| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
EVALVACIJA 10-DNEVNEGA PLAVALNEGA TEČAJA MLAJŠIH OTROK OB MORJU
Anita Kelemina, 2013, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK V diplomski nalogi Evalvacija 10-dnevnega plavalnega tečaja mlajših otrok ob morju je v teoretičnem delu iz literature namenjenih nekaj besed psihomotoričnemu učenju, učnim tehnikam, plavalni vzgoji mlajših otrok, metodam poučevanja plavanja, letovanju otrok, emocijam mlajših otrok ter poučevanju plavanja in z njim povezanim strahom. Namen diplomske naloge je bil na poudarku pomembnosti doživljajskega oz. izkustvenega učenja ter ugotoviti napredek v plavalnem znanju in otroke prilagoditi na vodo v tolikšni meri, da se otrok vode ne boji, da se bo ob in v njej sprostil in da je v vodi zadovoljen ter igriv. Zraven tega pa še ugotoviti, kako letovanje vpliva na otroke v smislu čustvenega doživljanja. V empiričnem delu so zajeti rezultati testiranja prilagojenosti otrok na vodo in osnove plavalne tehnike prsno, kot tudi čustveno odzivanje otrok na letovanju. Z razliko ocen med začetnim in končnim testiranjem je bil izračunan napredek v plavalnem znanju. Hkrati smo primerjali tudi napredek otrok glede na njihov spol. Raziskava je pokazala, da je letovanje občutno vplivalo na napredek v plavalnem znanju otrok. Prišli smo do zaključka, da je otroke smiselno popeljati na letovanja iz plavalnega kot tudi čustvenega vidika. Otroci so hitro učljivi in prilagodljivi tako na novo okolje kot tudi na vodo. Tam doživljajo pozitivna čustva in v zelo kratkem času napredujejo v plavalnem znanju.
Keywords: faze prilagajanja na vodo, osnove plavanja, letovanje, čustva.
Published: 12.07.2013; Views: 1070; Downloads: 143
.pdf Full text (1,40 MB)

2.
VPLIV LETOVANJA NA MORJU NA GIBALNI IN TELESNI RAZVOJ OTROKA
Mojca Kerin, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Vpliv letovanja na morju na gibalni in telesni razvoj otroka smo v teoretičnem delu predstavili gibalni razvoj in gibalne sposobnosti otrok, telesni razvoj otrok, gibalne kompetence, poletne gibalne/športne aktivnosti ob morju in možnosti izvajanja gibalnih športnih aktivnosti za otroke ob morju. V empiričnem delu smo želeli z rezultati ankete na vzorcu 28 staršev raziskati in analizirati njihov razlog za vključitev otrok v letovanje na morju ter pridobiti njihova mnenja o vplivu letovanja na morju na gibalni in telesni razvoj otrok. Za pridobivanje podatkov smo uporabili anketni vprašalnik, ki smo ga razdelili staršem otrok, ki so se udeležili letovanja na morju v Nerezinah v organizaciji Zveze prijateljev mladine Krško. Na osnovi rezultatov je bilo ugotovljeno, da je izboljšanje zdravja najpogostejši razlog staršev za vključitev otroka v letovanje, da se starši zavedajo pomena morske klime za zdravje otrok in da je večina staršev s programom letovanja ZPM Krško v Nerezinah zadovoljna.
Keywords: gibalni razvoj, gibalne sposobnosti, telesni razvoj, gibalne kompetence, gibalne/športne aktivnosti ob morju, morska klima, letovanje otrok.
Published: 03.04.2012; Views: 2019; Downloads: 184
.pdf Full text (619,35 KB)

3.
Pedagoški vidiki letovanja otrok
Nina Kete, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi z naslovom Pedagoški vidiki letovanja otrok obravnavamo počitniška letovanja, ki postajajo pomemben dejavnik pri vzgoji in izobraževanju predšolskih in šolskih otrok. V literaturi avtorji letovanja opredeljujejo kot priložnost, da otrok v sproščenem vzdušju sprosti svoj jaz, uveljavi svojo individualnost in interese. Letovanja so preizkušnja otrokove samostojnosti in sposobnosti prilagajanja in imajo pomembno socializacijsko vlogo. Seveda pa imajo na letovanjih pomembno vlogo tudi vzgojitelji, katerih prvotna naloga je, da se otroci na letovanju počutijo sprejete in varne. Vzgojitelj pa ob prevzemu otroka ob pričetku letovanju prevzame tudi skrb za njegov razvoj, torej pri otroku vzpodbuja vrednost timskega dela, razvijanje prijateljstva, samostojnost ter zaupanje vase. Vse to pa omogoča razvoj ustvarjalnega, samosvojega in veselega otroka. V prvem teoretičnem delu je predstavljena opredelitev letovanj, njihov pomen za otroka in njihov vzgojni vidik ter vloga vzgojitelja na letovanju. Kakšno je dejansko stanje, smo preverili med vzgojitelji na letovanju. S pomočjo ankete smo pridobili podatke o tem, kateri so sploh razlogi za vključevanje na letovanje, kako poteka njihovo delo na letovanju in s kakšnimi težavami se pri tem srečujejo. Pomembno vlogo pri delu vzgojitelja ima tudi sama komunikacija, zato smo skušali izvedeti tudi, kakšno je njihovo stališče do učinkov komunikacije in kakšen je način sodelovanja s starši otrok.
Keywords: letovanje, vloga vzgojitelja, razvoj otroka, organizatorji počitniških letovanj, CSD Slovenj Gradec
Published: 05.09.2011; Views: 2536; Downloads: 280
.pdf Full text (1,12 MB)

4.
NAKUPNE ODLOČITVE V DRUŽINI GLEDE LETOVANJA
Sanja Balon, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na proces odločanja vplivajo številni dejavniki, pomemben dejavnik je tudi družina. Pri odločanju v družini imajo družinski člani različne vloge. Vloge kupca, odjemalca in tistega, ki sprejme odločitev o nakupu, se velikokrat prekrijejo. Družinske počitnice sestavlja več članov in zato je mnenje vsakega od njih pomembno pri sprejemanju odločitev. Družina sodi med primer skupnega odločanja. Odločitve o tem, kaj želijo družine početi v prostem času, kje ga želijo preživeti in koliko denarja želijo porabiti imajo neposreden vpliv na turizem. V diplomski nalogi sem raziskala kdaj in kam se družine najpogosteje odpravljajo na počitnice, kaj ima prednost pri izbiri namestitve, kdo je pobudnik za nakup, kdo vplivnež in kdo odločevalec. Raziskava je bila izvedena na vzorcu 80. posameznikih s skupnim gospodinjstvom in vsaj enim otrokom starim do 15 let.
Keywords: družina in potovanja, pobudnik za letovanje, oseba, ki vpliva na letovanje, odločevalec o letovanju
Published: 25.05.2010; Views: 1180; Downloads: 111
.pdf Full text (966,12 KB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica