| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
AVTOMATIZACIJA KONTROLNEGA PREVZEMA BLAGA
Matej Leban, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je nastalo na osnovi projekta dopolnitve procesa kontrolnega prevzema blaga v IIS Largo. Nadgradnja je vsebovala rešitev za avtomatizacijo odločanja o potrebnem preverjanju in avtomatski izdelavi zapisnikov o kvaliteti.. Diplomsko delo opisuje tudi vzroke, ki so bili povod za načrtovanje sprememb, logiko prevzema ter opis predhodnega stanja. Osrednji del diplome opisuje novonastalo programsko rešitev, ki omogoča informacijskemu sistemu samodejno prepoznavanje potrebe po nadzoru blaga in avtomatsko izdelavo zapisa kvalitetnega prevzema. V zadnjem delu diplome pa so podane možnosti nadaljnjega izboljšanja programske rešitve.
Keywords: Dobavitelj, Prevzem blaga, Kvaliteta, Kvalitetni prevzem blaga, Avtomatska izdelava zapisnika kvalitete
Published: 07.06.2010; Views: 1605; Downloads: 160
.pdf Full text (1,40 MB)

6.
7.
SKLADIŠČENJE IN IZDAJA VHODNIH MATERIALOV V PROIZVODNJO V PODJETJU SGA D.O.O., SLOV. KONJICE
Romana Turner, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Da je proizvodno podjetje lahko uspešno, mora zagotavljati zadostne količine materiala za nemoteno proizvodnjo vendar pa je tukaj potrebno ogromno znanja s področja skladiščnega poslovanja. Glede na materiale, katere podjetje potrebuje za svoje delovanje, se odločamo o izvedbi skladiščnih prostorov. Kolikšne bodo zaloge in ali bomo skladiščne prostore najeli ali bomo skladiščili sami je odvisno od več dejavnikov, predvsem pa od višine stroškov, katere nam povzročajo zaloge. Kako bomo knjižno zavedli prejem blaga in nato izdajo blaga je odvisno od politike poslovanja podjetja. Nikakor ne smemo pozabiti pri prejemu blaga, da je potrebno izvesti razne kontrole od ustreznosti blaga do same kvalitete blaga. SGA izdajo vrši po principu FIFO. Z avtomatizacijo skladišč se je mogoče izogniti marsikateri napaki človeškega faktorja, saj se večina knjižnih premikov preko odčitavanja črtnih kod avtomatsko zavede v sistemu. Prav tako z regalnim avtomatskim skladiščem pridobimo na samem skladiščnem prostoru. Inventura ob končanem poslovnem obdobju je izraz našega dela skozi obdobje in vsa odstopanja v zalogah nam prikazujejo kolikšne so bile napake pri manipuliranju z blagom.
Keywords: proizvodno podjetje, material, skladiščno poslovanje, skladiščni prostor, strošek, zaloga, kvaliteta blaga, FIFO, regalno avtomatsko skladišče, inventura
Published: 14.11.2012; Views: 2286; Downloads: 292
.pdf Full text (464,36 KB)

8.
NABAVA V PODJETJU ADK D. O. O.
Petra Korenjak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja in poslovno okolje sta podvrženi nenehnim spremembam. Ker so tako številne na vseh ravneh poslovanja, jih je težko dohajati. Tudi nabavna funkcija ni izjema. Prava vrednost nabave se pokaže v času konjunkture in recesije, saj uspešno oskrbovanje in sposobnost prestati pritiske ni enostavna naloga. Seveda pa nič od tega ne bi bilo možno, brez skrbno pripravljenih nabavnih strategij usklajenimi s strategijami podjetja ter podpore in zaupanja vodstva. V diplomskem delu se prepleta teoretičen in praktičen vidik nabavnega procesa. Teoretičen vidik je predstavljen na osnovi mnenj in ugotovitev kot ga predstavljajo avtorji v literaturi. Temu sledi praktičen del, ki predstavi kako poteka proces nabave v podjetju ADK, da so potrebni materiali na razpolago ob pravem času, po ustrezni ceni, kvaliteti, količini in da izpolnjuje vse specifične zahteve kupca. S pomočjo ostalih funkcij v podjetju, tako dostavimo končni proizvod, ki ima Slovensko poreklo, kvaliteto ter je narejen po meri in željah kupca. Samo zadovoljen kupec, je predpogoj za nova naročila. Hkrati nas bo priporočil svojim znancem in širil dober glas, ki je v času močne konkurence, še kako pomemben.
Keywords: kvaliteta, čas, cena, poreklo blaga
Published: 04.08.2016; Views: 659; Downloads: 86
.pdf Full text (1,55 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica