| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPRAVLJANJE INFORMACIJSKEGA SISTEMA V IZBRANI SREDNJI ŠOLI
Sebastjan Krajnc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo Upravljanje informacijskega sistema v izbrani srednji šoli bomo začeli z opredelitvijo nekaterih osnovnih pojmov, ki so potrebni za nadaljnje razumevanje našega raziskovanja. Tako bomo najprej na kratko predstavili varnost v informatiki in varnost podatkov. Nadalje bomo spregovorili o grožnjah in nevarnostih pri zaščiti informacijskega sistema. V sklopu tega bomo prikazali naslednje dejavnike tveganja: fizična zaščita, naravne katastrofe, človeški faktor, zlonamerna koda. Sledila bo predstavitev revizije informacijskih sistemov. Opredelili pa bomo tudi naloge in orodja revizorja. Teoretični del bomo zaključili, empiričnega pa začeli s predstavitvijo COBIT-a 4.1, saj ta daje celovit okvir splošno uporabnih in jasnih postopkov za uspešno upravljanje informacijske tehnologije v organizaciji. V praktičnem delu bomo na podlagi standardov, ki jih vsebuje COBIT 4.1, ocenjevali informacijsko organiziranost izbrane srednje šole. Smernice bodo razdeljene v naslednje štiri domene: načrtovanje in organiziranje, nabava in vpeljevanje, izvajanje in podpiranje, spremljanje in vrednotenje. Svoje ugotovitve oziroma rezultate bomo prikazali v zaključnem delu diplomskega dela.
Keywords: javna ustanova (srednja šola), informacijska tehnologija, COBIT 4.1, smernice, kontrolni cilji, revizor, nevarnosti.
Published: 04.09.2012; Views: 1576; Downloads: 140
.pdf Full text (2,10 MB)

2.
PRESOJA NOTRANJIH KONTROL PRI OBRAČUNU PLAČ NA PRIMERU PODJETJA SIMFIN D.O.O.
Danijela Ravnjak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar je sestavljen iz dveh delov, in sicer teoretičnega in praktičnega. V teoretičnem delu smo preučili sistem notranjih kontrol in obračuna plač. Teoretična spoznanja smo uporabili na praktičnem primeru. Na primeru podjetja Simfin, d. o. o., smo izvedli praktični del diplomskega seminarja. Preučili smo potek obračuna plač podjetja Simfin in kje se lahko v tem postopku pojavljajo težave. Opredelili smo logične in programske notranje kontrole na vseh ravneh obračuna plač in preučili pomembnost notranjih kontrol. Na vseh ravneh obračuna plač smo opredelili kontrolne cilje, pomembna tveganja in kontrole ter poizkušali podati predlog izboljšav. Ugotovili smo, da ima podjetje Simfin, d. o. o., sistem notranjih kontrol zasnovan tako, da kontroliranje poteka sproti in nemoteno. Oseba, ki obračunava plače, nosi celotno odgovornost za morebitna nepravilna izplačila plač ali morebitne napake v zvezi s stroški plač. Za notranje kontrole, ki smo jih preučili, smo ugotovili, da so ustrezno zasnovane in da delujejo na način, ki zagotavlja preprečevanje, odkrivanje in odpravljanje napak in prevar.
Keywords: sistem notranjih kontrol, notranje kontrole, kontrolni cilji, obračun plač, stroški plač
Published: 16.11.2012; Views: 2004; Downloads: 241
.pdf Full text (1,39 MB)

3.
REVIDIRANJE NOTRANJIH KONTROL NABAVNE FUNKCIJE V PODJETJU X
Neli Adamčič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar obravnava proces revidiranja notranjih kontrol na področju nabave v okviru revidiranja računovodskih izkazov. Ta je ena izmed pomembnejših funkcij v podjetju, saj zagotavljanje ustreznih virov pomeni vir konkurenčne prednosti za podjetje, zraven tega pa je izredno pomembna kot vir informacij za poslovodstvo podjetja. Dejstvo je, da učinkovita in gospodarna nabavna funkcija ogromno pripomore k uspešnosti podjetja. Diplomski seminar obravnava teoretični in praktični vidik sistema notranjih kontrol. V teoretičnem delu najprej predstavimo notranje kontrole ter revidiranje notranjih kontrol v procesu nabave, kjer proučujemo teorije različnih avtorjev o notranjih kontrolah, njihovem ustroju, metodiki revidiranja ter nabavni funkciji. V praktičnem delu proučujemo postopek revidiranja notranjih kontrol v sklopu nabavne funkcije na primeru konkretnega podjetja. Ugotovili smo tveganja, ki se pojavljajo pri nabavi, na podlagi teh tveganj smo postavila cilje, ki smo jih želeli doseči s posamezno notranjo kontrolo ter nato opredelili kontrole, s katerimi smo cilje dosegli. Notranje kontrole so zagotavljale doseganje zastavljenih ciljev, kar pomeni, da ima podjetje zastavljen ustrezen sistem notranjih kontrol.
Keywords: notranje kontrole, revidiranje, nabavna funkcija, tveganje, kontrolni cilji
Published: 13.08.2014; Views: 941; Downloads: 95
.pdf Full text (423,43 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica