| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 24
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Razvoj prenosne verižne žage
Marko Krezić Taborin, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati razvoj prenosne verižne žage z uporabo konvencionalnih metod konstruiranja. S pomočjo zahtevnika in matrik smo iskali rešitve za zadani problem. S pomočjo programa SolidWorks 2018 pa smo izvedli simulacijo po metodi končnih elementov in grafično obdelali model, ki smo ga na koncu predstavili s pomočjo fotorealistične upodobitve.
Keywords: razrez hlodovine, mobilna naprava, koncipiranje, zasnova, modeliranje, konstruiranje, SolidWorks 2018
Published: 11.11.2020; Views: 200; Downloads: 74
.pdf Full text (3,09 MB)

2.
Koncipiranje pogona glavnega obdelovalnega vretena
Tilen Falnoga, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Delo je osredotočeno na razvoju jermenskega pogona namenjenega obdelavi. Prikazuje proces koncipiranja, zasnovo in preračun takšnih pogonov in razloži različne parametre, ki so pomembni pri raznih delih, ki v takšnem pogonu nastopajo.
Keywords: pogon, obdelava, koncipiranje, virtualno modeliranje.
Published: 01.10.2020; Views: 61; Downloads: 16
.pdf Full text (2,18 MB)

3.
Konstruiranje sistema za oblikovanje zgrabkov na traktorski kosilnici Disc 1100
Ignac Gobec, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V kmetijstvu si želimo vedno hitreje in učinkoviteje opraviti košnjo in spravilo krme. Na trgu se je zato pojavila potreba po transporterju za diskaste kosilnice, ki bi pokošeno travo neposredno transportiral v središčni zgrabek. V diplomskem delu je predstavljen razvoj transporterja za oblikovanje zgrabkov za diskaste kosilnice, vse od začetne ideje do izdelave 3D modela. Opisane so osnove diskastih kosilnic, predstavljena pa je tudi druga faza razvoja izdelka – koncipiranje. Po izbiri konceptne rešitve je opisana izdelava virtualnega modela, ki ga potrebujemo za izvedbo numerične trdnostne analize ter v nadaljevanju za izdelavo tehnične dokumentacije, ki je potrebna za izdelavo transporterja. Na koncu je prikazana izvedba numerične trdnostne analize nosilne konstrukcije ter prikaz in diskusija rezultatov.
Keywords: diskaste kosilnice, kmetijski stroji, razvoj izdelka, koncipiranje, trdnostne analize
Published: 24.09.2020; Views: 92; Downloads: 41
.pdf Full text (15,50 MB)

4.
Koncipiranje in snovanje varilne naprave za okroglo zunanje varjenje
Žan Maze, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje zasnovo in izdelavo varilne naprave za okroglo zunanje varjenje. Diplomsko delo je sestavljeno iz treh delov. V uvodu je opisan problem teme ter zahteve podjetja, ki jih mora stroj izpolnjevati. V nadaljevanju se izbere najprimernejši koncept za izvedbo stroja. V jedru je prikazano določevanje pomembnejših sestavnih elementov na podlagi analitičnih preračunov ter njihovo dimenzioniranje, ki mu sledi kratek opis. V zaključku diplomskega dela je prikazana priprava delov za montažo, tako da so izpolnjeni pogoji iz zahtevnika.
Keywords: Varilna naprava, koncipiranje, modeliranje, montaža, varjenje
Published: 25.10.2019; Views: 256; Downloads: 46
.pdf Full text (2,91 MB)

5.
Koncipiranje in snovanje trikolesnika na človeški pogon
Peter Smodiš, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so prikazani procesi razvoja trikolesnika na človeški pogon, ki si sledijo v zaporednju načrtovanje, koncipiranje in snovanje. Podrobneje je opisana priprava vhodnih podatkov za koncipiranje tovrstnih vozil s podrobno analizo ergonomije človeka, način kako izbrati primerne kolesarske komponente, določitev krmilnega mehanizma ter dimenzioniranje in osnovni preračuni okvirja trikolesnika. Prvotni namen dela je bil odpraviti pomanjkljivosti, ki smo jih opazili pri že obstoječih trikolesnikih ter prikazati nekaj smernic za reševanje tovrstne problematike.
Keywords: trikolesnik, človeški pogon, krmmilni mehanizem, koncipiranje, snovanje, dimenzioniranje, ergonomija, kolesarske komponente
Published: 12.09.2016; Views: 636; Downloads: 76
.pdf Full text (5,73 MB)

6.
Načrtovanje in koncipiranje naprave za paletizacijo drv za kurjavo
Matjaž Velunšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Naprava za paletizacijo polen je konceptna naprava, s katero zlagamo polena na paleto. S pomočjo zahtevnika smo iskali konceptne rešitve, ki bi lahko reševale zadani problem. Z različnimi metodami smo prišli do konceptne variante, ki smo jo podrobneje predstavili s pomočjo modela. Namen diplomskega dela je dokazati, da je mogoče izdelati mobilno napravo za paletizacijo polen, ki bo cenovno ugodna ter s tem dostopna širšemu trgu.
Keywords: drva, paletizacija, mobilna naprava, koncipiranje
Published: 09.09.2016; Views: 605; Downloads: 100
.pdf Full text (3,13 MB)

7.
Snovanje stroja za izdelavo pločevinastega snegolova
Janez Siter, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljam snovanje in koncipiranje naprave za izdelavo pločevinastega snegolova s uporabo programa za modeliranje. Na začetku diplomske naloge so opisane osnovne lastnosti naprave z idejnimi rešitvami osnovnih problemov ter koncipiranje končnih rešitev s določenimi trdnostnimi preračuni. V nalogi je predstavljena izdelava naprave po sklopih s opisom delovne operacije, modeliranje, podroben opis naprave in ocena lastnih stroškov.
Keywords: snovanje, koncipiranje, naprava, posluževalec
Published: 14.12.2015; Views: 803; Downloads: 73
.pdf Full text (2,31 MB)

8.
Konstruiranje povezovalnika drv Krpan PD
Samo Žogan, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Pri rokovanju s povezovalnikom drv se srečujemo s problemom nekontrolirane hitrosti povratka prazne košare. Z metodo sistematičnega razvoja smo iskali konceptne rešitve in eno od teh razvili v novo konstrukcijsko varianto z uporabo torzijske vzmeti. Zanjo smo pripravili tehnično dokumentacijo in jo trdnostno preizkusili po metodi končnih elementov. Nova konstrukcijska varianta vzdrži obremenitve, saj napetosti v konstrukciji ne presežejo napetosti tečenja.
Keywords: konstruiranje, koncipiranje, modeliranje, povezovalnik drv, metoda končnih elementov
Published: 27.10.2015; Views: 1809; Downloads: 123
.pdf Full text (12,38 MB)

9.
Koncipiranje stroja za gravitacijsko litje
Primož Vidovič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Predstavljen je koncept stroja za gravitacijsko litje in postopek litja na tem stroju. Stroj je namenjen za izdelavo litih aluminijastih izdelkov. Konceptualna ideja je, da stroj postavimo v masno težišče in ga nagibamo s pomočjo servomotorja. To nam zmanjša potrebno energijo za nagibanje stroja, obenem omogoča nagibanje stroja med nalivanjem. Pri izdelavi koncepta smo uporabljali programa Autodesk Inventor in Ausotesk Showcase.
Keywords: koncipiranje, litje, livarski stroji
Published: 27.10.2015; Views: 1007; Downloads: 167
.pdf Full text (3,05 MB)

10.
Koncipiranje in zasnova težkega členkastega transporterja
Nejc Božič, 2015, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava koncipiranje in zasnovo težkega členkastega transporterja, ki je namenjen transportiranju velikih količin materiala, in sicer do 40.000 kg/h. V magistrski nalogi so opisani obstoječi sistemi in njihove pomanjkljivosti, na podlagi katerih so nastali konceptne ideje in zahtevnik. Prikazani so preračuni za najpomembnejše elemente transporterja ter preglednice, na podlagi katerih smo izbrali posamezne elemente. S pomočjo 3D programskega paketa Autodesk Inventor Professional smo zmodelirali vse posamezne elemente in jih povezali v celoto. Predstavljena sta procesa proizvodnje in montaže idejnega produkta. Na koncu je prikazana stroškovna analiza celotnega projekta. Rezultati, predstavljeni v magistrskem delu, so bili uporabljeni za izdelavo dejanskega težkega členkastega transporterja.
Keywords: koncipiranje, modeliranje, težki členkasti transporter
Published: 04.05.2015; Views: 763; Downloads: 293
.pdf Full text (6,44 MB)

Search done in 0.58 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica