| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 115
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Izdelava dvižnega stojala za motorje
Rene Družovec, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je na kratko predstavljeno podjetje Tokam d.o.o., v sodelovanju s katerim sem opravljal nalogo. Poleg tega je na kratko opisan sam izdelek in zamisel dvižnega stojala za motorje. Za slednjega sta predstavljeni trdnostna analiza in preračuni. Drugi del zajema razvoj in izdelavo izdelka, postopke in dokumentacijo, ki je bila potrebna ob izdelavi. Na koncu naloge sledi še izračun cene končnega izdelka ter sklep.
Keywords: razvoj, konstruiranje, dvižno stojalo, hidravlika, modeliranje, prepromax
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 73; Downloads: 7
.pdf Full text (4,19 MB)

2.
Konstruiranje univerzalne priprave za varjenje ogrodja stroja
Alen Lovenjak, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomskega dela izhaja iz podjetja Farmtech d.o.o. za produkt okoljskega programa. Delo obravnava razvoj varilne priprave za varjenje ogrodja stroja. Razlog za izdelavo nove priprave je tehnična pomanjkljivost ter obsežnost dosedanje. Priprava mora tako omogočati prilagajanje različnim tipom ogrodja stroja. V delu je predstavljen dosedanji problem ter idejna rešitev problema. V nadaljevanju je analiziran postopek konstruiranja po zadanih zahtevah in izdelave tehniške dokumentacije. V zaključku je predstavljen analitični preračun elementa priprave in povzetek končne izvedbe.
Keywords: Konstruiranje, varilna priprava, modeliranje, varjenje.
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 96; Downloads: 14
.pdf Full text (4,34 MB)

3.
Konstruiranje dvognezdnega orodja za tlačni liv aluminija
Nik Skok, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu je predstavljen proces konstruiranja orodja za tlačno litje aluminija na osnovi dobljenih 3D modelov. Na kratko je predstavljeno podjetje Orodjarstvo Gorjak d.o.o., v sklopu katerega opravljam nalogo, nato je predstavljen postopek litja in zgradba orodja za tlačno litje. S pomočjo funkcijske analize orodja in preprostih inženirskih preračunov se zmodelira dolivni sistem, ki je osnova za nadaljnje konstruiranje orodja. Predstavljen je proces razvoja dolivnega sistema, v zaključku pa se pregleda končano orodje kot celota in pokomentira izbrane konstrukcijske rešitve.
Keywords: konstruiranje, aluminij, tlačno litje, modeliranje, dolivek
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 87; Downloads: 6
.pdf Full text (3,81 MB)

4.
Konstruiranje in parametrično modeliranje rezervoarja polnilne linije
Matjaž Mir, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje konstruiranje rezervoarja na polnilni liniji v podjetju GEA Vipoll d.o.o. Podjetje izdeluje polnilne linije za živilsko in prehrambno industrijo. Predstavljena je vloga rezervoarja na polnilni liniji, modeliranje rezervoarja in izdelava tehnične dokumentacije. Za hitrejšo načrtovanje rezervoarja za naslednje projekte je izdelan tudi parametričen model rezervoarja. Celoten model je bil narejen v programskem paketu SolidWorks. S prikazom modela v virtualnem svetu se je podjetje prepričalo, da je rezervoar pripravljen za izdelavo.
Keywords: rezervoar, konstruiranje, parametrično modeliranje, vizualizacija
Published in DKUM: 03.10.2023; Views: 153; Downloads: 24
.pdf Full text (3,49 MB)
This document has many files! More...

5.
Konstruiranje postaje za zatis l kotnikov : magistrsko delo
Kristjan Fridrih, 2023, master's thesis

Abstract: V sodelovanju s podjetjem Aluminium Kety Emmi, d. o. o. je bila zasnovana, skonstruirana in izgrajena postaja za zatis L kotnikov. Modeliranje celotnega sestava je bilo izvedeno s pomočjo programskega okolja SolidWorks. V procesu modeliranja so bili najbolj pomembni trije podsestavi, ki so prijemalo obdelovanca, orodje za zatis in zalogovnik L kotnikov. Postaja je najprej bila testirana kot samostojna enota, sledila je integracija postaje za zatis v robotsko celico, kjer je zatis L kotnikov ena izmed treh potrebnih operacij za dokončanje polizdelka.
Keywords: konstruiranje, snovanje, modeliranje, zatiskovanje, robotska celica
Published in DKUM: 27.09.2023; Views: 118; Downloads: 0
.pdf Full text (3,69 MB)

6.
Konstruiranje vrtljive mize za robotsko celico : diplomsko delo
Vito Konjuvci, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje vrtljive mize za robotsko celico v podjetju Unior d. d. V uvodu na kratko opišem problem in predstavim podjetje. Nato sledi konstruiranje izdelka, ki se začne z zahtevami in željami, ki so mi jih zastavili v podjetju. Za tem sledi podrobnejši opis vseh komponent mize, ki so bili zmodelirani v programu Creo Parametric 8.0. Na koncu je prikazan še končni model.
Keywords: konstruiranje, modeliranje, vrtljiva miza, avtomatizacija, robotska celica, Unior d. d.
Published in DKUM: 12.07.2023; Views: 232; Downloads: 94
.pdf Full text (4,35 MB)

7.
Konstruiranje stroja za sestavljanje izdelkov
Mitja Tomaš, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan problem ročne montaže izdelkov, ki ga je bilo potrebno avtomatizirati. Opisan je celoten proces od analize problema, snovanja stroja, njegovega modeliranja, izdelave, testiranja in reševanja nastalih problemov, do uporabe končnega stroja.
Keywords: Konstruiranje, modeliranje, sestavljanje, Tesnila GK d.o.o.
Published in DKUM: 22.09.2022; Views: 390; Downloads: 110
.pdf Full text (5,65 MB)

8.
Parametrično modeliranje in trdnostna analiza hidravlične dvižne mize : diplomsko delo
Rene Peklar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje, kjer sem opravljal prakso se ukvarja z razvojem in konstruiranjem hidravličnih dvižnih miz. Trenutno podjetje razpolaga zgolj z določenimi vhodnimi parametri (višina in širina). Ker se v praksi zahteve strank razlikujejo, je v tem diplomskem delu predstavljeno parametrično modeliranje hidravlične dvižne mize. Postopek parametričnega modeliranja in konstrukcijska preglednica sta bila narejena v programskem paketu Solidworks. Prikazanih je 5 konfiguracij z različnimi vhodnimi parametri. Prikazana je tudi numerična simulacija in možna nadgradnja, ki bi izboljšala izdelek.
Keywords: hidravlična dvižna miza, parametrično modeliranje, vhodni parametri, konstruiranje, trdnostna analiza
Published in DKUM: 30.08.2022; Views: 472; Downloads: 95
.pdf Full text (2,61 MB)

9.
Konstrukcija ženskega krila : diplomsko delo
Domen Kosi, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega predstavitev zgodovine ženskega krila – od njenega nastanka do pregleda razvoja kril v 20. stoletju. Predstavljene so osnove konstruiranja temeljnih krojev posameznih oblik kril, kot tudi poimenovanja različnih silhuet in dolžin kril. Praktični del zajema oblikovanje kolekcije šestih ženskih kril z inspiracijo v scenskih podlagah za risani film Trnuljčica iz leta 1959. Kolekcija ženskih kril je razčlenjena s konstrukcijskimi skicami in opisi modelov. Izdelana je kosovnica materialov ter predstavljeno konstruiranje in modeliranje krojev ter krojni deli za izdelavo prototipa. Rezultat diplomskega dela je žensko krilo, katerega inspiracija je predstavljena skozi fotografijo in razpravo.
Keywords: krilo, konstrukcijska skica, konstruiranje in modeliranje krojev, prototip
Published in DKUM: 13.10.2021; Views: 609; Downloads: 81
.pdf Full text (3,32 MB)

10.
Konstruiranje enote za pripravo in hranjenje materiala : diplomsko delo
David Volšak, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno delovanje v podjetju Baumüller Dravinja, kjer sem v sklopu pripravništva pripravil projekt izdelave kovinskega ohišja za enoto priprave in hranjenje materiala. Enota je del stroja, ki se uporablja za samodejno brizganje trdne ali želatinske spojine, ki spaja ali zapolni elektronske komponente, na primer majhen transformator ali vezje. Sprva je bila moja naloga razvoj in konstruiranje ohišja, pozneje kot vodja projekta pa nadzor in sodelovanje pri izdelavi.
Keywords: konstruiranje izdelka, modeliranje izdelka, razvoj izdelka, pločevina
Published in DKUM: 28.09.2021; Views: 676; Downloads: 82
.pdf Full text (4,44 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica