| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Optimizacija konfiguratorja vzmeti za tečaje v gospodinjskih aparatih
Nejc Zalokar, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi bom predstavil optimizacijski problem, katerega smo do sedaj reševali s pomočjo Excel tabela, saj sem sodeloval pri razvoju nove generacije tečajev oz. kinematične komponente za kuhalne aparate. Optimizacijo smo izvedli z genetskimi algoritmi, ki so namenjeni reševanju obsežnih optimizacijskih problemov. Sama naloga je razdeljena na dva dela. V prvem delu je predstavljen tečaj, kako deluje in njegov namen. Nato sem se osredotočil na dva algoritma, ki sem ju sestavil, in rezultate, ki jih je algoritem izračunal. Drugi del naloge je bil namenjen dimenzioniranju vzmeti. Od vseh znanih vzmeti sem se poglobil v vijačne vzmeti, ki jih tudi uporabljamo. Dodal sem preračun vijačne vzmeti, ki sem ga implementiral v program. Ta nam služi za hitro oceno karakteristike vzmeti, ki smo jo določili s pomočjo genetskega algoritma. Algoritem ki sem ga izdelal dobro rešuje optimizacijski problem, in je hkrati univerzalen, kar pomeni, da nam bo dobro služil tudi pri drugih generacijah tečajev. Preračun vzmeti nam daje dobro oceno, ali bo vzmet sploh mogoče izdelati hkrati pa oceno ali bo delovanje povzročalo težave.
Keywords: kinematična komponenta, kuhalni aparati, optimizacija, vzmet, tečaj
Published: 11.11.2020; Views: 153; Downloads: 26
.pdf Full text (1,44 MB)

2.
Smernice za konstruiranje ploščatih delov v procesu emajliranja
Matic Ževart, 2018, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo smo izdelali v sodelovanju s podjetjem Gorenje (program Kuhalni aparati), v katerem izdelujejo različne tipe aparatov, ki jih je potrebno ustrezno površinsko zaščititi. Največje težave se pojavljajo v procesu emajliranja, saj so polizdelki izpostavljeni visokim temperaturam, kar privede do deformacije in posledično do izmeta. V magistrskem delu smo se osredotočili predvsem na sprednjo steno mikrovalovnih pečic ter izvedli meritve trenutnega stanja. V naslednjem koraku smo iskali ustrezne konstrukcijske rešitve za mersko ustrezno steno tudi po emajliranju. Predlagane rešitve smo ovrednotili ter izvedli proizvodni preizkus. Po meritvah preizkusne serije smo se odločili za rešitev, ki se nam je zdela najustreznejša, prav tako pa smo izpeljali tudi postopek implementacije v proizvodnji.
Keywords: kuhalni aparati, emajliranje, konstruiranje, proizvodnja
Published: 01.10.2018; Views: 421; Downloads: 0

3.
Prilagodljivost in optimizacija montaže kuhalnih aparatov glede na velikost serije
Tomaž Skarlovnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena montaža kuhalnih aparatov v podjetju Gorenje d.d. ter problemi, ki se pojavljajo pri sestavi le-teh. Predstavljen je tip menjave dveh aparatov, ki se je v praksi izkazala za zelo neugodno. Izračunani so časi potrebni za menjavo materiala na montažnih mestih, ki predstavljajo največje probleme, ter stroški dela pri omenjeni menjavi. Podana je tudi praktična rešitev, ki čase menjav skrajša, hkrati pa pridobimo tudi na prostoru ob montažnih in predmontažnih mestih.
Keywords: montaža, kuhalni aparati, optimizacija, prilagodljivost, stroški
Published: 12.06.2013; Views: 1362; Downloads: 100
.pdf Full text (2,05 MB)

4.
RAZVOJ IN NAČRTOVANJE EPM1 LED MODULA
Andrej Sitar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V panogi bele tehnike je prisotna velika koncentracija konkurence, kar spodbuja podjetje Gorenje, d.d. v razvoj novih produktov, ki bodo omogočali nadaljnjo rast le-tega na trgu. V diplomski nalogi smo predstavili proces razvoja in načrtovanja novega produkta EPM1 LED modula v podjetju Gorenje, d.d. Preučeni so postopki in zapleti procesa razvoja in načrtovanja novega izdelka v različnih fazah projekta, kot tudi pomembnost sodelovanja posameznih služb znotraj podjetja Gorenje, d.d. ter z zunanjimi partnerji. Prikazana je tehnologija brezkontaktnega upravljanja EPM1 LED modula, ki nakazuje nadaljnji potek uporabnosti nove tehnologije tudi v ostalih aparatih bele tehnike in pogodbena razmerja za posamezna področja sodelovanja podjetja dobavitelja s podjetjem Gorenjem, d.d. Diplomsko delo je zaključeno z analizo celotnega postopka načrtovanja novega produkta ter s predstavitvijo izboljšav procesa sodelovanja akterjev v projektu.
Keywords: bela tehnika, kuhalni aparati, pečice, razvoj, nabava, načrtovanje, dobavitelji, krmilna in relejna enota, prodajne znamke, tržišče
Published: 17.03.2009; Views: 2448; Downloads: 192
.pdf Full text (1,22 MB)

5.
6.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica