| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Dimenzioniranje stolpa in izbira materiala glede na ekonomski izračun
Marko Jazbec, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je bil dimenzionirati jekleno in leseno konstrukcijo stolpa, ki bo služil kot opazovalnica, ter na osnovi izračuna cene postavitve izbrati ustrezen material. S pomočjo simulacije v programu SolidWorks smo preverili napetosti in premike pri možnih obremenitvah na konstrukcijo. Program je pokazal, da sta obe konstrukciji dovolj dobro dimenzionirani. V drugem delu smo na osnovi pridobljenih cen na spletu ter v trgovinah opravili izračun postavitve za oba v tej diplomski nalogi obravnavana materiala. Rezultat izračuna je pokazal, da je ceneje postaviti leseno konstrukcijo.
Keywords: jeklena konstrukcija, lesena konstrukcija, stolp, kalkulacija cene
Published: 14.11.2019; Views: 417; Downloads: 57
.pdf Full text (1,50 MB)

2.
SLOVENSKE HIŠKE NA DREVESIH
Kristina Kaučič, 2019, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava teorijo in primere gradnje hišk na drevesih, postavljenih v Sloveniji. Posamezni primeri opisujejo njihovoumestitev v prostor, njihov namen uporabe, arhitekturno in konstrukcijsko zasnovo, tehnologijo gradnje in značilne uporabljene materiale. Predstavljenih je tudi nekaj izbranih tehničnih detajlov in sestav obodnih sten.
Keywords: hiška na drevesu, les, skeletna gradnja, lesena konstrukcija, Slovenija.
Published: 25.09.2018; Views: 498; Downloads: 88
.pdf Full text (2,79 MB)

3.
HIŠKA MED KROŠNJAMI DREVES V OBČINI LUČE OB SAVINJI
Manca Fale, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi bo obravnavana umestitev v prostor in projektiranje manjšega objekta med krošnje dreves na lokaciji v kraju Luče ob Savinji. Zasnova objekta obravnava tri programsko in oblikovno različne module namenjene za uporabo v turistične namene. Moduli bodo zgrajeni iz lesa, montažna gradnja na armirano betonskem podstavku. Moduli so nastali na podlagi analize zgodovine hiš na drevesu, referenčnih primerov v Sloveniji in svetu ter upoštevanje slovenske zakonodaje in minimalnih zahtev na področju gradnje enostanovanjih objektov.
Keywords: gradbeništvo, hiška na drevesu, les, lesena konstrukcija, montažna gradnja, Luče ob Savinji
Published: 04.09.2017; Views: 816; Downloads: 161
.pdf Full text (10,39 MB)

4.
Večstanovanjska stavba s poslovnim pritličjem
Mišel Novak, 2016, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga se nanaša na načrtovanje večstanovanjske stavbe s poslovnim pritličjem. V prvem, teoretičnem delu je predstavljena krajša zgodovina večstanovanjskih stavb, lesena gradnja ter nizkoenergijska gradnja. V drugem delu je predstavljena zasnova večstanovanjske stavbe s poslovnim pritličjem, ki smo jo zasnovali na podlagi teorije iz prvega dela.
Keywords: energijsko učinkovita gradnja, lesena konstrukcija, večstanovanjska stavba, poslovno pritličje
Published: 20.09.2016; Views: 1117; Downloads: 160
.pdf Full text (63,55 MB)

5.
PRENOVA ENODRUŽINSKE HIŠE IN NADGRADNJA IZ LESENE KONSTRUKCIJE
Kristian Hosner, 2016, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu predstavimo projekt prenove enodružinske stavbe ter nadgradnjo iz lesene konstrukcije z današnjo tehnologijo gradnje ter zasnove. Hiša kot organ prenove, je enodružinska hiša iz časov republike Jugoslavije, leta 1983. Med samo literaturo se posvečamo lesu, kot naravni material, ki pa je za Slovenijo predstavlja velik potencial iz vidika uporabe lesa v sami gradnji energetsko učinkovitih stavb.
Keywords: les, lesena konstrukcija, energetska učinkovitost, nadgradnja
Published: 20.09.2016; Views: 799; Downloads: 96
.pdf Full text (22,48 MB)

6.
Prilagodljiva enodružinska hiša za družino skozi daljše časovno obdobje
Tadej Božak, 2016, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se osredotočimo na osnove večgeneracijske in fleksibilne gradnje, pri čemer analiziramo po dva referenčna primera za vsako izmed tem. Prav tako povemo nekaj o gradnji z lesom in trajnostnem energijsko učinkovitem snovanju. Drugi del diplomskega dela se posveti zasnovi prilagodljive enodružinske hiše, pri čemer upoštevamo smernice energijsko učinkovite gradnje, kakor tudi načela fleksibilnega in večgeneracijskega projektiranja.
Keywords: arhitektura, les, lesena gradnja, lesena konstrukcija, energijska učinkovitost, prilagodljiva hiša, večgeneracijska hiša
Published: 13.09.2016; Views: 817; Downloads: 129
.pdf Full text (8,42 MB)

7.
ENODRUŽINSKA HIŠA Z ARHITEKTURNIM BIROJEM V BANJA LUKI
Jelena Obradović, 2016, diploma project paper

Abstract: V projektnoj nalogi se istraživalo kako na uskoj parceli uspijeti prilagoditi osnovu kuće da bude funkcionalna a pri tome i da sadrži zelene površine jer je to i njena bit. Također je zamisao bila napraviti razrađen oblik gdje svaka funkcija ima svoju kubus a koji su međusobno linearno povezanii takvi jednostavni za korištenje. Iz takve postavke je proizašlo riješenje kuće koja dijeluje kao cijelina iz koje su izdvojeni pojedini dijelovi.
Keywords: energijsko učinkovita gradnja, lesena konstrukcija, razčlenjena oblika, linijska komunikacija
Published: 31.08.2016; Views: 690; Downloads: 105
.pdf Full text (24,97 MB)

8.
Zasnova sodobne lesene hiše
Anže Kotnik, 2015, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se usmerimo na les – sodoben trajnostni material, ki je lahko dostopen, obnovljiv, cenovno ugoden in katerega ima Slovenija v izobilju. Na splošno prikažemo dobre lastnosti lesa ter prednosti njegove uporabe v arhitekturi oz. gradnji. V kasnejšem projektnem delu predstavimo zasnovo sodobne lesene hiše ob upoštevanju smernic energetsko učinkovite gradnje, ki reflektira značilnosti nacionalne slovenske arhitekture.
Keywords: arhitektura, les, gradnja, lesena konstrukcija, energetska učinkovitost, slovenska hiša.
Published: 21.09.2015; Views: 1466; Downloads: 319
.pdf Full text (10,53 MB)

9.
Zasnova lesene nizkoenergijske hiše na strmem terenu
Mihaela Kočila, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo principe nizkoenergijske lesene gradnje na strmem terenu. Želimo prikazati možnosti gradnje na terenih, ki so zaradi naklona težje dostopni. Hiša, katero bomo projektirali, bo delno vkopana, delno pa podprta z lesenimi stebri. V teoretičnem delu bodo opisani les kot gradbeni material, njegove prednosti pri energetsko varčni gradnji, energetsko oblikovanje stavb ter izkoriščanje naravnih virov za pridobivanje energije.
Keywords: arhitektura, les, lesena konstrukcija, lesena hiša, nizkoenergetska hiša, energetska učinkovitost
Published: 21.09.2015; Views: 1038; Downloads: 180
.pdf Full text (3,90 MB)

10.
Modifikacija stanovanjskih enot vrstnih hiš
Lea Korošec, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi diplomskega izpita primerjamo šest modifikacij stanovanjskih enot vrstnih hiš. Opazujemo porabo energije glede na spremembo tlorisne geometrije in faktorja oblike posameznega modela, pri konstantnem deležu zasteklitve in enotni lokaciji. Primerjamo spremembo porabe energije pri prostostoječi hiši ter pri zahodni, srednji in vzhodni enoti vrstnih hiš. Na podlagi ugotovljene najoptimalnejše oblike zasnujemo primer vrstnih hiš. V teoretičnem delu predstavimo pregled zgodovine in osnov vrstnih hiš ter leseno in energijsko učinkovito gradnjo.
Keywords: energijsko učinkovita gradnja, lesena konstrukcija, vrstna hiša, modifikacija, faktor oblike
Published: 17.08.2015; Views: 1082; Downloads: 145
.pdf Full text (18,18 MB)

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica