| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Analiza učinkovitosti uvedbe hitrega točilnega agregata na bencinskem servisu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Jurij Ambrožič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Hitrost in učinkovitost sta dva pojma, ki dobro opisujeta današnjo ekonomsko usmerjeno družbo. Povsod se pričakuje kakovostno, hitro in takojšnjo oskrbo ter postrežbo brez čakalnih vrst in zastojev. Vsako čakanje namreč povzroča dodatne stroške izgubljene priložnosti. Ozka grla, ki nastajajo zaradi povečanega pretoka blaga ali zaradi spremenjenih razmer, ki jih nismo predvideli, so lahko precejšen strošek za podjetje. Tudi na bencinskih servisih se pojavljajo ozka grla in posledično čakalne vrste, ki so še posebej izrazite v sezonskih konicah, ko je veliko prometa na cestah. Če želimo stroškovno preživeti v konkurenčnih časih, je nujno opraviti analizo poslovanja in ugotoviti ter odpraviti ozka grla, ki onemogočajo nemoten pretok blaga, ljudi in informacij. Namen diplomske naloge je analizirati in poiskati problematiko zastojev oskrbe z gorivom na Petrolovem bencinskem servisu Škocjan predvsem s stališča povečanja pretočnosti bencinskega servisa ter predlagati rešitve, ki bi pripomogle k izboljšanju trenutne situacije. Na ta način pa tudi povečati ugled servisa pri kupcih in z morebitno uvedbo predlaganih rešitev pridobiti tudi kakšnega novega kupca.
Keywords: bencinski servis, skladišče, materialni tok, komisioniranje blaga
Published: 05.05.2011; Views: 1437; Downloads: 105
.pdf Full text (705,21 KB)

2.
AVTOMATIZACIJA ODPREME BLAGA V PODJETJU VIGROS D.O.O.
Mateja Čuk, 2011, undergraduate thesis

Abstract: diplomsko delo obravnava predvsem avtomatizacijo odpreme blaga v podjetju Vigros d.o.o. s poudarskom na rešitvi problemov, ki vplivajo in ovirajo sam proces komisioniranja in odpreme blaga.
Keywords: skladiščenje, komisioniranje blaga, informacijska tehnologija
Published: 16.10.2011; Views: 1661; Downloads: 220
.pdf Full text (909,11 KB)

3.
ANALIZA UČINKOVITOSTI KOMISIONIRANJA V DC SPAR - SLO
Irena Robek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Komisioniranje kot eden glavnih procesov v skladiščih povzroča največje stroške in zato mu posledično posvečamo toliko pozornosti. Optimizacije se lahko lotimo na več načinov – uporaba drugačnih strategij komisioniranja, drugačna razporeditev blaga v regalih, uvedba informacijskega sistema ali crossdockinga itd. Vse te metode bistveno zmanjšajo transportne poti komisionarjev, zato celoten proces komisioniranja postane preglednejši, hitrejši, z manj napakami, z manj poškodovanega ali uničenega blaga ter posledično boljši servis kupcev in večja konkurenčnost. V diplomski nalogi je predstavljena logistična analiza skladiščne cone za nehlajena neţivila v distribucijskem centru Spar Slovenija. Analiza temelji na opazovanju komisionarjev pri delu ter na razporeditvi artiklov v regalih. Zaradi nepreglednega skladiščenja smo predlagali razširitev operacije crossdockinga, preostale artikle pa bi skladiščili bolj pregledno in strnjeno po posamezni blagovni skupini. Tako pridobljen skladiščni prostor bi oddali v najem, da bi s tem pokrili del stroškov obratovanja skladišča.
Keywords: Komisioniranje, crossdocking, razporeditev blaga v skladišču, informacijski sistem WAMAS
Published: 16.10.2011; Views: 1963; Downloads: 345
.pdf Full text (1,81 MB)

4.
5.
6.
Izboljšava procesa komisioniranja v podjetju Tobačna Grosist d.o.o.
David Dobriković, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili obstoječe stanje temeljnih skladiščnih procesov v enem največjih veletrgovcev in distributerjev v Sloveniji, to je podjetje Tobačna Grosist, d. o. o. Predvsem smo se osredotočili na proces komisioniranja, pri katerem smo z logističnega vidika opazili pomanjkljivost pri razporeditvi blaga v skladišču. V kritični analizi smo z vzročno-posledičnim diagramom predstavili vzroke za nastanek teh logističnih pomanjkljivosti. Na podlagi ugotovitev smo pripravili predlog rešitev z novo razporeditvijo blaga po blagovnih skupinah. S tem bi predvsem skrajšali komisionirne poti in porabo časa. Poleg tega pa bi skladiščnikom omogočili boljšo preglednost izdelkov v skladišču. Predlagano rešitev smo v zaključku ocenili s stališča učinkov, pogojev za uvedbo in možnosti nadaljnjega razvoja.
Keywords: komisioniranje, razporeditev blaga, proces, logistika, izboljšava.
Published: 04.07.2016; Views: 678; Downloads: 118

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica