| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 29
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE PROIZVODNJE MEDICINSKEGA VOZIČKA
Peter Gselman, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno majhno družinsko podjetje Gselman & Gselman d.o.o., ki je ob moji pomoči razvilo in v proizvodnjo implementiralo nov produkt - medicinski voziček. Najprej je bil izveden sistematičen razvoj, ki sestoji iz iskanja idej in konstruiranja izdelka. Sledilo je načrtovanje proizvodnje in kalkulacija lastne cene vozička. Na koncu je bil izračunan poslovni izid celotnega projekta za obdobje 3 let.
Keywords: razvoj izdelka, konstruiranje izdelka, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, delovna risba, lastna cena
Published: 30.08.2010; Views: 1651; Downloads: 357
.pdf Full text (5,69 MB)

6.
TRANSPORTNI STROŠKI IN OBLIKOVANJE CEN CESTNEGA TRANSPORTA TRANSPORT COSTS AND PRICING IN ROAD TRANSPORT
Metka Pogorevc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja raziskavo transportnih stroškov in oblikovanja cen transportnih storitev. Osredotočili smo se predvsem na značilnosti cestnega transporta, sestavo transportnih stroškov, njihovo analizo in izračun lastne cene.
Keywords: Cena, cestni transport, gorivo, lastna cena, oblikovanje cene, prevozniki, tovorna vozila, transportni stroški.
Published: 12.11.2010; Views: 5025; Downloads: 757
.pdf Full text (489,97 KB)

7.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE PROIZVODNJE OSI ZA VEČNAMENSKO UPORABO
Robert Kelavić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj novega izdelka — dveh osi — za večnamensko uporabo. Delo vsebuje razvoj osi od iskanja ideje, konstrukcijske zasnove, do načrtovanja proizvodnje in izračunavanja lastne cene ter podaja napoved poslovanja podjetja za naslednja tri leta.
Keywords: Razvoj izdelka, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, analiza dela, strojni list, delovna risba, lastna cena.
Published: 07.12.2010; Views: 1627; Downloads: 174
.pdf Full text (2,83 MB)

8.
NAČRTOVANJE PROIZVODNJE VOZNIH ENOT V PODJETJU HTZ I.P.
Blaž Prislan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno načrtovanje proizvodnje za kesone K1, ki jih za potrebe Premogovnika velenje, proizvaja hčerinsko podjetje HTZ I.P. d.o.o. Delo vsebuje risanje novih načrtov, izračun potrebnih količin materiala, izračun parametrov za posamezne operacije, določitev časov potrebnih za izdelavo, izračun lastne cene izdelka, ter konstrukcijo šablone, ki se potrebuje za varjenje kesona. Na koncu pa smo še podali dobiček, ki ga obravnavani izdelek prinaša podjetju.
Keywords: Vozne enote, načrtovanje proizvodnje, delovni potek, analiza dela, strojni list, delovna risba, lastna cena
Published: 02.11.2011; Views: 1702; Downloads: 175
.pdf Full text (2,97 MB)

9.
Organizacija prevozov v Romunijo in Madžarsko
Tina Filipović, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo proučili prometno infrastrukturo dveh evropskih držav, in sicer Romunije in Madžarske. Ker je infrastruktura v omenjenima državama v večjem delu slabo urejena in nedostopna, smo v diplomski nalogi poudarili predvsem izračun cen kamionskega in/ali železniškega prevoza proizvodov družbe URSA SLOVENIJA, d. o. o., na lokacije omenjenih držav. Naše končne izdelke iz centralnega skladišča v Novem mestu na Madžarsko vozimo s kamionom. Iz centralnega skladišča v Novem mestu pa prepeljemo izdelke v logistični center v romunsko mesto Curtici po železnici, saj je to najcenejši način prevoza. Naprej pa naše romunske kupce oskrbujemo s kamionskimi transporti. Na koncu diplomskega dela smo naredili analizo smotrnosti izbire železniškega in kamionskega prevoza tudi za Madžarsko iz skladišča v Curticih.
Keywords: cestni promet, železniški promet, transportni stroški, lastna cena
Published: 17.02.2013; Views: 1360; Downloads: 73
.pdf Full text (1,81 MB)

10.
Izdelava pokrova sklopa kondenzatorja 136/25/0,8
Jure Lorenčič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava pokrova sklopa kondenzatorja 136/25/0,8, ki ga podjetje SM Strojkoplast izvaža na Kitajsko in Nemški trg. Podrobno so predstavljeni tehnološki postopki, stroškovna analiza-kalkulacije, izboljšave na področju kvalitete izdelka in skrajševanje izdelovalnih časov pri posameznih polizdelkih in montaži gotovega izdelka.
Keywords: Delovni postopek, tehnološki postopki, delovna risba, stroškovna analiza, lastna cena, izboljšave na področju kvalitete, skrajšanje izdelovalnih časov
Published: 17.10.2013; Views: 1155; Downloads: 72
.pdf Full text (9,47 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica