| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 34
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
Enodružinska hiša z rastlinjakom
Maks Mavri, 2019, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo zasnovo enodružinske hiše, locirane v agrarnem okolju v Spodnjem Dupleku. Cilj projektne naloge je zasnova enodružinske hiše z rastlinjakom, ki bo smiselno umeščena v prostor, prijetna za bivanje v vseh letnih časih, povezana z naravo in okolico ter glede na značaj prostora tudi ustrezno naravno osvetljena.
Keywords: Arhitektura, rastlinjak, enodružinska hiša, lesena gradnja, betonska gradnja.
Published in DKUM: 12.09.2019; Views: 1319; Downloads: 222
.pdf Full text (19,04 MB)

2.
Energetska in arhitekturna obnova spomeniško zaščitene lesene hiše v mestnem jedru Krškega
Matic Habinc, 2018, master's thesis

Abstract: Izziv magistrskega dela je bila energetska in arhitekturna obnova spomeniško zaščitene lesene hiše v mestnem jedru Krškega. Izdelali smo arhitekturni načrt s 3D projekcijo, izračunali toplotno in hladilno obremenitev, določili ustrezno toplotno črpalko in klimatsko napravo. Ob koncu smo prikazali stroškovni izračun predvidene obnove.
Keywords: energetska sanacija, lesena hiša, preračun toplotnih izgub, energetska izkaznica stavbe.
Published in DKUM: 08.10.2018; Views: 1277; Downloads: 191
.pdf Full text (4,83 MB)

3.
Lesena vrstna hiša v različnih podnebjih
Anej Lukan, 2017, diploma project paper

Abstract: V diplomski nalogi raziskujemo optimizacijo lesene vrstne hiše v treh različnih evropskih podnebjih. V teoretičnem delu naloge bomo opredelili energijsko varčno gradnjo v Evropi, s poudarkom na orientaciji in sestavi ovoja stavb. Dotaknili se bomo tudi posameznih podnebij, v katera bomo kasneje, v praktičnem delu postavili stavbo. V praktičnem delu bomo analizirali hišo, ki je bila v soavtorstvu s Filipom Jakobom Frasom, Natašo Suhadolnik in Filipom Špiljakom oblikovana pri predmetu Lesene energetsko učinkovite stavbe in jo optimizirali za tri različna podnebja. Ponovno bomo spremembe uvajali predvsem na področju orientacije objekta in sestavi ovoja.
Keywords: arhitektura, vrstna hiša, lesena hiša, energijska učinkovitost
Published in DKUM: 29.08.2017; Views: 1147; Downloads: 167
.pdf Full text (6,72 MB)

4.
Enodružinska nizkoenergijska hiša ob gozdu
Timotea Turk, 2017, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga se nanaša na načrtovanje nizkoenergijske enodružinske lesene hiše ob gozdu na terenu z naklonom. Zamisel je bila, da se hiša poveže z naravo, kar je doseženo z veliko zastekljeno površino, ki omogoča pogled na naravo. Lesena konstrukcija poševne strehe je z notranje strani vidna, kar prispeva k naravnem in toplem občutku v prostoru.
Keywords: lesena hiša, nizkoenergijska gradnja, koncept energijske učinkovitosti
Published in DKUM: 28.06.2017; Views: 1274; Downloads: 181
.pdf Full text (6,95 MB)

5.
Prilagodljiva enodružinska hiša za družino skozi daljše časovno obdobje
Tadej Božak, 2016, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se osredotočimo na osnove večgeneracijske in fleksibilne gradnje, pri čemer analiziramo po dva referenčna primera za vsako izmed tem. Prav tako povemo nekaj o gradnji z lesom in trajnostnem energijsko učinkovitem snovanju. Drugi del diplomskega dela se posveti zasnovi prilagodljive enodružinske hiše, pri čemer upoštevamo smernice energijsko učinkovite gradnje, kakor tudi načela fleksibilnega in večgeneracijskega projektiranja.
Keywords: arhitektura, les, lesena gradnja, lesena konstrukcija, energijska učinkovitost, prilagodljiva hiša, večgeneracijska hiša
Published in DKUM: 13.09.2016; Views: 1457; Downloads: 168
.pdf Full text (8,42 MB)

6.
ANALIZA ŽIVLJENJSKEGA CIKLA HIŠE AKTIVA
Miha Bartok, 2016, master's thesis

Abstract: V uvodu magistrske naloge smo predstavili različne izolacijske materiale ter pod drobnogled vzeli les in steklo kot gradbena materiala. Jedro naloge predstavlja analiza življenjskega cikla hiše Aktiva in različnih tipov stenskih prerezov v programu Legep – Ökobilanz. Ugotovili in dokazali smo, da je gradnja z lesom okolju bolj prijazna, kot gradnja z betonom ali opeko. Pri analizi hiše Aktiva je bil zanimiv podatek predvsem negativna vrednost potenciala globalnega segrevanja. Program Legep – Ökobilanz je zahteven za uporabo, saj ima veliko knjižnico materialov in ogromno nastavitev, s katerimi lahko vplivamo na končni rezultat. Menimo, da je prihodnost analize življenjskega cikla v integraciji LCA v programe za modeliranje objekta (Archicad, Revit …), kjer bi na koncu poleg 3D modela in načrtov dobili tudi analizo življenjskega cikla objekta.
Keywords: lca, lesena gradnja, gradnja s steklom, analiza življenjskega cikla, hiša aktiva
Published in DKUM: 09.09.2016; Views: 1800; Downloads: 311
.pdf Full text (3,19 MB)

7.
PRIMERJALNE PREDNOSTI V OBLIKOVNIH KONCEPTIH NAČRTOVANJA STANOVANJSKE HIŠE V ZIDANI, LESENI MONTAŽNI IN BETONSKI IZVEDBI
Sanja Tašner, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga predstavlja primer podobne tlorisne zasnove v treh različnih izvedbah in oblikah ter vključuje primerjavo med zidano, leseno montažno in betonsko gradnjo. Osrednji cilj magistrskega dela je določiti najprimernejši način gradnje enodružinske hiše in s tem olajšati izbiro načina gradnje.
Keywords: Stanovanjska stavba, enodružinska hiša, zidana hiša, betonska hiša, lesena montažna hiša
Published in DKUM: 06.07.2016; Views: 1356; Downloads: 394
.pdf Full text (39,73 MB)

8.
Zasnova sodobne lesene hiše
Anže Kotnik, 2015, diploma project paper

Abstract: V teoretičnem delu se usmerimo na les – sodoben trajnostni material, ki je lahko dostopen, obnovljiv, cenovno ugoden in katerega ima Slovenija v izobilju. Na splošno prikažemo dobre lastnosti lesa ter prednosti njegove uporabe v arhitekturi oz. gradnji. V kasnejšem projektnem delu predstavimo zasnovo sodobne lesene hiše ob upoštevanju smernic energetsko učinkovite gradnje, ki reflektira značilnosti nacionalne slovenske arhitekture.
Keywords: arhitektura, les, gradnja, lesena konstrukcija, energetska učinkovitost, slovenska hiša.
Published in DKUM: 21.09.2015; Views: 2305; Downloads: 382
.pdf Full text (10,53 MB)

9.
Zasnova lesene nizkoenergijske hiše na strmem terenu
Mihaela Kočila, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavljamo principe nizkoenergijske lesene gradnje na strmem terenu. Želimo prikazati možnosti gradnje na terenih, ki so zaradi naklona težje dostopni. Hiša, katero bomo projektirali, bo delno vkopana, delno pa podprta z lesenimi stebri. V teoretičnem delu bodo opisani les kot gradbeni material, njegove prednosti pri energetsko varčni gradnji, energetsko oblikovanje stavb ter izkoriščanje naravnih virov za pridobivanje energije.
Keywords: arhitektura, les, lesena konstrukcija, lesena hiša, nizkoenergetska hiša, energetska učinkovitost
Published in DKUM: 21.09.2015; Views: 1506; Downloads: 242
.pdf Full text (3,90 MB)

10.
SODOBNA HIŠA ŠPORTNIKA NA PODEŽELJU
Žan Silovšek, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi predstavimo ekspresivno zasnovano sodobno hišo na podeželju, ki s svojo zasnovo in tehnologijo gradnje spoštuje nacionalne značilnosti podeželske arhitekture, ustreza željam in življenjskemu stilu aktivnega športnika, ter obenem upošteva trajnostne principe. V teoretičnem delu obravnavamo izbrane materiale, posvečamo pa se predvsem vidnemu betonu z vidika arhitekture. S tehnologijo gradnje in možnostmi obdelave pa dokažemo inovativnost le tega.
Keywords: arhitektura, gradnja, beton, vidni beton, lesena fasada, dvokapnica, slovenska hiša.
Published in DKUM: 14.09.2015; Views: 1310; Downloads: 252
.pdf Full text (29,65 MB)

Search done in 0.32 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica