| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Trženje sive lepenke : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Rafael Kerin, 2007, undergraduate thesis

Keywords: segmentiranje, pozicioniranje, marketinške strategije
Published: 31.03.2008; Views: 2608; Downloads: 136
.pdf Full text (529,80 KB)

2.
POSPEŠEVANJE PRODAJE GLOBALNO PREPOZNAVNE BLAGOVNE ZNAMKE
Sara Weingerl, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar obravnava temo pospeševanja prodaje globalno prepoznavne blagovne znamke. Seminar je razdeljen na teoretičen in praktičen del. V prvem delu je obravnavan teoretični del, kjer so obrazloženi pojmi marketinškega komuniciranja ter neposredna povezava s pospeševanjem prodaje. Opredeljena je pomembnost pospeševanja prodaje v času konkurenčne bitke med organizacijami in posameznimi blagovnimi znamkami. Prav tako so opredeljene metode sodobnega komuniciranja z odjemalci. Drugi del diplomskega seminarja temelji na praktičnem primeru. Predstavljena je blagovna znamka Coca Cola, pod katero opisujemo zgodovino razvoja podjetja, zgodovino marketinškega komuniciranja samega podjetja, ter odzivnost odjemalcev glede na izpeljane marketinške aktivnosti podjetja. Prav tako predstavljamo strategije podjetja na področju pospeševanja prodaje, na primeru naključno izbranih aktivnosti in razloge za uspešnost le-teh. Blagovno znamko predstavljamo skozi krivuljo uspešnosti po dekadah iz vidika svetovno znane Interbrandove lestvice. Kot primerjavo navajamo v praktičnem primeru uspešnost slovenske blagovne znamke Pullus ter njene problematike pri pospeševanju prodaje in prodiranju na globalni trg.
Keywords: marketinško komuniciranje, pospeševanje prodaje, metode komuniciranja, marketinške aktivnosti, strategije komuniciranja, uspešnost komuniciranja
Published: 21.11.2013; Views: 1061; Downloads: 127
.pdf Full text (1,22 MB)

3.
TRŽENJSKA STRATEGIJA PODJETJA VIS CORPORIS D.O.O., ZA UVAJANJE IZDELKOV ŠPORTNE PREHRANE
Luka Popovič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Z tem diplomskim delom smo z pomočjo raziskave izdelali predlog trženjske strategije za VigorFuel. Na začetku dela smo iz različne literature na splošno opisali marketing in njegove strategije. Opisali smo področje iz več zornih kotov, od tega kako naj se podjetje pozicionira do tega kako naj uvaja svoje izdelke na trg. Temu delu je sledil empirični del z opisom raziskovalnega področja. Predstavili smo podjetje in njegove blagovne znamke. Zaradi tega ker mora marketing slediti osnovnim razvojnim in strateškim ciljem podjetja smo opisali tudi te. Z analizo, ki je sledila smo prišli do ključnih informacij, ki so nam bile v pomoč pri testiranju hipotez. Testirali smo ozaveščenost vzorca o blagovni znamki VigorFuel, povprečno starost potencialnih kupcev, zadovoljstvo potencialnih kupcev z ponudbo, pripravljenost kupcev do nakupa takšnih izdelkov ter kako smo pozicionirani kot blagovna znamka glede na obstoječo konkurenco.Na koncu smo prišli do zaključka in izdelali predlog trženjske strategije za podjetje Vis Corporis d.o.o. pri uvajanju izdelkov športne prehrane.
Keywords: Marketing, marketinške strategije, športna prehrana
Published: 12.11.2012; Views: 1428; Downloads: 175
.pdf Full text (1,74 MB)

4.
Trženje prednosti akademije za ples
Barbara Močan, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Akademija za ples (AP), je edini samostojni visokošolski zavod v Sloveniji, ki omogoča plesalcem pridobiti formalno izobrazbo. Vendar pa AP kot mlada inštitucija v nastanku in njenem razvoju v času svojega kratkega delovanja ni dovolj izpostavila svojih konkurenčnih prednosti ter ni dovolj jasno definirala svoje marketinške strategije. Naloga tako temelji na teoretičnem delu, ki podpira v celoti raziskovalni del naloge, ki smo ga izvedli na tržišču. Tako smo v teoretičnem delu naloge opredelili pojma poklica in izobrazbe na plesnem področju, pojem menedžmenta storitev v izobraževalnih inštitucijah in razliko med domačimi in tujimi izobraževalnimi inštitucijami na področju plesnega izobraževanja. V raziskovalnem delu smo raziskali slovenski plesni trg. Ugotovili smo, da je delovanje zavoda dobro zastavljeno in ima odlično osnovo na vseh področjih, delovati mora le na prepoznavnosti in pridobivanju študentov, saj je to osnova za njegov nadaljnji obstoj in delovanje. Na AP je v prihodnje potrebno jasno definirati ustrezno marketinško strategijo za povečanje vpisa bodočih študentov in poiskati ustrezen model poslovanja, ki AP omogoča pravilno in jasno izpostavitev njenih konkurenčnih prednosti tako doma kot v EU. AP s svojim delovanjem definitivno dokazuje, da je fleksibilna v svojem delovanju in da se zaradi njene majhnosti, ki je v tem hipu njena prednost in ne slabost, prilagodi trgu in povpraševanju uporabnikov in z lahkoto konkurira marsikateri veliki fakulteti in univerzi doma in v svetu, ki zaradi svoje togosti ni tako fleksibilna in prilagodljiva ne študentom ne potrebam na trgu, ne spremembam v načinu izvajanja in zasnovi in vsebini študijskega programa. AP ima s tako dobro postavljeno vizijo zavoda neomejene in neslutene možnosti za njen nadaljnji razvoj in obstoj. Ker je ustanovitelju in njenemu vodstvu bilo v interesu, da AP obstaja in deluje v javno dobro slovenskih plesalcev in plesalk, bi te predlagane rešitve tega magistrskega dela s ključnim kadrom in ustreznim finančnim vložkom omogočile AP vstop med najboljše na domačem in svetovnem trgu. AP s tem korakom lahko napove kvalitetno konkurenco na mednarodnem tržišču.
Keywords: poklic, izobrazba management in izobraževanje marketing in marketinške strategije
Published: 03.06.2016; Views: 3624; Downloads: 1834
.pdf Full text (3,08 MB)

5.
Primerjalna analiza mednarodnih marketinških strategij proizvajalcev mobilnih telekomunikacijskih naprav
Andrej Tisel, 2017, master's thesis

Abstract: Brezžične telekomunikacije so v zadnjih štiridesetih letih postale del vsakdanjega življenja. Celotno obdobje štiridesetih let pa so v tej industriji zaznamovali številni preobrati na vrhu. Prav zaradi teh preobratov je tržišče postalo visoko intenzivno konkurenčno in na takšnem zasičenem tržišču je marketing pomembna komponenta razlikovanja med proizvajalci. To pa je osnovni razlog za raziskavo in analizo te tematike. Osrednja tematika magistrskega dela je analiza različnih proizvajalcev mobilnih telekomunikacijskih naprav. Analizo smo tako izvedli s pomočjo preučevanja teorije mednarodnega marketinga oziroma natančneje mednarodnih marketinških strategij. Kasneje pa smo se lotili tudi lastne raziskave, ki nam je ponudila vpogled v obnašanje odjemalcev na tržišču. Tako smo se tekom pisanja osredotočili na štiri proizvajalce, ki so prisotni na slovenskem tržišču. Za omenjene smo opredelili različne poslovne statistike, na podlagi katerih smo ugotavljali njihovo uspešnost na tržišču. Zanimalo nas je ali so večji izdatki za marketing nujno povezani z večjimi prihodki. To pa nikakor ni celotna slika, saj nas je zanimalo tudi kakšne strategije ubirajo proizvajalci na tržiščih. Predvsem pa nas je zanimalo dejstvo, ali izbirajo enake strategije za dosego cilja ali pa se njihove strategije razlikujejo. Za potrebe tega smo zbrali podatke iz medijev in poslovnih poročil, da smo ugotovili, na kakšen način okvirno delujejo različni proizvajalci, kako so usmerjeni njihovi cilji in kakšne strategije predvidoma uporabljajo za uresničevanje teh strateških ciljev. Tekom naloge smo izvedli tudi raziskavo z anketnim vprašalnikom. Podatke smo obdelali s statističnim programom, kjer smo iskali statistično značilne razlike med skupinami. Ključni del raziskave pa je bil ugotavljanje dejavnikov, ki pomembno vplivajo na nakupno odločitev pametnega telefona odjemalca. V sklepnem delu smo tako ugotovili, da se proizvajalci razlikujejo po marketinških strategijah glede na tržni delež in dolžino prisotnosti na tržišču. Prav tako smo uspeli ugotoviti, da vložki v marketing niso sorazmerni z uspehi proizvajalcev na tržišču, tako torej predvidevamo, da obstajajo še drugi vplivni dejavniki uspeha. Nazadnje pa smo s pomočjo raziskave uspeli razbrati, da obstajajo razlike med spoloma glede na nakupno točko in glede na zaznavanje pomembnosti dejavnikov pri nakupu. Pri pomembnosti samih dejavnikov pri nakupu mobilnega telefona pa se je izkazalo, da je pomemben tako softverski, kot hardverski vidik. Ugotovili pa smo tudi, da se tisti, ki imajo za prvo asociacijo Apple in Samsung razlikujejo v določenih značilnostih pri pomembnosti nakupa nove naprave.
Keywords: Mednarodne marketinške strategije, pametni telefoni, brezžične telekomunikacije, marketinška analiza, marketinški splet, pomembnost pri nakupu mobilne naprave, SWOT analiza, Ansoff matrika, BCG matrika.
Published: 08.12.2017; Views: 388; Downloads: 64
.pdf Full text (1,34 MB)

6.
Trajnostno poslovanje kot mednarodna marketinška strategija
Jan Stajnko, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Trenutni vzorci za merjenje rasti gospodarstva niso v koraku z modernim svetom. Bruto domači proizvod se uporablja kot edino merilo gospodarskega razvoja, vendar kot nam okolje in družba prikazujeta, takšno merilo ni dovolj. V diplomskem projektu obravnavamo problematiko trajnostnega poslovanja podjetja, ter kako trajnostno poslovanje vključiti v organizacijo za doseganje boljših učinkov na mednarodnih trgih. Tako kot v obravnavanih podjetjih (Petrol, Lek), kot tudi v vseh ostalih organizacijah postaja načelo trajnostnega razvoja vse pomembnejše področje. Kupci in odjemalci so vedno bolj ozaveščeni in pozorni na vpliv, ki ga podjetje ustvari v okolju. Podjetja, ki niso okoljsko in družbeno odgovorna oz. ne kažejo svojega trajnostnega poslovanja pa zelo hitro izgubijo svoje potrošnike. V drugem delu diplomskega projekta je bil namen raziskati, na kakšne možne načine obravnavani podjetji udejanjata trajnostno poslovanje. Pri tem smo analizirali in navajali podatke iz Petrolovega trajnostnega poročila 2018 in Lekovega trajnostnega poročila 2017. Posebej smo se osredotočili na okoljski, družbeni in ekonomski vidik. Velik poudarek v diplomskem projektu smo dali področju trajnostnega razvoja, trajnostnega poslovanja in analizi na primeru Petrola in Leka.
Keywords: trajnostno poslovanje, trajnostni razvoj, mednarodni marketing, marketinške strategije, vpliv na okolje
Published: 29.10.2019; Views: 71; Downloads: 20
.pdf Full text (1,62 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica