| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
OPTIMIZACIJA KOMUTATORJA ZA ELEKTROMOTOR PRALNEGA STROJA
Klemen Petrič, 2011, specialist thesis

Abstract: Proizvodni segment komutatorjev, kot eden izmed pomembnih komponent komutatorskih elektromotorjev se srečuje s stalnim pritiskom kupcev na zniževanje stroškov, obenem pa vedno težje parira pritiskom proizvodnih podjetji z Daljnega Vzhoda (predvsem Kitajska). Komutator je element elektromotorja ali električnega generatorja, ki periodično spreminja smer električnega toka. Omogoča, da lahko elektromotor obratuje oz., da lahko generator proizvaja enosmerni električni tok namesto izmeničnega. Eden izmed proizvodnih produktov skupine Kolektor v okviru komutatorskega prodajnega segmenta je tudi proizvodnja komutatorjev, ki se vgrajujejo v elektromotorje pralnih strojev. Cilj specialističnega dela je pregled možnosti optimizacije komutatorja za elektromotor pralnega stroja. V okvir tega je vključen pregled obstoječe konstrukcije in proizvodnega procesa, glavnih kupčevih zahtev glede kakovosti in pogojev testiranja. Na podlagi popisa trenutnega stanja so predstavljene določene optimizacije konstrukcije. V rezultatih so predstavljeni izsledki testiranja prototipnih izdelkov in povzete primerjalne ugotovitve prednosti oz. slabosti glede na obstoječo konstrukcijo komutatorja.
Keywords: komutator, elektromotor, baker, duroplastične mase, metoda končnih elementov (MKE)
Published: 01.06.2011; Views: 2149; Downloads: 261
.pdf Full text (6,11 MB)

3.
Jordan derivations revisited
Matej Brešar, 2005, original scientific article

Abstract: Naj bo ▫$d$▫ jordansko odvajanje iz algebre ▫$mathcal{A}$▫ v ▫$mathcal{A}$▫-bimodul ▫$mathcal{M}$▫. Naš glavni rezultat med drugim pove, da je zožitev ▫$d$▫ na ideal algebre ▫$mathcal{A}$▫ generiran z določenimi višjimi komutatorji v ▫$mathcal{A}$▫ odvajanje. S pomočjo te splošne ugotovitve se zatem ugotovi, da je ob predpostavki različnih dodatnih pogojev ▫$d$▫ nujno odvajanje na ▫$mathcal{A}$▫. Nadalje je prikazanih več primerov pravih jordanskih odvajanj, karakterizirane so ▫$C^ast$▫-algebre s pravimi aditivnimi jordanskimi odvajanji, in poiskana je zveza s sorodnimi problemi o jordanskih homomorfizmih in jordanskimi ▫$mathcal{A}$▫-modulskimi homomorfizmi.
Keywords: matematika, algebra, komutator, jordansko odvajanje, odvajanje, mathematics, algebra, communitator, derivation, Jordan derivation
Published: 10.07.2015; Views: 426; Downloads: 60
URL Link to full text

4.
The tracial moment problem and trace-positive polynomials
Igor Klep, 2010, published scientific conference contribution abstract

Keywords: algebra, nekomutativni polinom, komutator, sled, algebra, noncommutative polynomial, commutator, trace
Published: 10.07.2015; Views: 373; Downloads: 25
URL Link to full text

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica