| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TRAJEN, ZELEN IN LAHEK BETON
Petra Šabeder, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu, naslovljenem »Trajen, zelen in lahek beton« predstavljamo lahki beton, zeleni beton, beton, ki je naravi prijazen in narejen v skladu z načeli trajnostnega razvoja, in trajni beton, beton, na katerega agresivno okolje nima negativnega vpliva. Prvi del diplomskega dela povzema zgodovino betona in klasifikacijo gradiv. V nadaljevanju je opisan lahki beton in nato zeleni beton. Zadnji del diplomskega dela opisuje trajnost betonskih konstrukcij in pomen krovnega sloja v betonu.
Keywords: beton, lahki beton, zeleni beton, trajnost, zaščitni sloj betona
Published: 19.06.2014; Views: 2422; Downloads: 480
.pdf Full text (3,47 MB)

2.
SODOBNI TRENDI PREDELAVE BETONSKIH ODPADKOV
Mitja Slavinec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi vedno manjših zalog naravnih virov surovin se človeštvo vsak dan srečuje z vse večjim pomanjkanjem. Zaradi te omejenosti naravnih virov smo primorani, da v vedno večji meri razmišljamo o njihovem varčevanju. Varčevanje nas tako usmerja, da povečamo pozornost recikliranju odpadkov, da odpadki lahko ponovno postanejo koristen izdelek za nadaljnjo uporabo v našem življenju. Razmišljanje o odpadkih se v današnjem času prav tako nanaša na gradbeni sektor. Gradbeni odpadki predstavljajo možnost, da z njihovim recikliranjem dosežemo njihovo ponovno uporabo pri gradnji gradbenih objektov. Reciklirani betonski odpadki se kot gradbeni material ponovno uporabljajo v različne namene, kot npr. pri gradnji protihrupnih nasipov, zasipih jarkov ter pri utrditvi in izboljšanju temeljnih tal. Diplomska naloga opisuje postopke, kako se na primeru predelovalnice predelujejo betonski gradbeni odpadki ter v katerih primerih so tako reciklirani materiali uporabni v praksi. Narejena je še stroškovna analiza predelave betonskih odpadkov.
Keywords: beton, lahki beton, betonski odpadki, zakonodaja, recikliranje betonskih odpadkov
Published: 13.03.2013; Views: 1622; Downloads: 207
.pdf Full text (5,01 MB)

3.
PROTIHRUPNE OGRAJE IZ LAHKEGA BETONA
Jernej Šilak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava protihrupne ograje iz lahkega betona (Liapor®-ja). Predstavili smo izvor hrupa in njegove negativne lastnosti. Zmanjšanje hrupa lahko preprečimo z različnimi ukrepi proti zaščiti hrupa. V diplomskem delu smo predstavili protihrupne ograje iz različnih materialov. Podrobneje so predstavljene protihrupne ograje iz lahkega betona. Lahki beton je v gradbeništvu vedno bolj prisoten, saj ima veliko pozitivnih lastnosti. S pomočjo programske opreme Nemetschek smo izvedli analizo in statični izračun točkovnega temelja, ki je bil izveden na obvoznici Škofja Loka. Analizo in statični izračun smo izvedli s pomočjo programa Frilo. Dobljene rezultate smo izvozili v program Allplan in tako izdelali armaturne risbe.
Keywords: hrup, protihrupne ograje, lahki beton, Liapor®
Published: 13.02.2013; Views: 2147; Downloads: 381
.pdf Full text (5,10 MB)

4.
Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica