| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V MANJŠEM PODJETJU
Nataša Zupančič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Zaposlovanje kadrov v manjšem podjetju ima pogosto številne posebnosti. Del teh posebnosti izhaja že iz zakonskega okvira, ki omogoča majhnim podjetjem prilagojene rešitve, povezane z naravo njihovega poslovanja. V tem diplomskem delu predstavljamo splošen oris procesa zaposlovanja kadrov in posebej značilnosti za manjša podjetja (zakonsko ureditev, vsebinske značilnosti in podobno). V empiričnem delu podrobno analiziramo ta proces v manjšem podjetju, ki se ukvarja z igralniško dejavnostjo in gostinstvom — od načrtovanja obsega in strukture potrebnih kadrov do dejanske zaposlitve in praktičnega usposabljanja na delovnem mestu. Na osnovi te analize predlagamo nekaj rešitev, s katerimi bi izboljšali delovanje na tem področju. Vsebina empiričnega dela je zasnovana na neposrednih praktičnih izkušnjah, saj je avtorica diplomskega dela v tem podjetju zadolžena za izvajanje kadrovske dejavnosti.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: proces zaposlovanja kadrov, manjše podjetje, licenca, igralniška dejavnost
Published: 07.01.2010; Views: 3113; Downloads: 478
.pdf Full text (307,15 KB)

2.
ZAPOSLOVANJE KADROV V MANJŠEM PODJETJU “X”
Petra Primožič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Zaposlovanje kadrov v manjšem podjetju pogosto vsebuje številne posebnosti ter predstavlja velik izziv, saj običajno kadrovska zasedba podjetja ne omogoča, da bi se tem opravilom s polnim delovnim časom posvetila ena ali več oseb. Postopek zaposlovanja oziroma kadrovanja je tako v podjetju razdeljen med več oseb, ki delo opravljajo poleg siceršnjih ključnih zadolžitev v podjetju. Do določene mere so tudi predpisi, na primer Zakon o delovnih razmerjih, prilagojeni manjšim delodajalcem, vendar morajo tudi manjši delodajalci sicer spoštovati ustrezne predpise in smiselno urediti notranje poslovanje na kadrovskem področju svojim objektivnim zmožnostim. V tem diplomskem delu predstavljamo teoretična spoznanja o procesu zaposlovanja kadrov, v empiričnem delu pa predstavljamo dejavnost, organizacijsko in kadrovsko strukturo podjetja »X« ter podrobno analiziramo proces zaposlovanja. V zaključnem delu predlagamo seznam opravil in nosilcev procesa zaposlovanja, ki bi bil lahko priloga k veljavnemu pravilniku o sistemizaciji delovnih mest.
Keywords: zaposlovanje kadrov, manjše podjetje
Published: 11.10.2016; Views: 736; Downloads: 80
.pdf Full text (789,31 KB)

3.
ZAPOSLOVANJE KADROV V PODJETJU MKL SYSTEMS
Matjaž Marc, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V podjetju MKL Systems je pridobivanje, izbira in usposabljanje primernih kadrov pomemben ali celo ključni dejavnik pri kvalitetnem opravljanju storitev in zadovoljstvu strank. To je hkrati pogoj, da bo sicer dokaj hitro rastoče podjetje še povečevalo svoj dohodek in pridobivalo na ugledu. V tem diplomskem delu najprej predstavljamo osnovna teoretična spoznanja o pomembnih fazah v procesu zaposlovanja kadrov. Glavnina pa je posvečena predstavitvi podjetja MKL Systems, d.o.o. in praktični izvedbi pri načrtovanju, pridobivanju, izbiri in usposabljanju kadrov. Posebej obravnavamo problem dodatnega zaposlovanja ob montaži novih izdelkov (hitro tekočih montažnih vrat) in možne rešitve s kombinacijo med notranjim prerazporejanjem in napredovanjem kadrov ter zaposlovanjem iz zunanjih virov.
Keywords: zaposlovanje kadrov, napredovanje, manjše podjetje
Published: 04.10.2016; Views: 501; Downloads: 10
.pdf Full text (4,76 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica