SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TRŽNO USMERJENA MEDNARODNA LIKOVNA RAZSTAVA SKOZI MANAGEMENT LIKOVNE UMETNOSTI
Blaž Orač, 2011, final seminar paper

Abstract: V svojem delu diplomskega seminarja sem v teoretičnem delu na začetku povzel zgodovino evropske in slovenske likovne umetnosti, saj je preteklost pomembna pri proučevanju današnjega stanja. Nadaljeval sem z opisom managementa likovne umetnosti, ki sem ga razdelal na razumevanje likovne umetnosti, nato pa sem predstavil osnovne značilnost trga likovne umetnosti ter opredelil način vrednotenja in investiranja v umetnine. Pri zadnjem poglavju teoretičnega dela sem pisal o tržnem usmerjanju likovne umetnosti, ter podrobneje predstavil nakupno vedenje porabnikov. V praktičnem delu pa se predstavil svojo zamisel organizacije in izvedbe mednarodne likovne razstave ter podrobno opisal vse aktivnosti, ki so potrebne za realizacijo projekta. Prikazal sem še terminski načrt izvedbe likovne razstave in pa seveda vključil prikaz stroškov, ki bodo pri izvedbi nastali.
Keywords: likovna umetnost, likovni umetnik, likovna umetnina, management likovne umetnosti, trženje likovne umetnosti, organizacija mednarodne likovne razstave.
Published: 28.11.2011; Views: 1413; Downloads: 142
.pdf Full text (618,90 KB)

2.
Tematski sklop "Umetnik pri delu"
Sara Ferčič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Za uspešno opravljene likovne naloge mora biti učenec dobro (notranje) motiviran. Zelo motivirani učenci so aktivnejši in se učijo prostovoljno. Namen študije primera je raziskati, kako vključevanje umetnika v likovnopedagoško prakso vpliva na motiviranje učencev in likovno izražanje. V diplomskem delu smo raziskovali, kako se je pri izvedbi Tematskega sklopa »Umetnik pri delu« spremenil odnos učencev 9. razreda do likovne umetnosti, dela umetnika in do lastnega likovnega izražanja. Takšna oblika izobraževanja je pokazala drugačne rezultate od tistih, ki jih dajo redni programi likovne umetnosti, kar se je izražalo v večjem zanimanju tako za likovno umetnost na splošno kot ustvarjanje učencev v šoli in doma.
Keywords: zunanja motivacija, notranja motivacija, umetnik, likovna umetnost, likovni pouk, študija primera, slikanje, fotografiranje
Published: 12.08.2016; Views: 436; Downloads: 28
.pdf Full text (3,23 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica