| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Modifikacija stanovanjskih enot vrstnih hiš
Lea Korošec, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi diplomskega izpita primerjamo šest modifikacij stanovanjskih enot vrstnih hiš. Opazujemo porabo energije glede na spremembo tlorisne geometrije in faktorja oblike posameznega modela, pri konstantnem deležu zasteklitve in enotni lokaciji. Primerjamo spremembo porabe energije pri prostostoječi hiši ter pri zahodni, srednji in vzhodni enoti vrstnih hiš. Na podlagi ugotovljene najoptimalnejše oblike zasnujemo primer vrstnih hiš. V teoretičnem delu predstavimo pregled zgodovine in osnov vrstnih hiš ter leseno in energijsko učinkovito gradnjo.
Keywords: energijsko učinkovita gradnja, lesena konstrukcija, vrstna hiša, modifikacija, faktor oblike
Published: 17.08.2015; Views: 817; Downloads: 123
.pdf Full text (18,18 MB)

2.
Lesena energijsko učinkovita večapartmajska hiša na Primorskem
Nives Žigart, 2015, diploma project paper

Abstract: V zasnovi projektne naloge se osredotočamo na nizkoenergijsko zasnovo večapartmajske počitniške hiše, ki je locirana v toplem podnebju, natančneje na Primorskem. Upoštevamo trajnostne principe načrtovanja in ustvarimo hišo, ki ustrezno funkcionira na dani lokaciji.
Keywords: arhitektura, lesena konstrukcija, toplo podnebje, počitniška hiša, masivni panelni sistem, KLH, pregrevanje
Published: 14.08.2015; Views: 464; Downloads: 90
.pdf Full text (13,43 MB)

3.
Sodobna slovenska hiša
Tomaž Pažek, 2013, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu predstavimo potrebne vidike sodobne slovenske enodružinske hiše, ki s svojo tehnologijo gradnje in zasnovo upošteva trajnostne in urbanistične principe načrtovanja, obenem pa reflektira nacionalne značilnosti slovenske arhitekture. V teoretičnem delu se posvečamo lesu kot sodobnemu gradbenemu materialu, ki za Slovenijo predstavlja velik potencial za trajnostni razvoj in predstavimo principe energetsko učinkovitega oblikovanja stavb s poudarkom na prednostih lesene gradnje.
Keywords: arhitektura, les, lesena konstrukcija, gradnja, energetska učinkovitost, slovenska hiša
Published: 20.08.2013; Views: 1534; Downloads: 289
.pdf Full text (17,83 MB)

4.
UVEDBA MICROSOFT DYNAMICS NAV V LESNO PODJETJE
Zoran Laznik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo prikazali uvedbo celovite informacijske rešitve Microsoft Dynamics NAV 2009R2 v novo nastalo lesno podjetje. Rešitev omogoča celovito spremljanje in vodenje projektov gradnje lesenih objektov. Rešitev smo uvedli s pomočjo metodologije hitrega razvoja aplikacij znotraj Microsoft Sure Step metodologije. Slednjo uporabljajo partnerji pri uvajanju Microsoft Dynamics rešitev s ciljem uspešnega vodenja in zaključka implementacije. V prvem delu smo predstavili teoretične osnove uporabljenih metodologij. V osrednjem delu smo predstavili uvedbo rešitve na praktičnem primeru. Na koncu smo predstavili analizo rešitve, zahteve za njeno uvedbo in možnosti nadaljnjega razvoja.
Keywords: - Microsoft Dynamics NAV - ERP - Sure Step - masivna lesena konstrukcija
Published: 22.04.2014; Views: 678; Downloads: 103
.pdf Full text (1,54 MB)

5.
Uporaba leseno-steklenih nosilcev v leseni gradnji
Arijana Kruško, 2014, diploma project paper

Abstract: V zasnovi diplomskega izpita se osredotočamo na razvoj nosilne konstrukcije, katera temelji na nosilnosti lesa ter togosti stekla. Raziskava je preizkušena na primeru lesene energetsko učinkovite zasnove počitniškega objekta.
Keywords: arhitektura, les, steklo, lesena konstrukcija, leseno steklena konstrukcija, gradnja, počitniška hiša.
Published: 22.09.2014; Views: 829; Downloads: 137
.pdf Full text (74,61 MB)

6.
Zasnova sodobne lesene hiše
Anže Kotnik, 2015, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se usmerimo na les – sodoben trajnostni material, ki je lahko dostopen, obnovljiv, cenovno ugoden in katerega ima Slovenija v izobilju. Na splošno prikažemo dobre lastnosti lesa ter prednosti njegove uporabe v arhitekturi oz. gradnji. V kasnejšem projektnem delu predstavimo zasnovo sodobne lesene hiše ob upoštevanju smernic energetsko učinkovite gradnje, ki reflektira značilnosti nacionalne slovenske arhitekture.
Keywords: arhitektura, les, gradnja, lesena konstrukcija, energetska učinkovitost, slovenska hiša.
Published: 21.09.2015; Views: 1065; Downloads: 246
.pdf Full text (10,53 MB)

7.
Zasnova lesene nizkoenergijske hiše na strmem terenu
Mihaela Kočila, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo principe nizkoenergijske lesene gradnje na strmem terenu. Želimo prikazati možnosti gradnje na terenih, ki so zaradi naklona težje dostopni. Hiša, katero bomo projektirali, bo delno vkopana, delno pa podprta z lesenimi stebri. V teoretičnem delu bodo opisani les kot gradbeni material, njegove prednosti pri energetsko varčni gradnji, energetsko oblikovanje stavb ter izkoriščanje naravnih virov za pridobivanje energije.
Keywords: arhitektura, les, lesena konstrukcija, lesena hiša, nizkoenergetska hiša, energetska učinkovitost
Published: 21.09.2015; Views: 696; Downloads: 136
.pdf Full text (3,90 MB)

8.
PRENOVA ENODRUŽINSKE HIŠE IN NADGRADNJA IZ LESENE KONSTRUKCIJE
Kristian Hosner, 2016, diploma project paper

Abstract: V diplomskem izpitu predstavimo projekt prenove enodružinske stavbe ter nadgradnjo iz lesene konstrukcije z današnjo tehnologijo gradnje ter zasnove. Hiša kot organ prenove, je enodružinska hiša iz časov republike Jugoslavije, leta 1983. Med samo literaturo se posvečamo lesu, kot naravni material, ki pa je za Slovenijo predstavlja velik potencial iz vidika uporabe lesa v sami gradnji energetsko učinkovitih stavb.
Keywords: les, lesena konstrukcija, energetska učinkovitost, nadgradnja
Published: 20.09.2016; Views: 472; Downloads: 60
.pdf Full text (22,48 MB)

9.
ENODRUŽINSKA HIŠA Z ARHITEKTURNIM BIROJEM V BANJA LUKI
Jelena Obradović, 2016, diploma project paper

Abstract: V projektnoj nalogi se istraživalo kako na uskoj parceli uspijeti prilagoditi osnovu kuće da bude funkcionalna a pri tome i da sadrži zelene površine jer je to i njena bit. Također je zamisao bila napraviti razrađen oblik gdje svaka funkcija ima svoju kubus a koji su međusobno linearno povezanii takvi jednostavni za korištenje. Iz takve postavke je proizašlo riješenje kuće koja dijeluje kao cijelina iz koje su izdvojeni pojedini dijelovi.
Keywords: energijsko učinkovita gradnja, lesena konstrukcija, razčlenjena oblika, linijska komunikacija
Published: 31.08.2016; Views: 418; Downloads: 72
.pdf Full text (24,97 MB)

10.
Prilagodljiva enodružinska hiša za družino skozi daljše časovno obdobje
Tadej Božak, 2016, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se osredotočimo na osnove večgeneracijske in fleksibilne gradnje, pri čemer analiziramo po dva referenčna primera za vsako izmed tem. Prav tako povemo nekaj o gradnji z lesom in trajnostnem energijsko učinkovitem snovanju. Drugi del diplomskega dela se posveti zasnovi prilagodljive enodružinske hiše, pri čemer upoštevamo smernice energijsko učinkovite gradnje, kakor tudi načela fleksibilnega in večgeneracijskega projektiranja.
Keywords: arhitektura, les, lesena gradnja, lesena konstrukcija, energijska učinkovitost, prilagodljiva hiša, večgeneracijska hiša
Published: 13.09.2016; Views: 503; Downloads: 88
.pdf Full text (8,42 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica