| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
Terenske in laboratorijske preiskave za vikend hišo
Žiga Petrič, 2014, diploma project paper

Abstract: Delo zajema izdelavo geotehničnega poročila, ki je osnova za nadaljnjo geomehansko analizo preveritev mejnih stanj nosilnost in uporabnosti. Podano je osnovno teoretično ozadje mehanike tal. Opisani so lokacijski pogoji obravnavanega območja (potresna ogroženost, geološke in hidrogeološke lastnosti, reliefne značilnosti ter podzemna in meteorna voda). Izvedene so bile terenske preiskave in odvzeti vzorci, na katerih smo določili osnovne fizikalne karakteristike zemljine in natančno opisali postopek posamezne izvedene preiskave.
Keywords: terenske preiskave, laboratorijske preiskave, mehanika tal, strižna trdnost, modul stisljivosti
Published: 09.09.2014; Views: 826; Downloads: 360
.pdf Full text (3,71 MB)

6.
PROBLEMATIKA GRADNJE CEST V TROPIH, PRIMER: EN 380 MACOMIA - OASSE
Karmen Košutar, 2015, master's thesis

Abstract: Cestni promet postaja eden ključnih dejavnikov za spodbujanje gospodarske rasti v večini držav v razvoju, vendar pa se je prometu in cestnim raziskavam v tropih posvečalo relativno malo pozornosti. Izkušnje pri gradnji cest v zadnjih letih so pokazale, da je pomembno upoštevati kombinacijo lastnosti lokalnih materialov in tehnologije izgradnje ceste glede na vremenske razmere. To bi vključevalo poznavanje procesov nastajanja kot tudi osnovne značilnosti lokalnega materiala, ki v veliki meri vplivajo tudi na geotehnične lastnosti in obnašanje vozišča. Mozambik je na tretjem mestu od vseh držav v svetu glede najslabših cestnih razmer; od 30 tisoč kilometrov cestnega omrežja je le manj kot 10 % asfaltiranih. Velika večina sekundarnih in terciarnih cest je v zelo slabem stanju in so težko prevozne. Vozišča so izpostavljena različnim prometnim obremenitvam in sezonskim vremenskim vplivom, ti pojavi so ključnega pomena pri izgradnji stabilne in dolgoročno trpežne ceste. Največje probleme predstavljajo neugodne klimatske razmere, zagotavljanje ustreznih podatkov laboratorijskih preiskav, nadzor in kontrola kakovosti materiala in cenovne omejitve za ustrezne materiale za ceste.
Keywords: gradbeništvo, tropi, gradnja cest, laboratorijske preiskave, Mozambik
Published: 15.05.2015; Views: 921; Downloads: 110
.pdf Full text (8,79 MB)

7.
Laboratorijske preiskave temeljnih tal in analiza kamnite zložbe
Mihael Kodrič, 2015, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi so predstavljeni in opisani laboratorijski preizkusi, s katerimi smo dobili nekaj osnovnih podatkov o izbrani zemljini. Dobljene rezultate smo uporabili pri analizi kamnite zložbe, katero smo preverili glede relevantnih mejnih stanj nosilnost (MSN). Prav tako, so v projektni nalogi predstavljene masivne podporne konstrukcije in prikazane njihove možne izvedbe.
Keywords: gradbeništvo, laboratorijske preiskave, kamnita zložba, mejno stanje nosilnosti, masivne podporne konstrukcije
Published: 25.09.2015; Views: 793; Downloads: 156
.pdf Full text (2,18 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica