| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
OCENJEVANJE UPORABNOSTI SPLETNE APLIKACIJE WEB COMMUNICATOR
Emilija Stojmenova, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo ocenjevali uporabnost spletne aplikacije WebCommunicator, ki se razvija v podjetju Iskratel d.o.o. Uporabnost aplikacije smo ocenjevali kvalitativno in kvantitativno. Za kvalitativno ocenjevanje uporabniške prijaznosti smo uporabili tri različne metode: vprašalnik SUMI, vprašalnik SUS in hevristično evaluacijo. Pri kvantitativnem ocenjevanju smo merili čase, ki so jih uporabniki potrebovali za izpolnjevanje določenih opravil. Na koncu smo analizirali dobljene rezultate iz vseh uporabljenih metod za ocenjevanje uporabniške prijaznosti Web Communicatorja in zatem predlagali spremembe za nepravilnosti, ki so se pojavile ob ocenjevanju. Ugotovili smo, da so bili uporabniki v splošnem zadovoljni z uporabo aplikacije in da bo po odpravi vseh najdenih nepravilnosti produkt pripravljen za tržišče.
Keywords: Ključne besede: komunikacija človek-računalnik, uporabniška prijaznost, uporabniško ocenjevanje, kvalitativno ocenjevanje, kvantitativno ocenjevanje
Published: 02.07.2009; Views: 2241; Downloads: 369
.pdf Full text (1,25 MB)

6.
IZGRADNJA GRAFIČNEGA VMESNIKA ZA KRMILNIK LINEARNEGA MOTORJA
Uroš Slemnik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga predstavlja delovanje grafičnega vmesnika za krmilnik linearnega motorja, kateri poganja avtomatska drsna vrata. Grafični vmesnik za krmilnik linearnega motorja je bil izdelan v programskem paketu LabVIEW podjetja National Instruments. Prav tako pa tudi opisuje glavne sestavne dele ter njihovo delovanje sistema avtomatskih drsnih vrat.
Keywords: človek-stroj komunikacija, grafični vmesnik, linearni motor, LabVIEW
Published: 06.04.2011; Views: 1523; Downloads: 130
.pdf Full text (1,74 MB)

7.
PRIPRAVA OKOLJA ZA VREDNOTENJE ZMOGLJIVOSTI RAZPOZNAVALNIKA GOVORA ZA STORITVE IVR
Matic Šerc, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo pripravili okolje za vrednotenje zmogljivosti razpoznavalnika govora IskratelASR za storitve IVR in ovrednotili okvirna območja, znotraj katerih je na posamezni strojni konfiguraciji smiselno izvajati meritve. Območja smo za 8 reprezentativnih scenarijev vrednotili z vidika števila kanalov, ki jih je sistem zmožen procesirati sočasno. Pri tem smo spremljali rezultate procesiranja in obremenitev strežnika. Z uporabo pripravljenega okolja in ugotovitev v nalogi bo mogoče izvesti natančne meritve, katerih rezultati bodo služili za pripravo matematičnega modela za izračun maksimalnega števila sočasnih kanalov glede na lastnosti in način uporabe sistema ASR.
Keywords: storitve interaktivnega govornega odziva, vrednotenje zmogljivosti, avtomatsko razpoznavanje govora, komunikacija človek-stroj
Published: 13.12.2010; Views: 1415; Downloads: 67
.pdf Full text (1,03 MB)

8.
AKUSTIČNA PODOBNOST BESED PRI AVTOMATSKEM RAZPOZNAVANJU GOVORA
Nina Vodopivc, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali program, ki na izhodu poda ocene akustične podobnosti besed na podlagi Levenshteinove razdalje. Za pisanje programske kode smo uporabili prosto dostopno programsko okolje NetBeans IDE 6.9.1. Uporabili smo tudi prosto dostopno orodje HTK, kjer smo na realnem modelu razpoznavalnika govora s pripravo dveh testnih scenarijev izračunali rezultate razpoznavanja govora za dva različna nabora besed. Za vsak nabor smo izvedli več eksperimentov. Rezultate obeh scenarijev smo primerjali in ocenili vpliv akustične podobnosti besed na uspešnost razpoznavanja govora.
Keywords: komunikacija človek stroj, avtomatski razpoznavalnik govora, akustično modeliranje
Published: 31.01.2012; Views: 1128; Downloads: 70
.pdf Full text (1,32 MB)

9.
10.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica