| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov
Žiga Kramar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bila analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov. Najprej smo splošno opisali portale in njihovo uporabo ter nato analizirali štiri različna odprtokodna orodja. Ker je na trgu veliko različnih orodij, smo analizirali prve tri, ki so najbolj uporabljeni in pa eno orodje, ki je manj znano in manj uporabljeno v praksi. Na koncu smo naredili primerjavo med analiziranimi orodji in zapisali sklep.
Keywords: portal, wordpress, joomla, drupal, liferay
Published: 08.10.2018; Views: 411; Downloads: 72
.pdf Full text (1,16 MB)

2.
Analiza povezljivosti portalnih komponent na platformi Liferay
Marko Haložan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Povezljivost med različnimi portalnimi komponentami znotraj enega portala je eno izmed prizadevanj integracije, s katerimi se usklajujejo aktivnosti integriranih storitev. Pričujoča naloga analizira mehanizme za povezljivost različnih portalnih komponent na platformi Liferay. Podrobneje sta predstavljeni portalni komponenti portlet in pripomoček ter platforma Liferay. Praktični del diplomske naloge zajema razvoj portalne aplikacije z uporabo portletov in pripomočkov ter različnih mehanizmov integracije.
Keywords: informacijski sistemi, portali, portleti, OpenSocial pripomočki, portalni strežnik Liferay
Published: 15.09.2016; Views: 586; Downloads: 79
.pdf Full text (1,81 MB)

3.
SPLETNI PORTAL LIFERAY KOT INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA PO MERI UPORABNIKA
Aleš Pongračič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek, kako se lotiti izdelave in oblikovanja spletnega portala po meri vzorca uporabnikov. Naš cilj je bil predvideti in razumeti njihove potrebe in želje. V začetku je predstavljen primer raziskave trendov na globalnem nivoju. Kasneje pa smo zajeli tudi raziskavo uporabnikov po nekaterih regijah v Sloveniji. Obdelali smo tri večje sklope, in sicer izbiro kombinacije barv, postavitev objektov in načrtovanja pisave. Skozi različno literaturo in lastne raziskave smo poskušali pokazati, kakšni so današnji uspešni spletni portali, in razširiti znanje, ki že obstaja. Zajeli smo tudi Liferay kot tehnologijo in oblikovalski in strateški načrt spletnega portala. Načrtovali smo tudi ime domene, logotip in raziskali možnosti strojne opreme za uporabo spletnega portala.
Keywords: Liferay, oblikovanje, portal
Published: 20.05.2016; Views: 816; Downloads: 87
.pdf Full text (2,03 MB)

4.
Analiza in uporaba velikih količin podatkov na primeru portala za pametno mesto
Tadej Hertiš, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo spletne portale, velike podatke, tehnologijo Liferay za razvoj spletnih portalov in značilnosti pametnega mesta. Praktično je prikazana vzpostavitev delovnega okolja v integriranem razvojnem orodju Eclipse in opisana implementacija primera portala za pametno mesto, ki je temeljila na razvoju portletov in njihovem vključevanju na portalno stran. Na implementiranem portalu smo generirali velike količine podatkov in izvajali testiranja hitrosti shranjevanja podatkov v podatkovni bazi MySQL in MongoDB ter testiranja velikosti tabel. V zaključku smo analizirali rezultate testiranj in ugotovili, da shranjevanje velikih količin podatkov močno poslabša zmogljivost in delovanje portala Liferay.
Keywords: spletni portal, portlet, veliki podatki, portal Liferay, pametno mesto
Published: 14.10.2015; Views: 878; Downloads: 104
.pdf Full text (2,47 MB)

5.
RAZVOJ ENOSTRANSKIH SPLETNIH APLIKACIJ S PORTALNO PLATFORMO LIFERAY
Borut Radi, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili enostranske spletne aplikacije ter tehnologije, ki omogočajo izdelavo le teh. Gre za skupek tehnologij HTML, CSS, JavaScript in AJAX, ki deluje v povezavi s strežnikom. Osredotočili smo se na razvoj enostranskih spletnih aplikacij na eni izmed vodilnih rešitev za spletne portale, imenovani Liferay. Razvili smo enostransko spletno aplikacijo za dodeljevanje opravil na urnik uporabnika portala. Opisali smo uporabljene tehnologije in pristope ter proces vzpostavitve in prilagoditve portala LifeRay kot tudi izzive, na katere smo naleteli pri izgradnji rešitve.
Keywords: enostranske spletne aplikacije, portalna rešitev, spletne tehnologije, odzivno oblikovanje, platforma Liferay
Published: 14.07.2015; Views: 964; Downloads: 103
.pdf Full text (2,52 MB)

6.
VLOGA PORTALNIH TEHNOLOGIJ V PROCESU UPRAVLJANJA Z ZNANJEM
Rok Venuti, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V delu je obdelano področje upravljanja z znanjem, njegova vloga v podjetjih in izzivi, s katerimi se srečujejo razvijalci portalov znanja. Podan je opis portalov znanja in primeri rešitev na trgu. Cilj teoretičnega dela diplomske naloge je bil, proučiti osnovne pojme upravljanja znanja in njegov vpliv na poslovanje podjetij. S proučitvijo rezultatov raziskav, opravljenih na tem področju, smo ugotovili, da je upravljanje znanja najpomembnejši element pri doseganju zastavljenih poslovnih ciljev podjetja. Omogoča izboljšavo v smislu kvalitete, hitrosti in odzivnosti in vodi k boljšim poslovnim odločitvam. V praktičnem delu pa je opisan razvoj portala znanja z omejeno funkcionalnostjo, ki bi podjetjem pomagal pri upravljanju znanja. Za realizacijo portala znanja je bila uporabljena platforma Liferay Portal, s pomočjo katere so bili razviti portleti za upravljanje znanja. Opisana je njihova vloga, kaj vse omogočajo in komu so namenjeni. Z ustreznimi dopolnitvami bi lahko bili v diplomskem delu prikazani portleti uporabni v manjših podjetjih.
Keywords: portal, upravljanje z znanjem, portlet, Liferay
Published: 06.03.2015; Views: 673; Downloads: 62
.pdf Full text (2,16 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica