri manjših vrtljajih so bili zaradi napak nesmiselni, zato so obravnavani le rezultati meritev od 450 vrt/min naprej. Pri teh je bilo lepo videno, da se z večanjem pretoka plina, zmanjša navor.
Keywords: ABT mešalo, dispergiranje, mešanje, poplavljanje mešala
Published: 06.09.2016; Views: 528; Downloads: 102
.pdf Full text (886,31 KB)

5.
Konstruiranje pokrova koagulacijske posode
Jure Verboten, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje pokrova koagulacijske posode. Koagulacija je fizikalno-kemijski postopek čiščenja odpadnih vod, katere namen je s hitrim mešanjem, v našem primeru mehanskim mešanjem, izločiti suspendirane delce iz vode. Med mešanjem mešalo proizvaja obremenitve, katere se prenašajo na plastičen (polietilen) pokrov posode. Obremenitve lahko privedejo k temu, da sistem začne opletati. Naša glavna naloga je bila zmanjšati opletanje reakcijske posode in izdelati program, s katerim bi lahko hitro prišli do dimenzij ojačitev, kateri ojačajo pokrov reakcijske posode. Modelirali smo parametričen 3D model, katerega smo sprotno preverjali z numeričnimi analizami, da smo dobili ugodne rešitve.
Keywords: opletanje mešala, koagulacija, flokulacija, PE – polietilen, mehansko mešanje, reakcijska posoda, prirobnica, upogibni moment, aksialni moment, sila teže, parametričen 3D model, numerične simulacije
Published: 21.08.2019; Views: 94; Downloads: 30
.pdf Full text (5,65 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica