SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
GEOMETRIJSKI DOKAZI Z NAPAKO
Tjaša Blažej, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljenih petnajst primerov dokazov z napako. Napake so razdeljene v osem skupin: varljive slike, neupoštevanje vseh možnosti, deljenje z nič, dokazi s skrito predpostavko, površni sklepi, nerazumevanje dokazanega, nepravilna raba besede 'limita' ter neustrezen prenos iz prostora v ravnino. Pri vsakem primeru je najprej predstavljen dokaz z napako, sledi pa analiza napake, kjer napako opišemo in analiziramo.
Keywords: Dokazi z napako, geometrija, koti v trikotniku, skladni trikotniki, enakokraki trikotniki, včrtani pravokotniki, dolžina krivulje, površina.
Published: 06.09.2010; Views: 1979; Downloads: 118
.pdf Full text (1,40 MB)

6.
Generiranje gibov plezajočega robota za pregled in vzdrževanje mostov
Miha Kitak, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava inverznega geometrijskega modela robota za izračun koordinat in kotov zasuka sklepov ter izdelava programa za upravljanje krmilnikov, ki z uporabo izračunov krmilijo premike robotske roke. Robot je sestavljen iz trupa in dveh rok, kjer imajo vsi trije elementi svoje prijemalo za pritrditev na plezalno ploskev. Cilj diplomske naloge je razviti plezajoči robot za pregled in vzdrževanje mostov, ki se giblje po betonski ploskvi s pomočjo že obstoječih dilatacijskih lukenj. Podrobno je opisan inverzni geometrijski model za izračun notranjih koordinat posameznih sklepov za namen premika vrha robotske roke v izbrano točko v zunanjem koordinatnem sistemu ter povezovanje točkovnih gibov v pot za premik trupa. Cilj diplomske naloge je dosežen do stopnje, ko robot v realnem okolju doseže premik vrha roke v vnesene točke oziroma luknje na prototipni leseni deski z izvrtinami ter deloma tudi premik trupa naprej v naslednjo točko.
Keywords: robot, geometrijski model, koti zasuka sklepov, komunikacija, krmilnik
Published: 06.09.2017; Views: 410; Downloads: 79
.pdf Full text (2,58 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica