| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 33
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Vloga letališča Edvarda Rusjana v letalskem prometu Slovenije in širšem evropskem prostoru : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Aleksandra Smolinger, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Letalski promet je najmlajša transportna panoga, saj se je razvila šele konec 20. stoletja. V zadnjih letih pa je prav ta panoga doživela najvecji razcvet, zlasti s prihodom nizkocenovnih letalskih operaterjev. Posledicno temu je gostota letalskega prometa iz leta v leto vecja. S povecanjem števila prog, vecjo konkurenco in pospešenim razvojem regionalnih letališc se je letalski prevozniški trg zelo razširil. Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo in vkljucitvijo v schengensko obmocje, so se tudi v Sloveniji odprli novi trgi in nove možnosti za letalski promet. Z odpiranjem Slovenije v širši evropski prostor in ob cedalje vecji konkurenci letalskih prevoznikov lahko v prihodnje pricakujemo nadaljevanje trenda rasti te vrste hitrih prevoznih storitev. Letališce Edvarda Rusjana Maribor je drugo najvecje mednarodno letališce v Sloveniji. Kljub statusu, ki naj ga bi mariborsko letališce imelo, pa je njegovo realno stanje precej klavrno. Za zagon oz. uspešno delovanje je treba poiskati primerne ukrepe, ki bodo letališce postopoma umestili na raven evropsko primerljivih letališc. Prihodnost mariborskega letališca je odvisna od nujnih, tj. takojšnjih investicijskih vlaganjih v posodobitev in izgradnjo obstojece infrastrukture ter ostalih dolgorocnih poslovnih nacrtov. Mariborsko letališce bo lahko s pravilnimi strateškimi odlocitvami in pomembnimi ukrepi na podrocju rasti, razvoja in posodobitve svojim uporabnikom ponudilo dobro in kakovostno storitev. Pricakujemo lahko povecano stopnjo varnosti, povecano zmogljivost letališca, prispevek k celostni podobi in dostopnosti Podravske regije ter spodbujanje nadaljnjega razvoja v okviru podjetniških con oz. ekonomsko-poslovnih con. Vendar je za takšno napoved zaenkrat še prehitro, saj so dela na letališcu komaj stekla, rezultati pa bodo vidni šele cez nekaj let.
Keywords: letalski promet, Maribor, posodobitev, vlaganja, razvoj, letališče Edvarda Rusjana
Published: 18.08.2009; Views: 2814; Downloads: 314
.pdf Full text (1,76 MB)

9.
10.
Prenova procesa uvoza in prevzema letalskih pošiljk v izbranem podjetju : diplomsko delo
Matjaž Berus, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Z analizami obstoječih procesov v podjetjih pogosto prihajamo do številnih pomislekov in dognanj, da aktivnosti v obstoječih procesih ne potekajo v optimalnem zaporedju oz. smo mnenja, da se jih da spremeniti, optimizirati. Cilj sprememb v procesu je doseči pozitivne učinke v časovnem in finančnem segmentu poslovanja. Te pogosto dosegamo z reorganizacijami vpletenih sluţb znotraj podjetja ter spremembami načina poslovanja z zunanjimi gospodarskimi subjekti. Spremembe so ključne za učinkovitejše obvladovanje procesov in s tem povezano doseganje boljših poslovnih rezultatov. Globalizacija svetovnega trga, vzpostavitev elektronskega poslovanja in uporaba inteligentnih informacijskih sistemov predstavljajo povod za analizo obstoječega procesa uvoza in prevzema letalskih pošiljk v izbranem podjetju. Z analizo obstoječega stanja ţelimo ugotoviti, ali na tem področju obstaja moţnost po celoviti oz. delni prenovi procesa in ali prenova prinaša ţelene učinke, ki smo jih zapisali v prvem odstavku.
Keywords: logistični procesi, letalski promet, prevoz tovora, prevzem letalskih pošiljk, TLM
Published: 05.05.2011; Views: 1637; Downloads: 117
.pdf Full text (2,95 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica