| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Komorna glasba za kvartet kljunastih flavt
Andrej Žakelj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo sestavljata teoretični del in diplomski nastop. Teoretični del je razdeljen na štiri poglavja. V prvem je napisanih nekaj splošnih podatkov in opisov pihal, s poudarkom na kljunastih flavtah. Drugi del govori o komorni glasbi, predvsem za kljunaste flavte. Tretji del opisuje Kvartet kljunastih flavt AIR, njegovo delovanje in dosežke. V četrtem delu je izbranih šest skladb za kvartet kljunastih flavt: Praeparate corda vestra, Jacobusa Gallusa, Pavane et Galliarde, Pierra Phalès
Keywords: pihala kljunasta flavta komorna glasba Kvartet kljunastih flavt AIR Jacobus Gallus: Praeparate corda vestra Pierre Phalèse: Pavane et Galliarde Giovanni Gabrieli: Cancon seconda ˝La Spiritata˝ Pierre Attaingnant: Sechs Tänze Anonimus: 7 Venetian Dances of the early 16th century Tilman Susato: Vier Tänze
Published: 25.02.2009; Views: 3100; Downloads: 376
.pdf Full text (1,86 MB)

2.
PREKMURSKA LJUDSKA GLASBA V IZVEDBI KOMORNE SKUPINE ETHNOTRIP
Luka Ščavničar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela (diplomski nastop). Teoretični del opisuje ljudsko glasbo na splošno, bolj podrobneje je predstavljena prekmurska ljudska glasba. Nekaj besed je namenjenih tudi komorni glasbi, predvsem pa komorni zasedbi Ethnotrip, za katero sem priredil šest prekmurskih ljudskih skladb: Po lougi leiče, Teče mi vodica, Po bükovji, Poglejmo po sveiti, Ne jouči za mene, Mi pa mámo sneho. Vse skladbe so temeljito raziskane, obdelane, prirejene za glas, klavir, violino in kontrabas, in oblikovno, ritmično, melodično, harmonsko ter interpretacijsko analizirane. V diplomskem delu so zajete različne metode in sicer, deskriptivna metoda, komparativna metoda, zgodovinska metoda in metoda analize.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: ljudska glasba, prekmurska ljudska glasba, komorna glasba, Ethnotrip, Po lougi leiče, Teče mi vodica, Po bükovji, Poglejmo po sveiti, Ne jouči za mene, Mi pa mámo sneho, izvedba.
Published: 05.09.2011; Views: 3407; Downloads: 456
.pdf Full text (6,73 MB)

3.
Godalni trio Mozarta, Haydna in Boccherinija
Tanja Kadivnik Kolar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomske naloge bodo uvodoma predstavljena godala oz. družina godal ter komorna glasba. Poudarek bo predvsem na violini, violi in violončelu. Sledi predstavitev skladateljev, in sicer Mozarta, Haydna in Boccherinija, iz katere bosta razvidna njihova življenjska pot ter glasbeno ustvarjanje v obdobju klasicizma. V zaključku diplomskega dela bo izvedena analiza izbranih del. V praktičnem delu sledi izvedba treh del, po eno delo vsakega od skladateljev. Dela bodo izvedena v zasedbi godalnega tria, ki je sestavljen iz violine, viole in violončela.
Keywords: analiza, godala, godalni trio, klasicizem, komorna glasba, skladatelji
Published: 09.11.2016; Views: 607; Downloads: 48
.pdf Full text (2,45 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica