| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 57
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Sodobne tehnike in tehnologije skladiščenja v podjetju Codex : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Marko Horvat, 2008, undergraduate thesis

Keywords: skladiščenje, komisioniranje, notranja logistika, informacijski sistem, črtna koda
Published: 14.11.2008; Views: 3539; Downloads: 720 
(2 votes)
.pdf Full text (1,07 MB)

5.
Prenova procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Domen Fras, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na izvajanje procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga. Za lažje razumevanje vsebine diplomskega dela smo razložili pomen komisioniranja ter povzeli teoretične osnove s področja skladiščenja nevarnega blaga. Predstavili smo katero zakonodajo ter varnostne ukrepe mora podjetje izpolnjevati, da se lahko ukvarja z dejavnostjo skladiščenja nevarnega blaga. Podrobno smo razčlenili obstoječe stanje v skladišču nevarnega blaga z namenom preučitve operacij, ki se izvajajo znotraj procesa komisioniranja. Problematika, ki se pojavlja v izvajanju procesa komisioniranja, predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, se odraža v neracionalni porabi delovnega časa. Z namenom uspešne odprave problema znotraj procesa komisioniranja smo poiskali vzroke za nastanek omenjenega problema. Nadaljevanje diplomskega dela smo namenili predstavitvi potencialnih rešitev s katerimi bi izboljšali proces komisioniranja. Prišli smo do ugotovitev, da je za odpravo problema potrebno realizirati rešitve s področja reorganizacije skladišča, skladiščne in informacijske tehnologije ter s področja manipulativnih delovnih sredstev. V sklepnem poglavju smo povzeli ugotovitve ter predstavili koliko bi podjetje prihranilo v primeru realizacije predlaganih rešitev.
Keywords: komisioniranje, nevarno blago, skladiščenje, manipulativna delovna sredstva, skladiščna tehnologija
Published: 27.08.2009; Views: 2544; Downloads: 379
.pdf Full text (1,21 MB)

6.
Skladiščni procesi in analiza procesa komisioniranja na elektro oddelku podjetja Merkur, d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Martin Kolar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili osnovne značilnosti o logistiki in se nato omejili na pomembno področje logistike, in sicer skladiščenje. Navedli bomo cilje in naloge skladiščne službe, razloge za skladiščenje ter tudi motnje, ki se pojavljajo v materialnem toku in s tem povzročajo potrebo po skladiščenju. V posebnem poglavju bomo podrobneje predstavili tudi temeljne skladiščne procese, katerih organiziranost pomembno vpliva na uspešnost skladiščnega poslovanja in na poslovne rezultate celotnega podjetja. V praktičnem delu diplomske naloge bomo najprej predstavili skladiščne procese v podjetju Merkur, d.d., v nadaljevanju pa bomo naredili podrobno analizo procesa komisioniranja na elektro oddelku. Predstavili bomo probleme ter predloge za odpravo le-teh.
Keywords: skladiščenje, skladiščni procesi, komisioniranje
Published: 28.08.2009; Views: 3022; Downloads: 553
.pdf Full text (9,29 MB)

7.
LOGISTIČNI PROCESI V SKLADIŠČNO-DISTRIBUCIJSKEM CENTRU PETROL SKLADIŠČENJE D.O.O.
David Voda, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je na kratko predstavljena »logistična podpora« delovanju skladiščno distribucijskega centra. To pomeni, da mora biti usklajen pretok informacij in blaga — od nabave blaga pri dobavitelju, preko prevzema, skladiščenja ter izdaje blaga, pa do oskrbe kupcev. V diplomski nalogi se bolj podrobno ukvarjam s »srednjim« delom te logistične poti — prevzem, skladiščenje in izdaja blaga. To so vse funkcije, ki se neposredno odvijajo v samem območju SDC-ja. Ves ta sistem ne sme biti v nobenem trenutku zaprt za informacije, ker se v vsakem trenutku lahko pojavijo novi kupci, oz. njihova nova mesta dostave blaga, ki pa se tudi menja iz dneva v dan (opustitve programov, novo blago). Vse to zahteva učinkovito logistično podporo, tako da lahko v vsakem trenutku vsak udeleženec v tej logistični verigi pravilno ukrepa.
Keywords: skladišče, skladiščenje, skladiščno distribucijski center, funkcije skladišč, komisioniranje, prevzem, odprema, informacijska podpora, kontrola
Published: 05.07.2010; Views: 3063; Downloads: 474
.pdf Full text (705,36 KB)

8.
Predlog prenove skladiščnih procesov v podjetju Store d.o.o. : diplomsko delo
Mateja Kavšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bomo najprej predstavili teoretične osnove s področja logistike, skladiščenja ter skladiščnih procesov, nato pa se bomo v drugem poglavju osredotočili na predstavitev skladiščne tehnologije. Navedli bomo najpomembnejše in najpogostejše nove tehnologije, ki jih uporabljajo v skladiščih. V praktičnem delu pa se bomo osredotočili na predstavitev podjetja Store d.o.o. V tretjem poglavju bomo prikazali dejansko stanje, oziroma obstoječe stanje v skladišču Store d.o.o. Tu bomo grafično in pisno analizirali dejanski potek skladiščnih procesov. Na podlagi analize bomo v četrtem poglavju predstavili, kako bi skladišče delovalo z uvedeno novo tehnologijo ter na kakšen način lahko podjetje z vpeljavo tehnologij zmanjša stroške in porabo časa ter poveča svojo uspešnost in si s tem zagotovi tudi večjo konkurenčnost. Zaključili bomo z navedbo ocene uspešnosti rešitve problema, navedli pa bomo še, kakšne možnosti ima podjetje za nadaljnji razvoj.
Keywords: skladiščenje, komisioniranje, skladiščni procesi, skladiščna tehnologija
Published: 03.09.2010; Views: 1686; Downloads: 276
.pdf Full text (2,94 MB)

9.
Logistična analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Ad Vita, d.o.o. : diplomsko delo
Urška Šuster, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Skladiščenje je pomembno področje vsakega trgovskega podjetja, saj si podjetje z zalogami zagotovi nemoteno poslovanje. Podjetje se tako srečuje s skladiščnimi procesi, katerih organiziranost pa ni vedno optimalna. V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno skladiščno poslovanje podjetja AD Vita, d. o. o. Podjetje se ukvarja s prodajo na drobno preko telefona in preko spleta. Za potrebe prodaje ima podjetje v lasti manjše skladišče, kjer se vrši komisioniranje in odprema do kupcev. V skladišču se ne uporablja informacijske tehnologije, ki bi omogočala večji nadzor nad zalogami in bi pripomogla k zmanjšanju človeških napak. Prenova skladiščnih procesov v omenjenem podjetju temelji na predlogu uporabe tehnologije črtne kode. Predlagamo vpeljavo označevanja vseh izdelkov s črtno kodo in označevanje skladiščnih mest za lažje sledenje lokacije izdelkov.
Keywords: skladiščno poslovanje, komisioniranje, odprema, skladiščna tehnologija
Published: 29.11.2010; Views: 2533; Downloads: 242
.pdf Full text (1,43 MB)

10.
Analiza učinkovitosti uvedbe hitrega točilnega agregata na bencinskem servisu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Jurij Ambrožič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Hitrost in učinkovitost sta dva pojma, ki dobro opisujeta današnjo ekonomsko usmerjeno družbo. Povsod se pričakuje kakovostno, hitro in takojšnjo oskrbo ter postrežbo brez čakalnih vrst in zastojev. Vsako čakanje namreč povzroča dodatne stroške izgubljene priložnosti. Ozka grla, ki nastajajo zaradi povečanega pretoka blaga ali zaradi spremenjenih razmer, ki jih nismo predvideli, so lahko precejšen strošek za podjetje. Tudi na bencinskih servisih se pojavljajo ozka grla in posledično čakalne vrste, ki so še posebej izrazite v sezonskih konicah, ko je veliko prometa na cestah. Če želimo stroškovno preživeti v konkurenčnih časih, je nujno opraviti analizo poslovanja in ugotoviti ter odpraviti ozka grla, ki onemogočajo nemoten pretok blaga, ljudi in informacij. Namen diplomske naloge je analizirati in poiskati problematiko zastojev oskrbe z gorivom na Petrolovem bencinskem servisu Škocjan predvsem s stališča povečanja pretočnosti bencinskega servisa ter predlagati rešitve, ki bi pripomogle k izboljšanju trenutne situacije. Na ta način pa tudi povečati ugled servisa pri kupcih in z morebitno uvedbo predlaganih rešitev pridobiti tudi kakšnega novega kupca.
Keywords: bencinski servis, skladišče, materialni tok, komisioniranje blaga
Published: 05.05.2011; Views: 1496; Downloads: 110
.pdf Full text (705,21 KB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica