| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 24
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
KONSTRUIRANJE VULKANIZACIJSKEGA DELA TESTNE LINIJE ZA IZDELAVO PROFILOV IZ GUME
Janez Šifrer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Savatech, d.o.o. je za potrebe oddelka Profili potrebovalo testno linijo za izdelavo profilov iz gume. Ker na trgu ni bilo mogoče dobiti take naprave, smo se odločili za lasten razvoj. Diplomsko delo predstavlja postopek konstruiranja testne linije za izdelavo profilov iz gume. Najprej je predstavljen sistematični pristop k postopku konstruiranja. Potem sledi predstavitev posameznih faz procesa konstruiranja vulkanizacijskega dela testne linije. Pri konstruiranju linije so bili upoštevani vsi zahtevani tehnološki in ekološki pogoji. Pričakujemo, da bo linija zadovoljila potrebe trga po konkurenčnih izdelkih z večjo dodano vrednostjo.
Keywords: vulkanizacija, rekuperacija soli, brizganje, potapljanje, rezervoar, brizgalnik, transporter, proces konstruiranja, konstrukcijski zahtevnik, koncipiranje, snovanje
Published: 05.01.2010; Views: 2122; Downloads: 218
.pdf Full text (1,54 MB)

6.
KONCIPIRANJE IN SNOVANJE NAPRAVE ZA SAMOPOSTREŽNO PRODAJO SVEČ
Damir Banfi, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisano snovanje in koncipiranje naprave za prodajo sveč s pomočjo 3D programa. Prikazan je postopek snovanja z idejnimi rešitvami glavnih problemov in koncipiranje končnih rešitev. Opisan je vrstni red sestave in obdelovalni postopki ter narejena je tudi ocena lastnih stroškov. Najprej je predstavljen problem, sledijo opisane zahteve in rešitve do kateri smo prišli. Opisani so tudi nekateri problemi in predstavljeni načini obdelave in sestave samega elementa. Sledi izračun stroškov in navodila za montažo ter vzdrževanje naprave.
Keywords: snovanje, koncipiranje, naprava za prodajo, samopostrežno
Published: 07.12.2010; Views: 1686; Downloads: 165
.pdf Full text (2,40 MB)

7.
Model inteligentne podpore pri ergonomskem in estetskem razvoju izdelkov
Jasmin Kaljun, 2011, dissertation

Abstract: Vsak izdelek, ki ga neko podjetje ponudi na trgu, mora zadovoljiti neko potrebo. Izdelek opravlja svojo glavno funkcijo v tehničnem smislu, hkrati pa mora zagotavljati tako uporabo, ki bo uporabniku nudila ugodje. V nasprotnem primeru, izdelek na trgu ne bo uspešen, kar so pokazale številne raziskave, nekatere omenjene tudi v tem delu. Na ugodje uporabnika vplivajo različni dejavniki, vsekakor pa sta to tako ergonomija kot tudi dojemanje oblike izdelka, njegove lepote, to je estetika izdelka. To je področje, ki ga obravnava pričujoča doktorska disertacija. Izsledki raziskav so namenjeni snovalcem novih izdelkov, ki bodo ob uporabi predlaganega modela inteligentne podpore v obliki izdelka lažje zajeli tako fiziološke karakteristike uporabnika, kot tudi njegove čustvene preference. Ob teoretičnem delu raziskav, katerih rezultat je zbrano in evidentirano znanje s problemskih področij, predložena doktorska disertacija obravnavna še sistematizacijo, formalizacijo in strukturiranje v obliki ontologije, katere osnovni model je bil razvit. Na osnovi zbranega znanja, pa je v jedru predstavljen model inteligentne podpore pri ergonomskem in estetskem razvoju izdelkov, katerega uporabnost je potrjena s praktičnimi testiranji. V zaključku strjene misli kratko povzemajo namen in pomen raziskovalnega dela, hkrati pa odpirajo nova vprašanja, ki nakazujejo nadaljnje znanstveno-raziskovalno delo na tem področju in obetajo izboljšanje že doseženih rezultatov.
Keywords: ergonomija, estetika, inženirsko oblikovanje, inteligentni sistem, ročna orodja, koncipiranje
Published: 27.07.2011; Views: 2138; Downloads: 180
.pdf Full text (3,39 MB)

8.
KONCIPIRANJE IN ZASNOVA STIRLINGOVEGA MOTORJA, KI BO IZRABLJAL POTENCIAL DIMNIH PLINOV IZ PEČI
Matej Fürst, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V svoji diplomski nalogi sem se posvetil koncipiranju naprave, ki izkorišča vroče pline iz peči v gospodinjstvu in proizvaja električno energijo. Princip bi bil pretvarjanje toplote v električno energijo. Posvetil sem se različnim modelom Stirlingovega motorja in generatorja, ter raziskal njihove prednosti in slabosti. Osredotočil sem se tudi na nekatere energente in temperature zgorevanja. Na koncu sem pretehtal rezultate in na podlagi prednosti in slabosti izbral rešitev, ki je bila najbolj uporabna in mogoča.
Keywords: Stirling, Stirlingov motor, generator, koncipiranje, toplozračni motor
Published: 13.10.2011; Views: 1711; Downloads: 214
.pdf Full text (1,37 MB)

9.
KONCIPIRANJE IN SNOVANJE PRIJEMALNE NAPRAVE ZA VRTANJE MOTORSKIH GREDI
Simon Kozikar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je povzetek enega izmed mojih projektov v službi, v oddelku konstrukcije, v podjetju UNIOR d.d., programu strojna oprema. V njem je opisano koncipiranje in snovanje prijemalne naprave za vrtanje motorskih gredi. Prikazanih je nekaj glavnih rešitev pri konstruiranju prijemalne naprave. Namen dela je bil konstruirati prijemalno napravo tako, da se izpolnijo zahteve in želje kupca in upoštevajo njegovi predpisi. V prvem delu je predstavljena prijemalna naprava, v drugem pa kratek opis celotnega namenskega stroja TBM 3000.
Keywords: koncipiranje, snovanje, prijemalna naprava, motorska gred
Published: 29.06.2012; Views: 1564; Downloads: 150
.pdf Full text (15,47 MB)

10.
Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica