| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje in izvedba vodenja ogrevalnega sistema družinske hiše : diplomsko delo
Tomaž Koznicov, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena izvedba in dodelava zastarelega ogrevalnega sistema v individualnih hišah in stanovanjih. Opisana je izdelava krmilnega sistema za krmiljenje in nadzor sodobnih kotlovnic. Opisani so gradniki, ki so uporabljeni v kotlovnici, izdelava nadzornega sistema v programskem paketu WINCC. Predstavljena je izdelava programskega logaritma programirljivega logičnega krmilnika LPC2-MC8. V nadaljevanju je opisan postopek nastavljanja PID regulatorja in zagon sistema.
Keywords: avtomatizacija, optimizacija, kotlovnica, nadzorni sistem, SCADA Siemens, Modbus TCP/IP, PLK Smarteh, NTC tipalo
Published in DKUM: 17.07.2019; Views: 1357; Downloads: 203
.pdf Full text (6,59 MB)

2.
NADZOR IN REGULACIJA OGREVANJA MANJŠIH ZGRADB S POMOČJO KRMILNIKA CYBRO-2
Urban Petelin, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta predstavljena vodenje in nadzor manjše kotlovnice s pomočjo krmilnika Cybro in zanj namenjenih programskih paketov. Najprej je predstavljena shema kotlovnice, nato so na kratko opisana krmilja drugih večjih proizvajalcev in zasnova regulacije z omenjenim krmilnikom. V nadaljevanju so po poglavjih opisani izdelava krmilne omare in programiranje krmilnika ter izdelava uporabniškega vmesnika za operacijske sisteme Windows in Android. Na koncu so na kratko opisane težave pri izdelavi, nakar so podani predlogi za dodatno izboljšanje krmilja ogrevanja.
Keywords: regulacija ogrevanja, Cybro (krmilnik), kotlovnica, uporabniški vmesnik
Published in DKUM: 23.06.2015; Views: 1869; Downloads: 548
.pdf Full text (5,16 MB)

3.
Sanacija kotlovnice v hotelu Orel
Jernej Kirbiš, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V kotlovnici so nameščeni kotli, namenjeni ogrevanju prostorov. Pri sanaciji kotlovnice pa predvsem zamenjamo obstoječe kotle z novimi. Glavni cilj diplomskega dela je predstaviti trenutno stanje glede toplotnih potreb hotela Orel in drugih objektov, ki souporabljajo kotlovnico hotela, ter predlagati ukrepe, ki bi zmanjšali toplotne izgube objektov in povečali njihovo energetsko učinkovitost. Na podlagi že znanih načrtov in shem objektov se je opravil izračun toplotnih izgub stavb. Izračun se je opravil s programsko opremo ETU Haustechnik, z upoštevanjem izračuna, podatkov o porabi plina in pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah pa se je določila potrebna moč kotlov.
Keywords: kotlovnica, toplotne izgube, energetska učinkovitost, obnovljivi viri energije.
Published in DKUM: 17.10.2013; Views: 1863; Downloads: 161
.pdf Full text (4,68 MB)

4.
VODENJE PARNE KOTLOVNICE Z OMEJENIM NADZOROM
Dejan Rajter, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisana posodobitev parne kotlovnice, ki obratuje s 24-urnim nadzorom. V nalogi so podrobneje predstavljeni osnovni gradniki krmilnega in nadzornega sistema, skupaj s programskim paketom Step7 za programiranje Siemensovih krmilnikov in programskim paketom WinCC za nadzorni sistem. Opisano je tudi opravljanje s parno kotlovnico.
Keywords: posodobitev, kotlovnica, nadzor
Published in DKUM: 17.04.2009; Views: 2848; Downloads: 540
.pdf Full text (2,12 MB)

5.
6.
7.
Search done in 1.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica